Najava i analiza: Premijer liga, 2. kolo: Svrake testiraju šampiona, Totenhem dočekuje Junajted, Čelsi i Vest Hem igraju gradski derbi

premijer liga

Moramo da se pohvalimo da smo pogodili 9 ishoda na 10 utakmica prvog kola Premijer lige. Da budemo maksimalni sprečili su nas samo Everton i Fulam. Pred nama je drugo kolo najjače lige na svetu, koje neće biti kompletno. Naime, okršaj dve ekipe koje su prošle sezone igrale u Čempionšipu, Lutona i Barnlija, je odložen zato što domaćin još nije završio radove na stadionu. Derbi kola, bez ikakve sumnje je okršaj na Etihadu gde prvak Engleske i Evrope dočekuje Njukasl, a biće zanimljivo i na Vajt Hart Lejnu gde Totenhem traži pobedu nad Junajtedom u postkejnovskoj eri. Kvote koje smo predložili mogle bi biti izmenjene.

Siti nije imao nikakvih problema na Turf Muru protiv povratnika Barnlija, na čijoj je klupi njihov nekadašnji igrač Vensan Kompani. Haland je nastavio da maltretira golmane i odmah poveo trku sa dva postignuta gola na premijeri. Sada Siti, nakon pobede na penale u utakmici Super kupa protiv Sevilje, čeka mnogo ozbiljni rival od Klaretsa, a to je Njukasl. Svrake su obezbedile igranje u Ligi šampiona, a žele da i ove sezone budu među četiri najbolja tima. Da je to itekako izvodljivo pokazali su u prvom kolu kada su deklasirali odličnu Aston Vilu na svom Sent Džems parku.

Kao derbi mogu se označiti i mečevi u Londonu, u kojima Totenhem dočekuje Mančester Junajted, odnosno Kristal Palas ekipu Arsenala, ali i duel Čekićara i Čelsija. Orlovi i Tobdžije su startovale pobedama, Arsenal očekivanom nad Notingem Forestom, uz malo muka na kraju, dok je Palas golom Francuza Eduarda odneo bodove sa Bramal Lejna u Šefildu. Prošle sezone je Arsenal lako slavio na Selhurst parku, ali je sada na klupi Palasa Roj Hodžson, a ne bivši Arsenalov vezista Patrik Vijera. Totenhem je počeo eru bez Harija Kejna i sasvim solidno je izgledao na meču sa Brentfordom. Osvojen je bod, a u prvih 45 minuta viđen je pravi vatromet golova. Za razliku od Pevaca Junajtedu je jedan gol bio dovoljan za tri boda, a strelac je bio Rafael Varan u duelu sa Vulverhemptonom. Za oba tima ovaj duel biće prava provera mogućnosti.

Kolo otvara duel u Notingemu gde Forest dočekuje Šefild Junajted. Jorkširci, bar je naš utisak, nisu spakovali tim koji će bez problema ostati u ligi, pa bi morali da razmisle o pojačanjima do kraja prelaznog roka. Šumari žele iskorak u odnosu na prethodnu sezonu, a sredina tabele bi, u ovom momentu, bila po meri. Fiks kola trebalo bi da bude trijumf Liverpula nad Bornmutom, timom kome su prošle sezone dali devet golova na Enfildu i smenili im tadašnjeg trenera Skota Parkera. Vila je favorit protiv Evertona koji je opet podbacio na startu i izgubio na svom Gudisonu od Fulama. Nije se ni ekipa iz Birmingema proslavila na severu zemlje gde su od Njukasla izgubili sa 5:1.

Šta reći o duelu Vest Hema i Čelsija, i o rivalstu ova dva tima, kao i mržnji njihovih navijača. Kod Plavaca je bilo mnogo turbulencija, otišlo je mnogo igrača, ali ih je mnogo i kupljeno. Najnovije pojačanje je sjajni Kaisedo iz Brajtona. Čelsi je odigrao odličan meč protiv Liverpula, ali nije pobedio. Vest Hem je vodio u Bornmutu, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom. Fulam dočekuje Brentford posle trijufma u Liverpulu nad Evertonom, ali su Pčelice i dalje tvrd orah, pogotovo ako se oporavi najbolji strelac Toni. Vulvsi su bili odlični na Old Trafordu ali su ostali praznih šaka, pokušaće da protiv Brajtona dođu do prvih bodova, mada su Galebovi protiv Lutona potvrdili da će i ove sezone biti u vrhu i pored prodaje nekoliko važnih fudbalera.

Notingem Forest – Šefild Junajted – 1 @ 1.93 u CircusBet

Fulam – Brentford – GG @ 1.73 u MaxBet

Liverpul – Bornmut – 1,3+ @ 1.56 u Meridianbet

Vulverhempton – Brajton – GG @ 1.78 u Mozzartbet

Totenhem – Mančester Junajted – T22+ @ 1.98 u MaxBet

Mančester Siti – Njukasl – 3+ @ 1.74 u CircusBet

Aston Vila – Everton – T12+ @ 1.81 u Meridianbet

Vest Hem – Čelsi – 2 @ 2.00 u MaxBet

Kristal Palas – Arsenal – T22+ @ 1.75 u Mozzartbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.