Tip dana: Viking – Bode: Domaćin u ozbiljnom naletu, ima li lider na tabeli odgovor za to?

U nedelju je fantastična ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč norveškog šampionata u kom će snage odmeriti drugoplasirani Viking i prvoplasirani Bode.
Početak susreta između dva tima koja su do sada najviše pokazala u ovogodišnjem izdanju Elitserije je zakazan za 19 časova i 15 minuta.

Viking: Brutalno dobre partije u poslednje vreme!

Viking je osnovan još 1899. godine, a do sada je ovaj klub osam puta dolazio do naslova prvaka Norveške, uz konstataciju da se to poslednji put desilo još 1991. godine.
Pored toga, ova simpatična ekipa je šest puta osvajala norveški Kup, a poslednji put je to bio slučaj 2019. godine, kada je ovaj tim u velikom finalu bio bolji od Haugesunda, i to minimalnim rezultatom.
Ako se vratimo na prošlo izdanje Elitserije, sigurno je da smo dosta više očekivali od Vikinga, koji je na kraju mimo svih očekivanja šampionat završio tek na jedanaestom mestu na tabeli, iako vas podsećamo da je ovaj klub sezonu pre toga došao do odlične treće pozicije na tabeli i plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Na korak do plasmana u grupnu fazu trećeg po kvalitetu klupskog takmičenja Viking je zaustavljen od rumunske FCSB i to ukupnim rezultatom 3:4.
Na startu ove sezone je Viking imao baš dosta problema, međutim, kako je vreme odmicalo tako je ovaj tim pružao sve bolje partije, a ako stvari posmatramo malo šire, slobodno možemo konstatovati da u poslednjih mesec dana ova ekipa igra najlepši fudbal u Norveškoj.
To će nam najbolje potvrditi trenutno drugo mesto na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bode, meč manjka u odnosu na lidera na tabeli, koji im između ostalog ovog puta i dolazi u goste, što će biti sjajna prilika za Viking da se primakne ovom timu na samo tri boda manjka.
Od poraza od Moldea početkom juna, drugoplasirani tim na tabeli je vezao neverovatnih sedam trijumfa u prvenstvu. U prošlom kolu je ostvaren trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Brana, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Viking odigrao osam susreta na svom stadionu i ostvario šest trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a kada se radi o mečevima na strani treba istaći da ovaj tim ima nešto slabiji učinak van svog terena, međutim, moramo pomenuti podatak da je na četiri poslednja susreta na strani drugoplasirani tim ostvario isto toliko trijumfa.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Vikinga i Bodea je odigran krajem maja ove godine kada je lider na tabeli norveškog šampionata deklasirao svog rivala rezultatom 5:1, pa je sigurno da će ovo biti sjajna prilika za revanš domaćina.

Bode: Meč koji Bode ne bi smeo da izgubi!

Bode je osnovan 1916. godine, a do sada je ovaj klub samo dva puta osvajao prvenstvo, i to dve godine zaredom, 2020. i 2021. godine, uz napomenu da se Bode vratio u najkvalitetniji rang norveškog fudbala 2017. godine.
Pored dva naslova prvaka, ovaj klub je dva puta osvajao i trofej namenjen pobedniku Kupa, a poslednji put je to bio slučaj pre dvadeset godina kada je Bode u velikom finalu bio bolji od Stremsgodseta.
Nakon dve vezane titule šampiona Norveške, ovaj klub je prošle sezone morao da se zadovolji sa drugom pozicijom na tabeli, uz čak osamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Molde, koji je posle tri godine posta stigao do novog naslova prvaka.
Ta druga pozicija je izabranicima Kjetila Knucena donela plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, gde je norveški predstavnik bez većih problema eliminisao Bohimijans, i to ukupnim rezultatom 7:2, pa je Bode tako sebi zakazao duel protiv Pjunika koji je bio bolji u dvomeču od Kalmara, ali je svakako utisak da je aktuelni vicešampion Norveške veliki favorit u tim duelima.
Inače, ne treba zaboraviti da je prošle sezone Bode nastupao u Ligi Evrope, gde je ovaj tim u konkurenciji Arsenala, PSV-a i Ciriha osvojio treće mesto, i nastavio takmičenje u Ligi konferencija, gde je ovaj tim lagano eliminisan od poljskog Leha.
Za razliku od prošlog šampionata, ovog puta je Bode od samog starta prvenstva zaigrao sjajno i dugo je ova ekipa imala ogromnu prednost u odnosu na svoje najveće rivale, međutim, najviše zbog remija u derbiju protiv Moldea, ali i neočekivanog poraza u prošlom kolu od Tromza, lider na tabeli u ovom trenutku ima šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Viking, ali i meč viška u odnosu na ovu ekipu, za koju smo već konstatovali da u poslednje vreme pruža nestvarno dobre partije.
Ako se osvrnemo na partije Bodea na strani, do sada je lider na tabeli Elitserije odigrao osam mečeva na strani i ostvario čak sedam trijumfa, uz samo jedan poraz kod Stremsgodseta, a sve to izabranike trenera Knucena čini najboljom gostujućom ekipom u ligi.
Na sve to, prošlosezonski učesnik Liga Evrope je najbolji domaćin u dosadašnjem toku prvenstva, pa je ukupni utisak da se ova ekipa trenutno potpuno zasluženo nalazi na prvom mestu na tabeli.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Viking u poslednje vreme igra fenomenalno i sigurno je da će ova ekipa dati sve od sebe da se serija pobeda nastavi i u duelu protiv lidera na tabeli, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.70.

Mišljenja smo da je i te kako prihvatljiva i dupla šansa na domaćina, pa savetujemo igru 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.

Za kraj, norveško prvenstvo nam po nepisanom pravilu donosi uglavnom mečeve sa velikim brojem golova, a kako i jedna i druga ekipa igra za gol više, savetujemo vam da probate sa igrom 4+ uz kvotu 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.