Tip dana: Defensa – Miljonarios: Ulog je prvo mesto na tabeli!

Širom Južne Amerike nas u noći između četvrtka i petka očekuje pregršt mečeva poslednjeg kola Kopa Libertados i Kopa Sudamerikane, a za vas smo ovog puta analizirali duel između argentinske Defense i kolumbijskog Miljonariosa.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 02:00h.

Defensa: I bod je dovoljan za overu prvog mesta!

Defensa i Hustisija što bi u prevodu značilo Odbrana i pravda je osnovana još 1935. godine, a ovaj klub sve do pre desetak godina nije predstavljao značajno ime u argentinskom fudbalu.
Ipak, od kako je u sezoni 2013/14 Defensa došla do premijernog plasmana u najkvalitetniji rang argentinskog fudbala, ovaj tim se tu i održao do dana današnjeg, ali nije to bilo sve od ove ekipe.
Naime, argentinski predstavnik je došao do trofeja u Kopa Sudamerikani 2020. godine kada je u velikom finalu savladan Lanus i to sa ubedljivih 3:0, što je bio prvi trofej za Defensu, ali i prvi trofej za tadašnjeg trenera Ernana Krespa.
Za mnoge ljubitelje južno-američkog fudbala je to bilo veliko iznenađenje, pošto je Lanus bio favorit na tom duelu, ali kada je u pitanju taj finalni susret, pobednik meča se ni u jednom trenutku nije ni dovodio u pitanje.
Već naredne godine su popularni Jastrebovi došli i do svog drugog trofeja i to pošto su u velikom finalu Rekopa Sudamerikane (pobednik Kopa Libertadores i pobednik Kopa Sudamerikane) savladali favorizovani Palmeiras, koji je tih godina kao što je to svima vrlo verovatno poznato dva puta zaredom stigao do zvanja šampiona Južne Amerike.
Prošla sezona za Defensu nije bila preterano dobra, pošto je ova ekipa na kraju završila tek na dvanaestom mestu na tabeli, a ovog puta će primarni cilj biti plasman na poziciju koja naredne sezone vodi u neko od dva klupska takmičenja.
U ovom trenutku se Odbrana i pravda nalazi na osmom mestu na tabeli argentinske Lige Profesional, ali izabranici Hulija Vakarija na poslednjih pet mečeva imaju samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
U prošlom kolu prvenstva Defensa je poražena na gostovanju kod Argentinos Juniorsa, a taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 3:1.
Ipak, ne treba zaboraviti da predstavnik Argentine ove sezone igra sjajno u Sudamerikani, pošto se na kolo pre kraja nekadašnji osvajač ovog takmičenja nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Miljonarios, koji između ostalog i dolazi u goste Defensi u poslednjem kolu.
Za kraj, u poslednjem kolu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Južnoj Americi, ova ekipa je deklasirala Penjarol na strani, a taj duel je završen rezultatom 0:3.

Miljonarios: Mogu li Milioneri do trijumfa?

Kolumbijski timovi su imali u nekim ranijim godinama dosta uspeha u Kopa Libertadoresu, a poslednji put je šampion iz ove zemlje bio Atletiko Nasional, i to 2016. godine, nakon što je ta ekipa u velikom finalu savladala ekvadorski Independijente del Valje. Pored toga još dva puta se u istoriji dešavalo da neki kolumbijski predtavnik dođe do naslova prvaka Južne Amerike, a manje uspešni su klubovi iz ove zemlje bili u Sudamerikani, gde je jedino Santa Fe uspeo da trijumfuje i to 2015. godine, nakon trijumfa u finalu nad argentinskim Urakanom.
Miljonarios ove sezone brani časta Kolumbije u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju u Južnoj Americi, a inače, ovaj klub je osnovan 1946. godine, uz podatak da je ova ekipa čak petnaest puta osvajala naslov prvaka u Kolumbiji, što je čini jednom od najtrofejnijih u ovoj zemlji.
Zlatne godine ovog kluba su bile od od 1949-1963 kada je ovaj tim osvojio čak devet titula prvaka, jedan Kup, ali i takozvano Svetsko prvenstvo za manje klubove.
Inače, do posednje titule šampiona Kolumbije popularni Milioneri su stigli 2017. godine, nakon trijumfa u velikom finalu nad Santa Feom.
Zanimljivo je da je regularni deo prošle sezone Miljonarios završio na prvom mestu na tabeli, međutim kada je to bilo najpotrebnije ova ekipa je odigrala jako loše, i na kraju došla do trećeg mesta na tabeli i samim tim ostala bez plasmana u veliko finale.
Što se tiče ove sezone, plej of je ova ekipa završila kao i prošle sezone na prvom mestu na tabeli, ali je ovog puta četa trenera Gamera bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije.
Naime, Miljonarios je nedavno došao do titule u Aperturi nakon što je u dvomeču savladan Atletiko Nasional i to nakon boljeg izvođenja jedanasteraca.
Prvi duel između dveju ekipa je završen bez pogodaka, a u revanšu je bilo 1:1, pa se pristupilo izvođenju penala, gde je domaćin bio prisebniji i na kraju sa 3:2 došao do trijumfa, ali i do šesnaeste titule prvaka Kolumbije, čime je svakako primarni cilj ispunjen.
Za kraj, kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Kopa Sudamerikane, bod je dovoljan Milionerima da dođu do plasmana u nokaut fazu, a ukoliko pobede Defensu u gostima, stići će do direktnog plasmana u osminu finala, što bi uz titulu prvaka Kolumbije u ovom delu sezone svakako bila sjajna stvar.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da ipak argentinski predstavnik na papiru ima daleko bolji tim, što će po našem mišljenju Defensa pokazati i na ovom susretu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.97.

Ne treba ovde zaista očekivati previše pogodaka jer je ulog kao što smo napomenuli prvo mesto na tabeli, pa vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, poprilično smo sigurni da nekadašnji osvajač Kopa Sudamerikane neće izgubiti na ovom susretu, ali i da neće biti previše pogodaka, pa vam predlažemo da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3 uz kvotu 1.63 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.