Meč dana: Mančester Siti – Arsenal: Komjuniti Šild otvara sezonu na Ostrvu!

Nedelja nam donosi nekoliko zaista fenomenalnih mečeva, ali će bez ikakve sumnje u centru pažnje biti engleski “Komjuniti Šild” u okviru kog će na Vembliju snage odmeriti Mančester Siti i Arsenal.
Početak ovog susreta između dva tima koja su u Engleskoj prošle sezone daleko najviše pokazala je zakazan za 17 časova.

Mančester Siti: Sezona iz snova i konačno “ušati” trofej!

Kada se sve sabere i oduzme, stiče se utisak da teško da je prošla sezona ikako mogla da bude bolja za ekipu Mančester Sitija.
Pre svega, treba reći da su Građani konačno stigli do titule šampiona Evrope i to nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Intera, a taj meč je završen rezultatom 1:0, uz sjajan pogodak Rodrija.
Osvajanje Lige šampiona i jeste bio prioritet Sitija za prošlu sezonu, i treba biti realan pa istaći da je ova ekipa to i zaslužila pošto je na putu do naslova prvaka eliminisala nemački Lajpcig (revanš završen pobedom domaćina od 7:0), potom Bajern iz Minhena, Real Madrid i na kraju već pomenuti Inter, koji je prošle sezone pružao sjajne partije u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Izabranici Pepa Gvardiole su imali velikih problema u Premijer ligi, Arsenal je imao u jednom trenutku čak i dvocifrenu bodovnu prednost, međutim, kada je to bilo najpotrebnije, Građani su ubacili u petu brzinu i došli do novog naslova prvaka, uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Arsenal.
Najzad, Mančester Siti je prošle sezone stigao i do trofeja u FA Kupu, nakon trijumfa nad gradskim rivalom Mančester Junajtedom, a junak tog susreta bio je Gundogan, koji je u međuvremenu napustio Siti i prešao u redove Barselone.
Naravno, i ovog puta je četa Pepa Gvardiole glavni favorit za naslov prvaka Engleske, ali i za trofej u Ligi šampiona, a osim odlaska Gundogana, aktuelni šampion Evrope nije pretrpeo neke značajnije promene u timu.
U klub je stigao Joško Gvardiol i postao najskuplji defanzivac na svetu, a pored njega redove tima sa Etihada je pojačao i Mateo Kovačić, koji bi trebalo da predstavlja zamenu za upravo Gundogana.
Ako se osvrnemo na prethodne duele između Sitija i Arsenala, treba istaći da je Mančester vezao čak osam trijumfa u međusobnim mečevima, a verovatno najbitniji je onaj poslednji, koji je ovom klubu i doneo novi naslov prvaka Engleske.
Za kraj, španski stručnjak nema previše problema sa odsutnim i povređenim fudbalerima, a teško je očekivati da se u startnoj postavi nađe Gvardiol, mada i bez njega engleski klub ima nekoliko neverovatnih fudbalera u zadnjoj liniji tima.

Arsenal: Kada je bilo najpotrebnije – Tobdžije su posustale!

Arsenal spada u red najtrofejnijih engleskih klubova a do sada je ova ekipa trinaest puta osvajala naslov prvaka Engleske, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj još davne 2004. godine, kada je klub iz Londona šampionat završio na prvom mestu na tabeli uz jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Čelsi, a treba naravno pomenuti da je i klub koji je u tom trenutku sa klupe vodio legendarni Arsen Venger tu sezonu završio bez poraza.
Pored trinaest titula prvaka Engleske, klub iz Londona je apsolutni rekorder i kada su u pitanju trofeji u FA Kupu, pošto su Tobdžije do sada četrnaest puta osvajale ovaj trofej, a poslednji put je to bio slučaj pre tri godine kada je Arsenal savladao Čelsi sa 2:1.
Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, Tobdžije su prošle sezone ponovo imale zapaženu ulogu u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i vrlo malo je nedostajalo da na kraju ovaj klub posle skoro dvadeset godina dođe do naslova prvaka.
Kao što smo već napomenuli, u jednom trenutku su izabranici Mikela Artete imali čak i dvocifrenu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce, međutim, ono što je standardna boljka Arsenala u poslednjih nekoliko godina su katastrofalne partije u drugom delu sezone, ili bolje rečeno u ključnom delu šampionata, a to se nažalost obistinilo i ovog puta.
Za utehu će svakako ostati prvi plasman u Ligu šampiona posle čak sedam godina, a sigurno je da se svi dobro sećamo te sezone u kojoj je klub iz Londona na kraju završio na drugom mestu na tabeli iza prvoplasiranog Lestera.
Treba podsetiti da su izabranici Mikela Artete prošle sezone nastupali i u Ligi Evrope, ali je tu engleski predstavnik eliminisan u osmini finala od portugalskog Sportinga.
Prelazni rok je protekao poprilično burno. Okosnica ekipe je sačuvana, što naravno i jeste najbitnije, a u klub je stiglo nekoliko vrhunskih pojačanja i tu pre svih mislimo na Deklana Rajsa koji je u transferu vrednom neverovatnih 100 miliona evra stigao iz Vest Hema i sigurno će predstavljati veliku pojačanje za Tobdžije u veznom redu.
Pored njega ne treba zaboraviti ni dolazak Haverca i Timbera, pa je utisak da londonski tim raspolaže sa daleko jačim rosterom nego što je to bio slučaj prošle sezone, koja je bez obzira na gubitak prvog mesta ocenjena najvišom mogućom ocenom, ponajviše zbog plasmana u Ligu šampiona.

Naš predlog

Utisak je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret, u kom prednost ipak dajemo Mančester Sitiju koji na najbolji mogući način želi da započne i novu sezonu, pa je zaista topla preporuka jedinica za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Ako se osvrnemo na neke od prethodnih mečeva između ove dve ekipe, to su uglavnom bili susreti sa velikim brojem pogodaka, a posebno zanimljivo je da su Građani na poslednja dva meča protiv Tobdžija postigli ukupno sedam pogodaka. Za očekivati je da Haland i družina budu motivisani i danas pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj meč na Vembliju u pitanju je da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan pogodak, a sve to uz kvotu 1.64. Deluje da će i jedni i drugi od prvog minuta krenuti silovito, pa vam hrabro savetujemo igru IGG uz fenomenalnu kvotu 4.20 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.