Tip dana: Malme – Vernamo: Malme protiv neugodnog Vernama traži prekid lošeg niza!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj pre nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Malmea i Vernama.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Malme: Primarni cilj je naslov prvaka!

Malme je najtrofejniji švedski klub, a do sada je ova ekipa čak 25 puta osvajala naslov prvaka ove zemlje, a poslednji put je to bio slučaj 2021. godine. Na sve to treba napomenuti da je ova ekipa čak petnaest puta dolazila do trofeja i u Kupu.
Verovatno mali broj ljudi zna da je Malme igrao i finale Kupa Šampiona (Liga šampiona), u kom je švedski predstavnik 1979. godine poražen u finalu od Notingem Foresta, koje je odigrano na Olimpijskom stadionu u Minhenu, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Prošla sezona je bila za zaborav, pošto je najtrofejniji švedski klub sezonu završio na katastrofalnom sedmom mestu na tabeli pa je ovaj tim posle baš dosta vremena ostao bez kvalifikacija za neko od evropskih takmičenja.
I na startu novog prvenstva su ambicije nepromenjene, primarni cilj će naravno biti trofej u švedskom šampionatu, koji pored naslova prvaka donosi i kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je ova ekipa poslednji put nastupala 2016. godine.
Dosta dobro je Malme započeo ovaj šampionat, međutim u poslednje vreme su izabranici Henrika Ridstroma pokvarili sve ono dobro što su stvorili u dosadašnjem toku prvenstva.
Naime, na tri poslednja meča nekadašnji šampion Švedske ne zna za trijumf, pa se Malme u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Heken, ali i četiri boda manjke od prvoplasiranog Elfsborga.
U prošlom kolu je Malme remizirao na veoma teškom gostovanju kod AIK-a iz Stokholma, a taj susret je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je trećeplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva i zabeležio šest trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to potpuno neočekivano od Mjalbija, kada je bilo 1:2

Vernamo: Navijači mogu da budu zadovoljni!

Vernamo je osnovan 1912. godine i u svojoj 111 godina dugoj istoriji ovaj klub nije postizao značajnije rezultate, a vredno pomena je svakako osvajanje švedske druge lige 2021. godine, što je označilo i veliki povratak ovog tima na najveću scenu švedskog fudbala.
Zanimljvo je da je godinu dana pre toga ova simpatična ekipa trijumfovala i u trećem po kvalitetu rangu švedskog fudbala, pa ako na sve to uzmemo u obzir da je Vernamo prošle sezone bez većih problema obezbedio opstanak u društvu najboljih, slobodno možemo reći i da su ovo zlatne godine ovog kluba.
Ako se još jednom vratimo na prošlu sezonu, doći ćemo do podatka da su izabranici Kima Helberga na kraju šampionat završili na desetom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju nažalost ispali u drugu ligu.
Naravno, svakako da je i ovog puta primarni cilj ovog simpatičnog kluba opstanak u društvu najboljih, a ako na taj način posmatramo stvari utisak je da svi navijači ovog kluba mogu da budu zadovoljni pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na jedanaestoj poziciji na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na pet poslednjih mečeva Vernamo je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila verovatno i svoju najveću pobedu u poslednjih nekoliko godina, pošto je na domaćem terenu savladan aktuelni šampion Heken, rezultatom 1:0.
Pobedonosni pogodak delo je Terna u prvom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama.
Pomenimo još i da je Vernamo do sada odigrao osam mečeva na strani i ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i četiri poraza, dok je poslednji mešusobni susret između Vernama i Malmea odigran početkom juna ove godine, kada je najtrofejniji švedski klub slavio sa 1:3.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Malme dosta lakše nego što se to očekuje doći do trijumfa na ovom susretu pa vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.88.

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma efikasan duel pa je topla preporuka igra 4+ uz kvotu 2.48 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.