Tip dana: Belgija – Austrija: Crveni đavoli na novom početku!

U subotu nas očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Belgije i Austrije.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Belgija: Novi početak!

Godinama unazad su Belgijanci sa svojom “zlatnom” generacijom pokušavali da dođu do trofeja na nekom od velikih takmičenja, međutim, to ovoj reprezentaciji nije pošlo za rukom.
Najveći uspeh je bilo svakako polufinale Mundijala 2018. godine u Rusiji, kada je Belgija poražena od Francuza što je po mnogim mišljenjima u tom trenutku bilo i finale pre finala.
Na prošlom Svetskom prvenstvu se popularni “Crveni đavoli” nisu proslavili pošto su zauzeli treće mesto u grupi, što znači da ovaj na papiru izuzetno jak tim nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Na tri odigrana susreta Belgijanci su sakupili četiri boda, a u poslednjem kolu je ovoj selekciji bio potreban trijumf nad Hrvatskom, međutim, taj susret je uz nekoliko neverovatnih promašaja izabranika trenera Martineza, na kraju završen bez pogodaka, pa je jedan od glavnih favorita za najviši mogući plasman već posle prve faze turnira morao kući.
U međuvremenu je Martinez podneo ostavku a na njegovo mesto je došao Domeniko Tedesko koji je ne tako davno sa Lajpcigom uspeo da osvoji nemački Kup, međutim, ovaj stručnjak je u toku prošle sezone smenjen nakon serije loših rezultata.
Tedesko je za ovaj susret protiv Austrije pozvao čak šest debitanata, a nažalost, ovog puta neće moći da računa na svog verovatno i najboljeg fudbalera Kevina De Brujnea, koji je kao što je dobro poznato zadobio povredu u finalu Lige šampiona, kada je njegov Mančester Siti sa 1:0 savladao Inter i konačno došao do “ušatog” trofeja.
U prvom kolu kvalifikacija Belgija je odigrala jedan fantastičan meč na gostovanju kod Švedske, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Taj duel je odigran krajem marta, a trostruki strelac na tom meču bio je Romele Lukaku, koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, iako slovi za jednog od tragičara u finalu Lige šampiona, nakon jedne propuštene šanse, koju je možda čak i teže bilo promašiti.
Bilo kako bilo, Belgijanci su na najbolji mogući način započeli kvalifikacije protiv nimalo naivnog protivnika, koji igra sjajno na domaćem terenu, a videćemo da li će “Crveni đavoli” ponoviti istu partiju i protiv nimalo naivnih Austrijanaca koji igraju sjajno na startu kvalifikacija.

Austrija: Mogu li Austrijanci do plasmana na EURO?

Nažalost, Austrijanci nisu uspeli da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo koje je održano prošle godine, pošto je ova selekcija u polufinalu baraža poražena na gostovanju kod Velsa, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Najzaslužniji čovek za plasman Velsa u finale baraža, a kasnije i odlazak na Svetsko prvenstvo, bio je Garet Bejl koji je u meču protiv Austrije postigao dva gola. Sabicer je sredinom drugog poluvremena smanjio na 2:1, međutim to je bilo sve što smo na tom susretu videli od izabranika selektora Fode, koji je odmah nakon tog poraza podneo ostavku.
Austrija je dobila novog selektora, a na tu funkciju je mimo svih očekivanja seo Ralf Ragnik, nakon neuspešne epizode u Mančester Junajtedu, a sve u nastojanju da ovu selekciju dovede do plasmana na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u susednoj Nemačkoj, gde bi sasvim sigurno ova reprezentacija imala veliku podršku sa tribina.
Naravno, treba podsetiti da se Austrija nije proslavila ni u Ligi nacija, pošto je ova reprezentacija ispala iz A divizije, što i nije neko čudo obzirom da su Austrijanci bili u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Danskom, a na šest odigranih mečeva ova selekcija je ostvarila samo jedan trijumf, i to mimo svih očekivanja na gostovanju kod Hrvatske kada je bilo čak 0:3.
Što se tiče kvalifikacija za predstojeći EURO, svi navijači ove reprezentacije imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se Austrija trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa maksimalnim brojem bodova.
U prvom kolu su izabranici Ralfa Ragnika bez većih problema na svom terenu savladali Azerbejdžan, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
U drugom kolu je ova selekcija imala verovatno još lakši posao, pošto im je u goste stigla Estonija, ali su Ragnikovi izabranici do trijumfa na tom susretu stigli tek dva minuta pre isteka regularnog toka kada je pogodio Gregorič, što je bilo dovoljno za četvrti uzastopni trijumf Austrije, pošto je pre toga ova selekcija u prijateljskim mečevima bila bolja od Andore i Italije.

Naš predlog

Iako je sastav Belgije pretrpeo brojne promene u poslednje vreme, mišljenja smo da je ova selekcija ipak favorit protiv Austrijanaca, koji generalno ne blistaju na strani, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Takođe, vrlo lako se može dogoditi i da nam ovaj duel između Belgije i Austrije donese dosta pogodaka, pa savetujemo igru na 3+ uz kvotu 1.92.

Za kraj, možda je i najrealnije da domaćin postigne makar dva pogotka na ovom susretu, pa je topla preporuka igra D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.