Tiket dana (utorak, 22.08.2023)

Tiket dana

Pred nama je nešto mirniji dan sa slabijom ponudom, a u naredna tri će se rešiti sve dileme u kvalifikacijama za evropske kupove. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Rakov – FC Kopenhagen – x2,2+ @ 2.17 u Meridianbet

Moramo da priznamo da nas je poljski prvak baš prijatno iznenadio u ovim kvalifikacijama. Zbog slabog koeficijenta, s obzirom da imaju kratak staž u Evropi, morali su da krenu od prvog kola, a ni prethodni poljski šampioni im nisu ostavili ništa u zalog. Posle estonske Flore, Karabaga iz Azerbejdžana, uspeli su da u trećohj rund izbace i prvaka Kipra, Aris iz Limasola, i to sa dve pobede. U šest evropskih mečeva Rakov je savio na pet, a samo je u Azerbejdžanu igrao nerešeno. Nešto su slabije igrali na domaćem planu, gde već imaju dva poraza, jedan u Super kupu od Legije i jedan u prvenstvu od Pjasta. Ipak, Danci su mnogo iskusniji kada su ovakve utakmice u pitanju. FC Kopnhagen je prošao sve krugove pakla u dvomeču sa Spartom, i posle 0:0 na svom Parkenu, u Pragu na Letni je bilo 3:3 nakon produžataka. Odlučili su penali, i kuglica je stala na polje Lavova iz Kopenhagena. U danskom šampionatu imaju sve pobede i verujemo da su spremni za još jedno putovanje kroz Ligu šampiona. Prvi meč se ne igra u Čestohovi jer novi stadion Rakova nije dobio dozvolu, pa će se igrati u Sosnovijecu, što može biti dodatniproblem za domaćina. Ne očekujemo poraz Kopenhagena, a glova bi moralo biti barem dva. Za kombinaciju x2,2+ kvota je 2.17 u kladionici Meridianbet.

Ulm – Arminija Bilefeld – GG3+ @ 1.95 u Meridianbet

Ekipa Ulma napokon je uspela da se dokopa treće lige, tako što su u prošloj sezoni trijumfovali u regionalnoj ligi Jugo-zapad sa samo bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Štajnbah, koji je morao u baraž. Početak nije baš obećavajući, ali ako znamo da je ovom timu opstanak jedini cilj, jedan bod iz dva kola i nije tako loš skor. Pritom su u prvom kolu dočekali odlični Sarbriken i ostali neporaženi, dok su u drugom kolu izgubili, tek posle velikog preokreta, na gostovanju kod Untehašinga sa 3:2, mada su vodili sa dva gola razlike. Da taj poraz nije strašan, govori nam podatak da je Unterhašing samo sedam dana ranije u DFB kupu eliminisao bundesligaša Augzburg, i to sa 2:0. Arminija je, posle samo dve sezone, iz Bundeslige skliznula u treću. Nije to nešto što se retko dešava u Nemačkoj, prošao je sličan put i Paderborn, Minhen 1860 i još neki timovi. Opasno bi bilo ako bi se tim iz Bilefelda duže zadržao u ovom rangu. Početak nije bio sjajan, izgubili su u Drezdenu sa 3:1, ali su zato prošle subote deklasirali Minster na svom terenu sa 4:0. Između te dve utakmice igrali su u DFB kupu i izbacili Bohum, člana Bundeslige. Ovde nam nešto govori da će biti golova, a konačan ishod zaobiđite u širokom luku. Za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.95.

Fredericija – Horsens – 4+ @ 2.46 u Meridianbet

Domaćin je startovao prosečno u novoj sezoni druge danske lige. U pvih pet kola Fredericija ima tri pobede i dva poraza. Oba puta su izgubili na strani, protiv ekipe Hobro na svom terenu i protiv doskoran jeg prvoligaša i bivšeg šampiona ove zemlje, Olborga na strani. Sada igraju protiv još jednog bivšeg superligaša, Horsensa, koji je ispao iz lige jer u poslednjem kolu nije uspeo da savlada Lingbi na svom terenu, mada im je taj remi bio jedini osvojeni bod u poslednjih pet kola šampionata, pa nije ni čudo što su na kraju završili ispod crte. Nisu se najbolje snašli u novom rangu. Ambicije im jesu najveće moguće, ali ako nastave ovako od ekspresnog povratka neće biti ništa. Posle pet utakmica iaju 6 bodova i nalaze se tek na 8. mestu, pa im je prvi zadatak da se presele u gornji deo tabele i onda pokušaju da se izbore za plasman u elitu kroz plej-of. Fredericija je izuzetno efikasna, dali su 11 golova do sada, a samo je Sonderjisk postigao više. Očekujemo da odsta golova bude u duelu sa Horsensom, na čije je dve poslednje utakmice palo devet golova. Naš predlog je 4+ sa koeficijentom 2.46 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 10.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.