Tip dana: Jurgorden – Malme: Ko će do trijumfa u duelu švedskih velikana?

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to slučaj bio za vikend, a za vas smo ovog puta pripremili veliki derbi švedskog fudbala u kom će snage odmeriti ekipe Jurgordena i Malmea.
Početak susreta između dva švedska velikana je zakazan za 19 časova.

Jurgorden: Loš start prvenstva, ali stvari idu na bolje!

Jurgorden spada u red najtrofejnijih švedskih klubova, a do sada je ova ekipa dvanaest puta dolazila do naslova prvaka, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2019. godine.
Inače, ne treba zaboraviti ni pet trofeja u Kupu, a prošlu sezonu je ova ekipa završila na drugom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na Heken, koji je na kraju pomalo i neočekivano došao do šampionske titule.
Sve to je Jurgordenu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, gde će ova ekipa sledeće sedmice odmeriti snage sa Lucernom.
I ovog puta su ambicije najviše moguće, ali treba istaći da je aktuelni vicešampion Švedske na jedan izuzetno loš način započeo ovogodišnje izdanje Alsvenskana i utisak je da tek u poslednje vreme stvari polako ali sigurno dolaze na svoje.
Naime, trenutno se Jurgorden nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Elfsborg, ali i sedam bodova manje u odnosu na trećeplasirani Malme koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Na pet poslednjih mečeva nekadašnji šampion Švedske ne zna za poraz, a u tom periodu je ovaj tim ostvario tri trijumfa uz dva remija.
U prošlom kolu je Jurgorden slavio na neprijatnom gostovanju kod Vernama, a taj meč je završen rezultatom 1:2, iako je domaćin sve do 69. minuta vodio sa 1:0, ali onda su gosti za samo pet minuta postigli dva pogotka i zasluženo stigli do osme pobede u šampionatu.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je vicešampion Švedske odigrao osam mečeva na svom stadionu i ostvario sedam trijumfa uz samo jedan remi, što ovu ekipu čini najboljim domaćinom u Alsvenskanu.

Malme: Primarni cilj je titula!

Malme je najtrofejniji švedski klub pošto je ovaj tim do sada čak 25 puta osvajala naslov prvaka, a poslednji put je to bio slučaj 2021. godine.
Pored toga, ova ekipa je petnaest puta dolazila do trofeja u švedskom Kupu, a oni nešto stariji ljubitelji švedskog fudbala se sasvim sigurno sećaju i finala Lige šampiona iz 1979. godine u kom je Malme na Olimpijskom stadionu u Minhenu poražen od Notingem Foresta, rezultatom 1:0.
Prošla sezona je bila za zaborav, pošto je najtrofejniji švedski klub sezonu završio na katastrofalnom sedmom mestu na tabeli pa je ovaj klub posle baš dosta vremena ostao bez kvalifikacija za neko od evropskih takmičenja.
Inače, poslednji put je Malme u Ligi šampiona nastupao 2016. godine, kada je ovaj tim u konkurenciji PSŽ-a, Reala i Šahtjora iz Donjecka zauzeo poslednje mesto na tabeli sa tri osvojena boda.
Nakon košmarne prošle sezone sigurno je da najtrofejniji švedski klub ima najviše moguće ciljeve, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Elfsborg, i ukoliko pobedi na gostovanju kod Jurgordena, Malme će doći do pozicije broj jedan, što bi bila zaista sjajna stvar.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Henrika Ridstroma su ostvarili tri trijumfa i dva poraza, a u prošlom kolu je Malme dobrano razočarao svoje navijače, pošto je ovaj tim na svom terenu doživeo neočekivani poraz od Mjalbija, kada je bilo 1:2.
Treba istaći da su gosti do trijumfa stigli dosta lakše nego što su svi očekivali, pošto je domaćin jedini pogodak na ovom susretu postigao u petom minutu sudijske nadoknade.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je trećeplasirani tim na tabeli odigrao šest mečeva na strani i ostvario čak pet trijumfa uz samo jedan poraz.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na poslednjih nekoliko međusobnih mečeva između dva švedska velikana, doći ćemo do zaključka da je na poslednja tri meča palo ukupno četrnaest golova i sva je prilika da nas i ovog puta očekuje jedan i te kako efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Vrlo je moguće da nam prvo poluvreme donese dva i više pogodaka, pa hrabro preporučujemo igru I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Za kraj, jako je teško prognozirati konačan ishod ovog derbija, pa još jednom fokus bacamo na dosta golova, ovog puta igru 4+ uz fantastičnu kvotu 2.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.