Tip dana: Klub Briž – Mehelen: Domaćin bez prava na kiks na startu šampionata!

U nedelju je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan duel belgijskog šampionata i to susret između Klub Briža i Mehelena.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Klub Briž: Prošla sezona se mora što pre zaboraviti!

Ako se vratimo na prošlu sezonu, ne možemo a da ne konstatujemo da smo od Klub Briža daleko više očekivali, pošto je ova ekipa belgijski šampionat završila na četvrtom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na Antverpen koji je na kraju posle velike drame stigao do titule šampiona Belgije.
Četvrto mesto od nedavno u belgijskom prvenstvu donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, a ako se osvrnemo na to, utisak je da svi navijači Klub Briža za sada imaju pregršt razloga za zadovoljstvo pošto je njihova omiljena ekipa slavila u drugom kolu kvalifikacija na domaćem terenu protiv Arhusa, a taj susret je završen rezultatom 3:0, pa je utisak da je revanš samo formalnost.
Inače, ako se još jednom vratimo na prošlo izdanje belgijskog prvenstva, doći ćemo do zaljučka da je jedan od najtrofejnijih belgijskih timova odigrao šest susreta u plej-ofu i ostvario samo dva trijumfa uz čak četiri poraza, pa je utisak da se više od četvrtog mesta na tabeli nije moglo ni očekivati.
Naravno, treba napomenuti odlične partije belgijskog predstavnika u Ligi šampiona, gde je ova ekipa bez većih problema uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Zanimljivo je da je Briž prva tri meča u grupi dobio i to bez primljenog gola, a onda su usledila dva nerešena ishoda sa Leverkuzenom i Atletiko Madridom i to na gostovanju kod Jorgandžija, ali i katastrofalan poraz na domaćem terenu od Porta, kada je portugalski predstavnik slavio sa 4:0.
U osmini finala je Benfika ipak bila prejaka i bez većih problema stigla do plasmana u četvrtfinale, ali i pored toga se nekadašnji šampion Belgije nije obrukao.
Što se tiče pripremnih mečeva za start nove sezone, u generalnoj probi je ova ekipa poražena od AZ Alkmara, a taj susret je završen rezultatom 1:2.
Godinama unazad, Klub Briž igra fantastično na domaćem terenu i utisak je da ovaj tim ne bi smeo da ima previše problema protiv Mehelena, koji je prošle sezone mimo svih očekivanja stigao do finala Kupa, u kom je poražen od Antverpena.

Mehelen: Koji su glavni dometi ovog kluba?

Fudbalski klub Mehelen je osnovan pre 119 godina, a do sada je ovaj klub četiri puta osvajao prvenstvo Belgije, uz napomenu da je to poslednji put bio slučaj još davne 1989. godine, kada je ova ekipa zauzela prvo mesto na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Anderleht.
Naravno, ne treba zaboraviti ni dva trofeja u Kupu, uz konstataciju da najveći uspesi Mehelena datiraju iz 1988. godine, kada je belgijska ekipa uspela da dođe do trofeja u Kupu Pobednika Kupova, ali i u Superkupu Evrope.
Poslednji veliki uspeh su popularne “Malinoe” ostvarile pre četiri godine, kada je ovaj tim uspeo da dođe do trofeja u Kupu, a sve to nakon trijumfa nad favorizovanim Gentom (2:1), uz podatak da je Mehelen u tom trenutku nastupao u drugoj belgijskoj ligi, što svakako ovaj uspeh čini još i značajnijim, jer se retko dešava da neka ekipa iz drugog po kvalitetu ranga belgijskog fudbala dođe do trofeja u Kupu.
Ako se vratimo na prošle izdanje belgijskog šampionata, treba napomenuti da je Mehelen na kraju završio na trinaestom mestu na tabeli, ali ono što je bez ikakve sumnje najbitnije je da je obezbeđen opstanak, i sva je prilika da će to biti primarni cilj i ovog puta.
U poslednjem kolu prošlog šampionata fudbaleri Mehelena su odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Anderlehta, i slavili rezultatom 2:3, mada treba biti realan pa priznati da je iza kluba iz Brisela jedna katastrofalna sezona.
Odlične partije su izabranici legendarnog Stivena Defura pružali u belgijskom Kupu, gde je ova ekipa ponovo uspela da dođe do velikog finala, ali je tu nažalost Antverpen bio bolji, i bez većih problema slavio rezultatom 2:0.
Isti timovi su odmerili snage i u Superkupu pre samo nekoliko dana, a ponovo je uspešniji bio Antverpen koji je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Za kraj, u pripremnom periodu je Mehelen odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva, a u poslednjoj proveri je ovaj tim u jednom sjajnom susretu savladao izraelsku Netanju rezultatom 3:2.

Naš predlog

Utisak je da će Klub Briž dati sve od sebe da ove sezone bude konkurentan u borbi za titulu, i zbog toga vam i savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.43.

Vrlo izvesno je da nas očekuje jedan i te kako efikasan duel pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.51.

Za kraj, za očekivati je da domaćin od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Mehelena, pa vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.