Tip dana: Jurgorden – Elfsborg: Domaćin se budi, Elfsborg i dalje drži prvo mesto!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Jurgordena i Elfsborga.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 15 časova.

Jurgorden: Stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Jurgorden sasvim sigurno spada u red najtrofejnijih švedskih klubova, o čemu najbolje svedoči podatak da je ovaj klub do sada dvanaest puta osvajao naslov prvaka Švedske, a poslednji put je to bio slučaj pre četiri godine.
I prošle sezone je u jednom trenutku delovalo da bi Jurgorden mogao da se umeša u borbu za šampionsku titulu, ali je na kraju ova ekipa ipak morala da se zadovolji sa drugim mestom na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Heken.
Pored dvanaest titula prvaka Švedske, ova ekipa je uspela do sada da dođe i do pet trofeja u Kupu, što je sasvim sigurno takmičenje koje će ovog puta biti u drugom planu, pošto se pored Alsvenskana Jurgorden bori i za ulazak u Ligu konferencije, gde će švedski predstavnik za pet dana u drugom kolu kvalifikacija odmeriti snage protiv švajcarskog Lucerna, i utisak je da je Jurgorden možda mogao i bolje da prođe na žrebu.
Tim koji je čak dvanaest puta osvajao švedsko prvenstvo nije na najbolji mogući način krenuo u ovogodišnjem izdanju Alsvenskana, međutim, kako vreme prolazi tako i aktuelni vicešampion ove zemlje polako ali sigurno podiže svoju formu, što je trenutno dovoljno za četvrto mesto na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Elfsborg.
Na tri poslednja susreta Jurgorden je ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa u velikom derbiju švedskog fudbala bez većih problema savladala Malme na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Inače, poslednji poraz u prvenstvu Jurgorden je doživeo još sredinom maja u jednom neverovatnom meču protiv Hamarbija, na kom smo videli čak sedam golova, a krajnji rezultat bio je 4:3.
Naravno, ne treba zaboraviti da je aktuelni vicešampion Švedske trenutno najbolji domaćin u ligi, pošto je ova ekipa na devet odigranih mečeva na svom stadionu ostvarila čak osam trijumfa, uz samo jedan remi protiv Norčepinga, kada je bilo 2:2.

Elfsborg: Može li Elfsborg da zadrži prvo mesto na tabeli?

Elfsborg je osnovan još davne 1904. godine, a do sada ovaj tim nije imao toliko uspeha kao njegov protivnik na današnjem susretu, međutim svakako ne treba zanemariti šest naslova prvaka Švedske, uz podatak da je poslednji put do titule ovaj klub stigao 2012. godine.
Za razliku od Jurgordena, koji ne može da se podiči time, Elfsborg ima i dva evropska trofeja i to Intertoto Kupa, 1980. i 2008. godine, a pored toga je ovaj klub tri puta dolazio do trofeja u švedskom Kupu i jednom u Superkupu.
Prošli šampionat je nekadašnji šampion Švedske završio na solidnoj šestoj poziciji, uz samo dva boda manjka od četvrtoplasiranog Kalmara, pa je Elfsborg tako ostao bez plasmana u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja, a svakako da je po meri ovog kluba Liga konferencije, čime primarni cilj za prošlu sezonu nije ostvaren.
Sigurno je da se ni ovog puta neće znatno razlikovati ciljevi ovog tima, međutim, deluje da kako prvenstvo prolazi tako su i ambicije ovog kluba dobrano porasle.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Džimi Telina mimo svih očekivanja nalaze na prvom mestu na tabeli švedskog Alsvenskana uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Heken, ali i i meč manjka u odnosu na aktuelnog šampiona Švedske.
Na poslednjih pet mečeva lider na tabeli je ostvario tri trijumfa uz dva remija, a u prošlom kolu je Elfsborg remizirao na svom terenu protiv petnaestoplasiranog Geteborga, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Pre toga je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka švedskog prvenstva slavilo na veoma teškom gostovanju kod Kalmara, i to bez većih problema, pošto je taj duel završen sa više nego ubedljivih 0:4.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, ako smo za Jurgorden rekli da je najbolji domaćin u ligi, onda treba napomenuti i da je Elfsborg najbolji gost u Alsvenskanu, pošto je na sedam odigranih mečeva lider na tabeli ostvario šest trijumfa, uz samo jedan remi.

Naš predlog

Utisak je da će nam ovaj meč doneti pravu goleadu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.85.

Svakako, prihvatljiva igra je i na više od tri gola, za šta je ovog puta kladionica Meridianbet pripremila solidnu kvotu 1.77.

Za kraj, Jurgorden je najbolji domaćin u Alsvenskanu i mišljenja smo da će ova ekipa to potvrditi i na ovom susretu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.