Tip dana: Šerif – Farul Konstanca: Mogu li Hadžijevi puleni da sačuvaju prednost u Tiraspolju?

Od utorka su na programu revanš mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Tiraspolju, gde će snage odmeriti Šerif i Farul iz Konstance.
Prvi susret između ova dva tima koji je odigran u Rumuniji završen je rezultatom 1:0, a revanš je na programu večeras u 19 časova.

Šerif: Moldavski prvak retko gubi na svom terenu!

Pominjali smo već dosta puta u analizama Farula podatak da se klub iz Konstance pretprošlog leta fuzionisao sa Vitorulom, koji je bio šampion Rumunije 2017. godine.
Odmah na startu je napravljen veliki projekat, a krajnji cilj je bio titula šampiona Rumunije i plasman u neko od evropskih takmičenja, a ko bi mogao da pretpostavi da će se cela Konstanca tako brzo radovati šampionskoj tituli.
U prvoj godini fuzionisanja Farul je osvojio nimalo loše peto mesto na tabeli, a pred početak prošle sezone je ozbiljno najavljivan napad na titulu prvaka Rumunije i to se i desilo.
Naime, prošli šampionat je tim iz Konstance završio na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplairani FCSB, a šlag na tortu je bez ikakve sumnje bila i pobeda u poslednjem kolu na gostovanju kod Kluža, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2, čime je zapravo i prekinuta petogodišnja dominacija ove ekipe.
Podsećamo vas naravno da je vlasnik, ali i trener ovog kluba legendarni George Hadži, a predsednik tima iz Konstance je njegov nekadašnji kolega iz reprezentacije, George “Gica” Popesku, dok pored Hadžija koji svakako slovi za najboljeg fudbalera Rumunije svih vremena i koji ima čak 90 odsto akcija u klubu, 10 procenta pripadaju Ćiprijanu Mariki, koji je u jednom periodu sa dosta uspeha branio boje Štutgarta i Šahtjora.
Velike ambicije aktuelni šampion Rumunije ima i ove sezone, međutim, nije sve počelo baš najbolje za ovu ekipu, pošto je pre dve nedelje četa trenera Hadžija poražena u Superkupu Rumunije od Sepsija, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
U prvom kolu najkvalitetniijeg ranga rumunskog fudbala, Farul je uz dosta muke slavio na gostovanju kod Hermanštada, a taj meč je završen rezultatom 0:1, iako se mora priznati da su domaćini imali više konkretnih prilika za postizanje gola.
O tabeli je još uvek rano pričati, ali trenutno se aktuelni šampion Rumunije nalazi na deobi prvog mesta sa još četiri tima koja su u prvom kolu osvojila sva tri boda.

Farul Konstanca: Mogu li gosti da sačuvaju prednost?

Iako je osnovan tek 1997. godine, Šerif je najtrofejniji klub u Moldaviji, pošto je ova ekipa do sada uspela da osvoji čak 21. naslov prvaka, dvanaest trofeja u Kupu, ali i sedam u Superkupu.
I prošle godine ništa novo u Moldaviji. Klub iz Tiraspolja je na kraju stigao do nove šampionske titule, i to pošto je na kraju ova ekipa imala tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Petrokub, a sve to je Šerifu donelo plasman u nove kvalifikacije za Ligu šampiona.
U plej-ofu je nekadašnji učesnik Lige šampiona odigrao deset mečeva i nije doživeo niti jedan poraz, pošto je u tom periodu najtrofejniji moldavski klub ostvario sedam trijumfa uz tri remija.
Ne treba naravno zaboraviti ni Kup, gde je Šerif uspeo da dođe do svog dvanaestog trofeja, a sve to nakon trijumfa u velikom finalu kad ekipom Balitija, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Uspon Šerifa u evropskim takmičenjima započeo je pre dve godine, kada je ova ekipa u kvalifikacijama za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje uspela prvo da eliminiše Crvenu zvezdu, a potom i Dinamo iz Zagreba, iako je prvobitnim žrebom bilo planirano da se u plej-ofu za ulazak u elitno takmičenje sastanu najtrofejniji srpski i hrvatski tim.
Kada su svi očekivali epizodnu ulogu u Ligi šampiona, Šerif je na kraju uspeo da u jednoj pakleno teškoj grupi u kojoj su još bili i Real Madrid, Inter i Šahtjor iz Donjecka osvoji čak sedam bodova, a prva pomisao na učešće moldavskog prvaka u tom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja je trijumf na gostovanju kod Real Madrida, koji je veoma zanimljivo nešto kasnije došao do “ušatog” trofeja.
Prošle sezone je klub iz Tiraspolja učestvovao u Ligi Evrope gde je ovaj tim zauzeo treće mesto u grupi, iza Sosijedada i Mančester Junajteda, što je bilo dovoljno za nastavak takmičenja u Ligi konferencije.
Zanimljivo je da je tamo Šerif eliminisao još jedan srpski klub – Partizan, iako su crno-beli slavili u prvom meču u Tiraspolju, ali je moldavski prvak odigrao fantastično revanš meč. Nažalost, evropska avantura ove simpatične ekipe je završena već na sledećoj prepreci, protiv Nice, pošto je tim sa Azurne obale zasluženo stigao do prolaska u četvrtfinale.
Nažalost, u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona, aktuelni šampion Moldavije je poražen na gostovanju kod Farula, ali sigurno je da Šerif nije rekao svoju poslednju reč kada je u pitanju plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Naš predlog

Poznato je da Šerif u evropskim mečevima retko gubi na svom terenu, a na sve to prvak Moldavije ima dosta više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.86.

Ulog je zaista ogroman, pa ne treba u Tiraspolju očekivati previše golova, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Za kraj, možda i idealno je da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3 uz kvotu 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.