Meč dana: Osasuna – Klub Briž: Cela Pamplona je na nogama!

U četvrtak nas očekuje pregršt fenomenalnih mečeva, pošto su na programu prvi dueli plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope i Ligu konferencije.
Ponuda je zaista sjajna, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Pamploni gde će fudbaleri Osasune ugostiti Klub Briž.
Podsećamo vas, španski predstavnik je prvobitno bio izbačen iz kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje zbog nameštanja meča iz 2014. godine, međutim, sud u Lozani je ipak dozvolio Osasuni da se takmiči, i nema nikakve sumnje da će stadion ovog simpatičnog kluba biti ispunjen do poslednjeg mesta.
Klub Briž je sa druge strane imao veoma lepu epizodu prošle sezone u Ligi šampiona, ali je ova ekipa dobrano podbacila u belgijskom šampionatu, pa će jedan od primarnih ciljeva biti povratak šampionske titule, ali i plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, što neće biti nimalo lak zadatak.
Početak ovog duela plej-ofa između španskog i belgijskog predstavnika je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Osasuna: U gradu odavno nije bila ovakva euforija!

Osasuna je klub iz Pamplone koji je osnovan 1920. godine. Najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji ovog kluba datira iz 2005. godine, ali i prošle sezone, kada je Osasuna stizala do finala španskog Kupa Kralja.
Prvog puta je za tim iz Pamplone bio koban Betis, dok je u prošlosezonskom finalu drugog po važnosti takmičenja u Španiji, ekipa sa El Sadara poražena od Real Madrida, iako je opšti utisak da se izabranici Jagoba Arasaete nimalo nisu obrukali na tom susretu.
Od ostalih uspeha treba izdvojiti četvorostruko osvajanje Segunde, a poslednji put se to desilo 2019. godine, od kada ovaj tim beleži sjajne rezultate u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Kruna svega toga se desila prošle sezone, kada je klub iz Pamplone na kraju došao do sedme pozicije na tabeli, što automatski znači i plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije.
Od prvog do poslednjeg kola četa trenera Arasaete je znala šta želi, i uspela iza sebe da ostavi Atletik Bilbao, koji je godinama unazad završavao upravo na poslednjoj poziciji koja znači izlazak na evropsku scenu.
Nažalost, ubrzo nakon toga je usledio hladan tuš. Naime, Osasuna je izbačena iz Evrope, a sve to zbog presude španskog Vrhovnog suda o dve utakmice iz 2014. godine u čijem nameštanju je učestvovao upravni odbor kluba iz Pamplone, zbog čega su u krovnoj kući evropskog fudbala odlučili da španski klub izbace iz Lige konferencije.
Advokatski tim ekipe sa El Sadara je ekspresno uložio žalbu, koja je na veliku radost svih navijača ovog simpatičnog kluba prihvaćena, pa će tako Osasuna biti u prilici da posle punih šesnaest godina zaigra u nekom od evropskih takmičenja.
Pre dva vikenda je započelo špansko prvenstvo, a nakon dva odigrana kola izabranici trenera Arasaete se nalaze na sredini tabele. U prvom kolu je najprijatnije iznenađenje prošlog šampionata odigralo jedan sjajan meč na gostovanju kod Selte i bez većih problema su gosti slavili sa 0:2.
Nažalost, u drugom kolu je Osasuna na svom stadionu poražena od Atletik Bilbaa, što nije dobra stvar s obzirom da je klub iz Pamplone upravo sa Baskijcima prošle sezone vodio veliku borbu za plasman na sedmu poziciju na tabeli.
Za kraj, do sada se španski i belgijski predstavnik nisu sastajali, uz konstataciju da Klub Briž ima daleko više iskustva kada su u pitanju evropska takmičenja.

Klub Briž: Sjajan start belgijskog prvenstva!

Klub Briž spada u red najtrofejnijih belgijskih timova, a do sada je ova ekipa osvojila čak osamnaest titula namenjenih prvaku Belgije, a pored toga ne smemo izostaviti ni čak jedanaest trofeja u Kupu, ali i sedamnaest u Superkupu, što Klub Briž čini rekorderom.
Prošla sezona je sasvim sigurno mogla daleko bolje da se završi za ovu ekipu, koja je na kraju morala da se zadovolji sa četvrtim mestom na tabeli, a sve to nakon tri uzastopna naslova prvaka.
Ipak, prošla godina će bez ikakve sumnje biti upamćena po fantastičnim partijama belgijskog predstavnika u Ligi šampiona, koji je mimo svih očekivanja bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Naravno, treba napomenuti odlične partije belgijskog predstavnika u Ligi šampiona, gde je ova ekipa bez većih problema uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Posebno interesantno je da je Briž prva tri meča u grupi dobio i to bez primljenog gola, a onda su usledila dva nerešena ishoda sa Leverkuzenom i Atletiko Madridom i to na gostovanju kod čete Čola Simeonea, ali i katastrofalan poraz na svom stadionu od Porta, kada je portugalski predstavnik slavio sa 4:0.
U osmini finala je portugalska Benfika bila prejaka i bez većih problema stigla do plasmana u četvrtfinale, ali daleko od toga da su u taboru belgijskog tima bili nezadovoljni, jer je malo ko očekivao da će ovaj tim i doći do plasmana u narednu rundu pored ekipa kao što su Atletiko Madrid, Porto i Leverkuzen.
Primarni cilj za ovu sezonu će bez mnogo razmišljanja biti titula u belgijskom šampionatu, pa ako se na taj način posmatraju stvari navijači ovog kluba imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
U ovom trenutku se izabranici Ronija Deile nalaze na prvom mestu a tabeli, a na četiri odigrana susreta jedan od najtrofejnijih belgijskih timova je ostvario tri trijumfa uz samo jedan remi.
Posebno je impresivan podatak da je Klub Briž na poslednja četiri meča u svim takmičenjima postigao čak 22 gola, što zvuči neverovatno.
U prošlom kolu Jupiler lige lider na tabeli je na svom terenu demolirao Molenbek sa više nego ubedljivih 7:1, što je svakako bila najbolja moguća uvertira za prvi meč plej-ofa za ulazak u Ligu konferencije, u okviru kog će belgijski predstavnik gostovati kod Osasune.

Naš predlog

Evidentno je da Klub Briž ima daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, međutim, kao što smo već napomenuli, čitava Pamplona sanja o plasmanu u Ligu konferencije i mišljenja smo da će španski predstavnik nošen velikom podrškom sa tribina ipak uspeti da slavi na ovom susretu, pa vam preporučujemo hrabro da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Ne treba ovde zaista očekivati previše pogodaka, i smatramo da je sjajna opcija za ovaj prvi meč plej-ofa za ulazak u Ligu konferencije igra 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Deluje poprilično nerealno da španski predstavnik u ovakvoj euforiji koja danima vlada na ulicama Pamplone i pred punim stadionom doživi poraz na ovom meču od Klub Briža, a na sve to smo u velikoj meri ubeđeni da nam ovaj susret neće doneti previše pogodaka, pa je možda i idealna kombinacija za ovaj meč kombinacija igara 1X&0-3 uz sjajnu kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.