Najava i analiza: Bundesliga, 2. kolo: Bez velikog derbija, Dortmund u Bohumu gde se okliznuo proletos, Bajernu komšije u gostima

Pred nama je novo kolo u nemačkoj Bundesligi. Zanimljivo je da nema nekog posebnog derbija, mada je svaki meč u nemačkoj elitnoj ligi svojevrstan derbi. Biće uzbudljivo u Menhengladbahu gde gostuju farmaceuti, ali i u dva košijska duela, u Majncu gostuje Ajntraht, a u Minhenu Augzburg. Borusija je startovala tesnim trijumfom, a sada ide u Bohum gde je izgubila dva boda u finišu prošle sezone. Sve kvote važile su u momentu pisanja analize.

Kao kratak osvrt na prvo kolo izdvojićemo lak trijumf Bajerna u Bremenu, kasni minimalac Dortmunda protiv komšija iz Kelna, ali i nastavak sjajnih partija Frajburga iz dve prethodne sezone i njihovu pobedu u Sinshajmu. Revija golova viđena je u Augzburgu, a Union Berlin je, još jednim trijumfom, najavio novi klupski rekord, kad je plasman u pitanju.

Šampion u poslednjoj utakmici kola dočekuje komšije iz Augzburga i ne treba govoriti o tome ko je favorit, što pokazuje i kvota na jedinicu koja je jedva 1.10 u nekim kladionicima. Treba se podsetiti i prethodne sezone u kojoj je Augzburg pobedio Bajern na svom terenu, što ovi sgurno nisu zaboravili. Kolo otvara duel u Lajpcigu. Bikovi su blistali u Super kupu kada su sa tri gola Danija Olma uzeli trofej Bajernu na njegovoj Alijanc areni, ali su samo sedam dana kasnije poraženi u Leverkuzenu i jasno pokazali da ova nova ekipa tek treba da sazri. Na Red Bul arenu dolazi Štutgart, tim koji je bio najubedljiviji u prvom kolu i pobedom od 5:0 nad Bohumom poveo prvenstvenu trku. Protiv Bikova svakako nisu favoriti, ali se neće ni unapred predati.

Remi sa Bohumom, tri kola pre kraja, ispostavilo se da je koštao Dortmund titule, mada su oni meč loptu imali i u poslednjoj rundi, i nisu je iskoristili. Tada se i Bohum grčevito borio za opstanak, pa je taj bod njima značio skoro isto, a i njihovog ugla i više. Sada Borusija ponovo ide u Bohum i veliki je favorit i pored slabog starta, i minimalne pobede nad Kelnom, koji nije zaslužio poraz na Signal Iduna areni. Izdanje Bohuma u Štutgartu je više nego zabrinjavajuće i veliko je pitanje hoće li ovaj tim, ako tako nastavi, i iduće sezone igra u eliti. Frajburg dočekuje Verder, a navijači će sigurno pozdraviti sjajno izdanje svojih ljubimaca u Sinshajmu i pobedu na startu. Ipak, svake sezone Frajburg na početku igra mnogo bolje u gostima, pa i Verder ima čemu da se nada, posebno jer je podbacio na premijeri sa Bajernom.

Debitant u Bindesligi, ekipa Hajdenhajma, predstaviće se svojim navijačima utakmicom sa Hofenhajmom. Bar dve stvari ne idu na ruku Hajdenhajmu pred ovaj meč. Jedna je njihov lak poraz u Volfsburgu, a druga poraz Hofa od Frajburga na svom terenu, pa će morati da se ”vade” na ovom gostovanju. Drugi novajlija ima bundesligaškog iskustva, ali je i Darmštat poklekao na startu u derbiju Hesena protiv Ajntrahta u Frankfurtu. Njihovo izdanje je bilo solidno, a poraz je bio minimalan. U Darmštat dolazi Sjajni Union Berlin, učesnik Lige šampiona. Berlinci su bili ubedljivi protiv Majnca i sva je prilika da će i ove sezone biti u vrhu Bundelsige, ako je suditi po početku.

Baumgartner može biti zadovoljan igrom svojih izabranika u Dortmundu, mada se Keln vratio iz kompiluka praznih šaka. Priliku za popravni imaju protiv Volfsburga koji u grad na Rajni stiže sa tri boda osvojena u meču sa Hajdenhajmom, zahvaljujući dvostrukom strelcu Jonasu Vindu. Danac će i sada pretiti rivalu, ali se najviše očekuje od Lovre Majera, najnovijeg pojačanja Volfsburga, koji je debitovao u prvom kolu. Još jedan komšijski derbi igra se u Majncu, Ajntraht nije ovde izgubio u prethodne tri sezone, samo jednom je poražen u poslednjih Šest, ali nije često ni pobeđivao. Možda opet bude remi. Po prikazanom na startu derbi kola bi trebalo da bude okršaj Menhengladbaha i Leverkuzena. Gosti su bacili na pleća odlični Lajpcig na svojoj Baj areni u još jednom spektakularnom bundesligaškom meču. Za to vreme je Borusija imala pravi rolekoster u Augzburgu, vodila sa 2:0 i 3:2, a na kraju spasila bod golom sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi za 4:4. Sa dva gola u dresu Đdrebaca debitovao je Čvančara, koji je stigao iz praške Sparte.

Predlozi:

Lajpcig – Štutgart – 3+ @ 1.59 u Meridianbet

Bohum – Dortmund – 2,2+ @ 1.55 u MaxBet

Darmštat – Union Berlin – 2 @ 1.97 u CircusBet

Frajburg – Verder – GG @ 1.75 u Mozzartbet

Hajdenhajm – Hofenhajm – GG3+ @ 1.94 u Meridianbet

Keln – Volfsburg – 1 @ 2.31 u CircusBet

Menhengladbah – Leverkuzen – x @ 3.90 u MaxBet

Majnc – Ajntraht – x @ 3.65 u CircusBet

Bajern – Augzburg – 1/1,4+ @ 1.95 u Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.