Tip dana: Šelburn – Deri Siti: Šelburn retko gubi na svom terenu, gostima ponovo izmiče šampionska titula!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a između ostalog ovaj dan nam donosi gotovo kompletno 22. kolo irskog šampionata, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Šelburna i Deri Sitija.
Početak susreta između šestoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Šelburn: Timu iz Dablina nikako ne leži Deri Siti!

Šelburn je jedan od najtrofejnijih irskih klubova, a do sada je ova ekipa čak trinaest puta osvajala naslov prvaka ove zemlje.
Poslednji put je to bio slučaj 2006. godine kada je ova ekipa imala isti broj bodova kao i Deri Siti, ali bolji međusobni skor, što je na kraju i presudilo u šampionskoj trci.
Pored toga Šelbur je tri puta osvajao irski Kup, a čak sedam puta FAI Kup. Ipak, godinama unazad ovaj tim ne beleži vrhunske rezultate, a prošlu sezonu je tim sa Tolka Parka završio na sedmom mestu na tabeli.
Primarni cilj će ovog puta biti pre svega opstanak u društvu najboljih, i ako stvari posmatramo samo na taj način evidentno je da svi navijači ovog kluba imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Irske nalazi na šestom mestu na tabeli uz devet bodova viška u odnosu na devetoplasirani Kork Siti, a upravo to deveto mesto je u poslednje koje na kraju prvenstva znači baraž meč za opstanak u društvu najboljih sa drugoplasiranom ekipom iz irske druge lige.
Na pet poslednjih mečeva Šelburn je ostvario samo jedan trijumf, čak tri remija, ali i jedan poraz.
U prošlom kolu je šestoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod trećeplasiranog Sent Patrika, a taj meč je završen rezultatom 1:0, uz podatak da gostujuća ekipa za čitavih 90 minuta susreta nije uputila niti jedan udarac u okvir gola Sent Patrika, pa se više od tog duela nije moglo ni očekivati.
Pre toga je Šelburn remizirao na svom terenu protiv Slajgo Roversa, kada je bilo 1:1, što je bio deveti remi u sezoni za tim sa Tolka Parka, i zanimljivo je da je ova ekipa do sada zabeležila najviše remija od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga irskog fudbala.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Šelburn odigrao jedanaest mečeva na svom stadionu i generalni utisak je dosta dobar, pošto je nekadašnji šampion Irske u tom periodu doživeo samo dva poraza, šest trijumfa, ali i četiri remija.

Deri Siti: Bolan poraz od Šamroka u prošlom kolu!

U poslednjih nekoliko godina Deri Siti igra na veoma visokom nivou, ali nažalost to nije bilo dovoljno za titulu šampiona Irske.
Naime, ovaj tim je prošlu sezonu završio na drugom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Šamrok, pa slobodno možemo reći da se titula Roversa ni u jednom trenutku nije ni dovodila u pitanje.
Inače, Deri Siti je do sada u svojoj istoriji tri puta osvajao titulu šampiona Irske, a poslednji put je to bio slučaj još sada već davne 1997. godine.
Pored toga, ova ekipa je šest puta osvajala FAI Kup, a poslednji put se to desilo prošle godine, kada je u finalu savladan aktuelni šampion Irske, ekipa Šamroka sa 3:1, a ne treba zaboraviti ni tri trofeja Derija u irskom Kupu.
Primarni cilj pred početak šampionata bio je napad na prvu titulu posle čak 26 godina, međutim, kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da od toga na kraju opet ne bude ništa.
Naime, u ovom trenutku se Deri Siti nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Šamrok, a poznato je koliko to može da bude velika prednost za prvenstvo poput irskog, gde se timovi zaista retko smenjuju na vrhu tabele.
U prošlom kolu su prvoplasirani i drugoplasirani tim na tabeli odmerili snage u Dablinu, a taj duel pripao je aktuelnom šampionu Irske, koji je slavio sa 1:0.
Na poslednjih pet mečeva Deri je ostvario samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza, a posebno loše ova ekipa u poslednje vreme igra na strani gde je na tri poslednja susreta zabeležila isto toliko poraza, i to uz samo jedan postignut pogodak.
Još zanimljivije je da su to Sitiju bila tri jedina poraza na strani ove sezone, pošto je pored ta tri neuspeha ovaj tim ostvario čak šest trijumfa i dva remija, što crveno-bele čini drugom najuspešnijom ekipom na strani u irskom prvenstvu, a taj učinak bi bio još i bolji da nije bilo ova tri pomenuta neuspeha.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Šelburna i Deri Sitija je odigran početkom juna ove godine kada nije bilo pogodaka.

Naš predlog

Šelburn ima dosta problema u međusobnim okršajima protiv Deri Sitija, a na sve to bi bilo verovatno i previše kada bi drugoplasirani tim na tabeli vezao i četvrti poraz na strani, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Ako postoji nešto što se ne dovodi u pitanje za ovaj susret između trenutno šestoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, onda su to svakako golovi, kojih će po našem mišljenju i te kako biti, pa vam predlažemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.47.

Za kraj, vrlo lako bi moglo da se dogodi da Deri Siti postigne makar dva pogotka na ovom gostovanju kod Šelburna, uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.