Tip dana: Marsej – Panatinaikos: Pakao Velodroma topi prednost Grka

Večeras od 21:00 je na programu revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Šampiona, a grčki predstavnik u Francusku dolazi kako bi sačuvao gol prednosti, pošto je u prvom duelu slavio Panatinaikos rezultatom 1:0.

Marsej: Sve ili ništa

Grčevitu borbu je vodio Marsej na kraju prošle sezone kako bi se dočepao pozicije broj 3 koja obezbjeđuje kvalifikacije za Ligu šampiona, tamo gdje ovaj klub po svojoj tradiciji i pripada. Dovoljno je napomenuti da je upravo Marsej prvi tim iz Francuske koji je osvojio ovo takmičenje 1993. godine. Međutim, nije sve krenulo po planu, prvi meč u kom je Marsej bio favorit su izgubili i tom prilikom prikazali poprilično slabu igru, posjed lopte tima za čitavu utakmicu bio je 33%. Tome je dosta i doprineo crveni karton Kondogbije, nakon čega su plavi bili prinuđeni da se brane i na kraju nisu uspijeli sačuvati pozitivan rezultat.

Djeluje da su u Marseju značajno pojačali napad, ali ostaje da to pokažu i na dijelu. Iz Atletik Bilbaa je doveden trener Marselinjo Garsija Toral od koga se mnogo očekuje, s toga večerašnja utakmica predstavlja svojevrsan ispit i za njega. U petak je Marsej uspiješno otvorio francusko prvenstvo pobjedivši na svom terenu ekipu Remsa rezultatom 2:1, međutim pobjeda je došla tek nakon preokreta, kom se navijači nadaju i večeras. Ono što je zanimljivo je da je na prvom meču ova dva tima gledalo nešto malo više od 11 hiljada navijača, dok se večeras na Velodromu očekuje 65 hiljada ljudi, koji će biti dodatni vjetar u leđa svojim ljubimcima.

Panatinaikos: Atinjani na Ex-Yu pogon

Grčki tim je prošle sezone na čelu sa trenerom Jovanovićem pravio istinska čuda u domaćem prvenstvu, možda zbog toga što to niko nije očekivao od njih. Devedeset procenta trajanja šampionata su proveli na prvom mjestu, da bi tek u poslednjih par kola posustali i tako prepustili tron AEK-u, koji je imao 5 bodova više od njih.

Igrajući na tu kartu rasterećenja, Panata će i večeras bez pritiska pokušati odigrati meč na veoma vrućem gostovanju. Zeleni su se već predstavili javnosti dvomečom sa Dnjeprom u prethodnoj rundi. Panatinaikos su ovog ljeta pojačala i dvojica srpskih reprezentativaca, Filip Mladenović i Filip Đuričić, koji je već stigao da se upiše u strelce, i to na debiju. Sigurno je da će neko od njih dvojice početi meč i zajedno sa”balkanskom braćom”, Šporarom i Jedvajem, činiti okosnicu timu.

Jedno je sigurno, a to je da Panatinaikosu neće biti lako da na proključalom Velodromu sačuva svoju mrežu. Marsej igra mnogo jaču ligu i ima mnogo više iskustva u ovakvim utakmicama, a i očigledno je da Francuzi imaju kvalitetniji sastav. Najzvučnije pojačanje Obamejang nije blistao u Grčkoj na prvom meču pa su kao po pravilu očekivanja da će večeras maksimalno naoštren izaći na megdan zelenima iz Atine.

Naš prijedlog:

Kladionice, kao i u prvom meču favorizuju domaćina, Meridianbet tako za pobjedu Marseja daje kvotu 1.60. Dok su kvote za neriješen ishod 4.00 i pobjedu gosta 5.40.

Naš prijedlog za ovaj meč baziran je na ukupnom broju golova pa s toga predlažemo igru 0-2 gola, za koju Meridianbet nudi kvotu 1.80.

Takođe vrlo izgledan tip je i pobjeda domaćina uz istu kombinaciju, a za 1,0-2 koeficiejnt je 3.55, dok oni hrabriji mogu probati prelaz iz X-1 po kvoti 4.10 takođe u Meridianbet-u.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.