Tip dana: Partizan – Sabah: Crno-beli sa štitom ili na njemu!

Partizan će večeras od 21:00h na svom stadionu, uz podršku svojih navijača (ili možda ne?), pokušati da nadoknadi dva gola razlike iz prvog meča protiv žilave ekipe Sabaha iz Bakua, ujedno vicešampiona Azerbejdžana za prošlu sezonu.

Partizan: Renesansa ili potpuni potop

Šta reći za prošlu sezonu Partizana? Klub je posle mnogo oscilacija i borbe sa vetrenjačama na kraju nacionalnog prvenstva završio na 4. mjestu. U istorijskoj sezoni za srpski fudbal u kojoj je prvaku zagarantovano mjesto u grupnoj fazi Lige Šampiona, vice-šampionu kvalifikacije istog takmičenje i minimalno grupa Lige Evrope, trećeplasiranom plejof za Ligu Evrope i minimalno mjesto u grupi Lige Konferencija… Partizan se nije našao ni na jednom od ova tri mjesta, pa je s toga morao da se zadovolji (koliko god to bilo neprihvatljivo za jedan tako veliki klub) samo sa kvalifikacijama za treće po jačini takmičenje u Evropi.

Nije Partizan jedini velikan među klubovima koji je ove godine u kvalifikacijama za Ligu Konferencija, tu su još i Fenerbahče, Klub Briž, PAOK, Legija, Bešiktaš. Žrijeb je odlučio da u trećem kolu kvalifikacija, odakle su crno beli krenuli svoj pohod na Evropu, ukrsti sa ekipom Sabaha iz Bakua. Na prvu loptu svi su već vidjeli Partizan u narednoj rundi i već se licitirao naredni protivnik. Partizan je nacionalno prvenstvo počeo sa remijem u Bačkoj Topoli, uz veoma dobru prikazanu igru, i pobjedom u Novom Sadu. Euforija je bar za kratko zavladala u redovima uzdrmanog velikana. Međutim onda je došao kobni četvrtak i prvi meč sa Azerima. Potpuno sivilo i nemoć u igri crno belih, koje niko nije očekivao, protiv tima koji uz dužno poštovanje, ne može kvalitetom parirati ekipi Partizana, ali ga jeste nadigrao.

Dva gola u mreži Partizana su pokazala da danas svi igraju fudbal i da imena klubova odavno ništa ne znače, ako igrači od samog početka svog protivnika ne shvate ozbiljno. Bojkot najvatrenijih navijača Partizana i nedolaženje na domaće utakmice, a sve u cilju smjenjivanja uprave kluba, dodatno je uzdrmalo već ionako uzdrmanu ekipu. Da li će stadion večeras biti pun, i da li će crno beli imati dodatni vetar u leđa, zavisi od mnogih faktora. Ako je prethodna sezona bila katastrofalna i jedna od najgorih u istoriji kluba (a klub je čak i prezimio u Evropi), šta se onda može očekivati od sezone u kojoj bi ispali u vreme sezone kupanja.

Sabah: Istorijski izlet u Evropu

Klub je osnovan 8. aprila 2017. godine, tada se priključio azerbajdžanskoj prvoj ligi u sezoni 2017./18. U toj sezoni klub je završio na 5. mjestu. Klubovi koji su te sezone završili na višim mjestima nisu dobili licence za azerbajdžansku Premijer ligu, dok se Sabah direktno plasirao, dobivši licencu 12. juna 2018. godine. Sabah je svoju prvu utakmicu u Azerbajdžanskoj Premijer ligi igrao protiv Kešle 12. avgusta 2018. Utakmica je završila 1:0 za Sabah golom Marka Devića, a Sabah je te sezone završio na 7. mjestu te tako izbjegao ispadanje.

Prethodne sezone klub je završio na 2. mjestu nacionalnog šampionata, što im je omugućilo da po prvi put u svojoj kratkoj istoriji, preko kvalifikacija, pokušaju da se domognu grupne faze Lige Konferencija. U prethodnoj rundi su eliminisali letonski RFS, iako se činilo da su u prvom meču u Letoniji bili prilično lošija ekipa, uspijeli su da odnesu pobjedu 0:2. U sledećem meču su na svom terenu uspijeli ponovo da trijumfuju 2:1 i tako zakažu dvomeč sa Partizanom.

Moglo bi se reći da je Partizan jedno od najvećih imena koje je gostovalo na stadionu Sabaha, a činilo se kao da domaćini ne prezaju od renomea i imena protivnika. Sabah je u prvom meču u potpunosti nadigrao nekadašnjeg šampiona Srbije i tako u Beograd putuje sa dva gola prednosti, reklo bi se da je za njih večeras istorijska utakmica.

Naš predlog:

Kladionice očekivano favorizuju domaćina, pobjeda Partizana se plaća kvotom 1.70 u MaxBet kladionici. Neriješen rezultat, koji nikako ne odgovara Partizanu, se plaća kvotom 3.80, dok je ona slična i za još veće iznenađenje i ponovnu pobjedu Sabaha, kvota 4.00 u MaxBet kladionici.

Naš predlog je, iako se Partizan propisno obrukao u prvom meču, pobjeda domaćina po kvoti 1.70 iz MaxBeta. Jednostavno meč u kom crno beli moraju trijumfovati i nesumnjivo je da će od prvog minuta krenuti na sve ili ništa.

Takođe, vrlo je primamljiva i igra 3+ koja se odlično plaća. Znajući da Partizan mora da napadne svim silama, a ona iznosi 2.05, takođe u MaxBet kladionici. Za hrabrije preporučujemo tip H1(1,5) tj. pobjeda domaćina sa 2 ili više golova razlike, po kvoti od 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.