Tip dana: Engleska U21 – Nemačka U21: Englezi šalju Pancere kući!

U sredu nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a ovog puta će u centru pažnje biti dueli poslednjeg kola grupne faze na Evropskom prvenstvu za mlađe od 21 godine, a svakako najzanimljivije će biti u Batumiju gde će snage odmeriti Engleska i Nemačka.
Početak susreta između ove dve izuzetno kvalitetne selekcije je zakazan za 18 časova
.

Engleska: Gordi Albion je već ostvario svoj primarni cilj!

Mlada selekcija Engleske je do sada dva puta osvajala Evropsko prvenstvo i to 1982. i 1984. godine. Ono što je veoma zanimljivo je da Gordi Albion u periodu od 1990. do 2000. godine nijednom nije uspeo da izbori učešće na prvenstvu starog kontinenta, a od tada je ova selekcija dva puta uspevala da dođe do polufinala, jednom čak i finala kada je 2009. godine Engleska poražena od jedne sjajne generacije selekcije Nemačke za koju su tada nastupali Nojer, Ozil, Kedira, Boateng, Humels i drugi, a rezultat u finalu je bio čak 4:0 za Pancere.
Biće ovo pre svega lepa prilika da se mlada selekcija Engleske osveti Pancerima za taj poraz, ali i onaj u polufinalu 2017. godine, što je bio poslednji put da je Gordi Albion uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu. Na poslednjem Evropskom prvenstvu se ova selekcija nije proslavila pošto je takmičenje završila još po grupama, tačnije na poslednjem mestu u konkurenciji Portugala, Hrvatske i Švajcarske.
Ako se po jutru dan poznaje, utisak je da je ova generacija mladih Engleza kadra za najviše moguće ciljeve, a to nam najbolje govori i grupna faza, ali i podatak da je ova reprezentacija kolo pre kraja uspela da dođe do plasmana u četvrtfinale.
Naime, izabranici Lija Karslija su na dva odigrana meča ostvarili isto toliko trijumfa i trenutno imaju čak pet bodova viška u odnosu na trećeplasirane Nemce, sa kojima će i odmeriti snage večeras.
U prvom kolu su Englezi slavili protiv Češke, a taj duel je završen rezultatom 0:2. Do vođstva su Panceri stigli preko Ramzija na početku drugog dela igre, a pobedu je doneo fudbaler Arsenala Smit Rou i to pogotkom u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
U drugom kolu je usledio duel protiv Izraela gde je četa selektora Karslija bez većih problema slavili sa identičnim rezultatom. Vodeći pogodak je delo Gordona u petnaestom minutu susreta, dok je pobedu ponovo potvrdio Smit Rou koji je još jednom pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.
Pomenimo još i da je vrlo moguće da selektor Gordog Albiona malo odmori svoje najbolje fudbalere, pošto, kao što smo već napomenuli, Englezi već imaju zagarantovan plasman u nokaut fazi.

Nemačka: Ni pobeda Pancerima ne garantuje prolaz dalje!

Za razliku od Engleza, mlada selekcija Nemačke je do sada tri puta osvajala trofej namenjen šampionu Evrope, a treba istaći da Panceri poslednjih godina dominiraju.
Naime, do svog prvog zlata na Evropskim prvenstvima ova selekcija je stigla tek 2009. godine, ali kao što smo već napomenuli, to je bila jedna zaista paklena generacija na čelu sa Ozilom, Nojerom, Kedirom i drugim sjajnim fudbalerima.
Na poslednja četiri prvenstva Evrope za mlađe od 21 godine, Panceri su sva četiri puta uspevali da dođu do polufinala.
Krenimo redom. Nemci su 2015. godine u Češkoj morali da se zadovolje sa trećim mestom, dok je samo dve godine kasnije ova selekcija predvođena Seržom Gnabrijem uspela da dođe do prvog mesta, nakon trijumfa u velikom finalu nad Španijom.
Usledilo je prvenstvo u Italiji gde su Panceri poraženi u velikom finalu od Crvene furije, koja se na najbolji mogući način revanširala Nemcima za poraz dve godine ranije.
Najzad, dosta ljudi sigurno i zna, Nemačka je aktuelni šampion Evrope, pošto je na poslednjem Evropskom prvenstvu ova selekcija došla do trofeja nakon trijumfa u velikom finalu nad Portugalom, a taj duel u Stožicama je završen rezultatom 1:0.
Ako bacimo pogled na sastav, videćemo da Panceri i ovog puta raspolažu sa sjajnim fudbalerima, međutim, kako sada stvari stoje ovu reprezentaciju najverovatnije nećemo gledati u završnici.
Naime, trenutno se izabranici Antonija Di Salva nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na Engleze, ali i dva boda manje od Čeha, koji drže sve u svojim rukama.
U prvom kolu je još uvek aktuelni šampion Evrope samo remizirao protiv Izraela, dok je u prošlom kolu Češka odigrala fenomenalan meč i potpuno zasluženo slavila sa 2:1, pa im je za prolaz dalje dovoljan i bod protiv Izraela, što ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Za kraj, pomenimo još i to da je poslednji međusobni susret između mladih selekcija Engleske i Nemačke odigran krajem septembra 2022. kada je Gordi Albion slavio sa 3:1.

Naš predlog

Vrlo verovatno će selektor Engleske izvesti nešto izmenjen sastav, ali i pored svega toga nas ova generacija Nemačke nije impresionirala pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.

Za očekivati je da nam ovaj susret u Batumiju donese i dosta pogodaka, zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na golove, tačnije igru 3+ uz kvotu 1.77.

Nekako možda i najrealniji scenario je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodaka, pa je topla preporuka igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.