Tiket dana tenis (subota, 08.07.2023)

Završava se prva sedmica na Vimbldonu a organizatorima kiša i dalje pravi velike probleme. Moguće je da će neprilika biti i danas, pa bi ovaj tiket mogao da se produži na dva dana, mada su svi mečevi zakazani za subotu. Kvote i granice bile su važeće u momentu pisanja teksta.

Kris Jubenks – Kristofer O'Konel – 1 @ 1.55 u MaxBet

U duelu dva Kristofera koje je malo ko očekivao u šesnaestini finala favorit je Amerikanac. Jubenks je na Vimbldon došao kao osvajač turnira na Majorci, a u finalu turnira na Balearima pobedio je Adrijana Manarina. Ovde je eliminisao Brazilca Monteira u četiri seta, a napravio je veliko iznenađenje u drugom kolu izbacivši prošlogodišnjeg polufinalistu Kamerona Norija. Od Britanca je takođe bio bolji u četiri seta. Drugi Kristofer, onaj australijski, do trećeg kola je došao pobedama nad Hamadom Međedovićem i Jiržijem Veselijem. Srpskog tenisera dobio je u četiri, a češkog u tri seta, ali se u svakom od tih sedam setova vodila velika borba. Obojica obožavaju da igraju na travi, ali je Jubenks bolje plasiran čak za 30 mesta i smatramo da je trenutno kvalitetniji igrač. Predlažemo jedinicu sa kvotom 1.55 u kladionici MaxBet.

Alehandro Davidovič-Fokina – Holger Rune – UG + (granica 38,5) @ 1.88 u MaxBet

Nijedan od ove dvojice tenisera ne preferira igranje na travi, ali to nije tako izgledalo u prva dva kola. Fokina je uspeo da pobedi Francuza Fila u tri seta, a onda dobije i nezgodnog Holanđanina Van De Zandšulpa u četiri. Nije to bilo iznenađenje jer Davidovič-Fokina nije klasičan Španac koji igra dobro samo na šljaci, već ume, poput Bautiste-Aguta, da odigrao dobro i na brzim podlogama. Za Danca još uvek nismo načisto. Na početku karijere mislili smo da će Rune pobeđivati samo na sporim podlogama, ali je on osvojio masters u Parizu na betonu, a evo ove sezone igrao odlično i na travi. Tako je na Kvinsu stigao čak do polufinala, a ovde je bez izgubljenog seta izbacio domaćeg tenisera Lofthagena i Španca Karbaljesa-Baenu. Mada je Rune na 6. mestu, a Davidović-Fokina tek na 34. ovde nema pravog favorita. Jedini dosadašnji okršaj dobio je Fokina u Madridu ove sezone na šljaci. Verujemo da će se igrati barem četiri seta, što znači da bi ukupno gemova trebalo da bude više od granice koja je na 38,5. Kvota za (+) iznosi 1.88 u kladionici MaxBet.

Frensis Tijafo – Grigor Dimitrov – 1 @ 1.83 u MaxBet

Ni Amerikanac ni Bugarin nisu imali teži ispit do trećeg kola Vimbldona. Tijafo je pobedio Kineza Vua i Švajcarca Strikera bez izgubljenog seta, a isto je uradio Dimitrov protiv Japanca Šimabukura i Belorusa Ivaške. Pre Vimbldona Tijafo je osvojio turnir u Štutgartu i igrao nešto slabije u Kvinsu, Grigor Dimitrov je igrao samo u Kvinsu na travi, kasno se prijavio i morao je u kvalifikacije. Stigao je do četvrtfinala i tu je srušen od Karlosa Alkaraza. Zanimljivo je da se ova dvojica tenisera nisu sastala već više od četiri godine, pa nam taj podatak ne može mnogo pomoći u proceni ko će slaviti. U poslednje vreme Tijafo beleži bolje rezultate, a igrao je i finale US opena prošle sezone. Sve nam to govori da je Amerikanac nešto bliži pobedi, pa predlažemo jedinicu sa koeficijentom 1.83 u kladionici MaxBet.

Aleksander Zverev – Mateo Beretini – 2 @ 2.10 u MaxBet

Da Italijan nije mnogo kuburio sa povredama ne bismo imali dlilemu oko pobednika ovog meča. Beretini je finalista Vimbldona od pre dve godine, tada je namučio Đokovića u finalu ali je ostao bez svog prvog grend slema. Ove sezone se povredio posle Monte Karla i nije igrao dva meseca sve do sezone na travi. U Štutgartu nije bio uspešan, pa je ponovo napravio pauzu do Vimbldona. Nisu mu davane velike šanse, ali je već uspeo da pobedi zemljaka Sonega i odličnog De Minora iz Australije. Bio je to bađ težak žreb za Beretinija i jasno je da je sada već u dobroj formi. Zverev je imao mnogo lakši put do trećeg kola, ali je izgubio jedan set od Japanca Vatanukija. Nije za Nemca trava najomiljenija podloga, ali svakako da može da bude opasan zbog odlično servisa. Kretanje mu nije najbolje, pa zato smatramo da je Italijan bliži pobedi. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.10.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici MaxBet iznosi 11.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.