Tiket dana (utorak, 08.08.2023)

Tiket dana

Kvalifikacije za evropske kupove ulaze u najzanimljiviju fazu. Oni slabiji klubovi već su završili svoj put, a u dva poslednja kola imaćemo i baš zanimljive okršaje. Predložene kvote bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa.

Rakov – Aris Limasol – GG @ 2.03 u Meridianbet

Za sada sve ide po planu za šampione Poljske i Kipra. Rakov je po prvi put osvojio naslov u Poljskoj, a evo ga sada u pokušaju da po prvi put zaigra u grupnoj fazi Lige šampiona. U prve dve runde izbacili su estonsku Floru i azerbejdžanski Karabag, protiv koga su imali mnogo teži posao nego protiv Estonaca. Pomalo nas je iznenadio rezultat Rakova u prvenstvu, u prethodnom kolu, kada su u svojoj Čestohovi odigrali 2:2 protiv Varte. Čak su gosti dva puta vodili a ašampioni su morali da jure njihovu prednost. Na kraju su stigli samo do boda, i to na jedvite jade. Možda ih je okupirao baš ovaj meč sa Arisom, pogotovo jer su Kiprani ostavili odličan utisak u dvomeču sa BATE Borisovom kome su dali 11 golova za 180 minuta. Istina, i primili su pet, ali kada neko tvrdim Belorusima uspeo da natrpa skoro tuce golova, taj tim se mora poštovati. Očekujemo da Aris bude ofanzivan i u Čestohovi, pa je naš predlog za ovaj meč igra gol-gol. Za GG kvota je 2.03 u kladionici Meridianbet.

Ki Klaksvik – Molde – x2,0-2 @ 2.20 u Meridianbet

Farani su najlepša priča ovog leta. Ki Klaksvik je uspeo da prođe već dve prepreke i postao je prvi tim sa Farskih Ostrva koji je izborio grupnu fazu u nekom evropskom kupu. Ekipe koje je Klaksvik izbacio uopšte nisu bile naivne, u prvom kolu su bili bolji od mađarskog Ferencvaroša, a u drugom od prvaka Švedske Hakena. Zanimljivo je da su oba puta prvi meč igrali na svom terenu, i da je oba puta rezultat bio 0:0. Mađare su u revanšu dobili sa 3:0, a protiv Hakena su odlučili penali, s obzirom da je posle 120 minuta rezultat bio 3:3. Interesantno je da Klaksvik nije dao gol pred svojim navijačima za 180 minuta, a da je i Hakenu i Fradiju dao po tri na strani. To je veliko upozorenje za Molde koji je preskočio prvu rundu kvalifikacija, a u drugoj, uz dosta muka, izbacio Helsinki. U Ginskoj su Norvežani izgubili 1:0, ali su u revanšu slavili sa 2:0 i obezbedili Evropu do zime. Njima to nije krajnji cilj, žele u Ligu šampiona, pogotovo jer su u domaćem prvenstvu već dosta zaostali za Bodeom. Sigurno neće potceniti Farane, mada su znatno kvalitetniji od njih. Golova neće biti mnogo, ponovo, a ne očekujemo poraz Moldea. Za x2,0-2 kvota u kladionici Meridianbet iznosi 2.20.

PSV – Šturm – 1,3+ @ 1.98 u Meridianbet

Filipsovci su naoštreni da urade nešto veliko ove sezone. Čini se da Ajaks neće biti konkurentan sa PSV-om, Fejnordom i možda. Alkmarom, posle svih odlazaka ovog leta, što daje onda veće šanse i timu iz Ajndhovena. Titula je apsolutni prioritet, ali i plasman u Ligu šampiona je veliki izazov. Navijači su u skorijoj prošlosti pravili mnogo problema ovom klubu, pa u PSV-u uvek strahuju pred ovako važne mečeve, kakav je ovaj sa Šturmom. Možda je bolje što su domaćini u prvoj utakmici, i što će se pitanje pobednika rešavati u Austriji. Tim iz Graca je postao vicešampion ove zemlje, ali nije uspeo da ugrozi decenijsku dominaciju Salcburga. U prva dva kola novog prvenstva u austrijskoj Bundesligi Šturm je krenuo furiozno, u Beču su dobili Austriju sa 3:0, a onda u Gracu LASK sa 2:0. Nisu bez šansi ni u dvomeču sa PSV-om, mada su Holanđani već stigli doo jednog trofeja s obzirom da su u Super kupu ove zemlje pobedili šampiona Fejnord, i to na njegovom ”tiganju”. U Ajndhovenu je PSV favorit, a ported jedinice treba očekivati i dosta golova. Za 1,3+ kvota je 1.98 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridinbet iznosi 8.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.