Najava i analiza: Premijer liga, 3. kolo: Derbi na severu, Svrake čekaju Liverpul

premijer liga

Dok dlanom o dlan, stigosmo već do trećeg kola nove sezone u engleskoj Premijer ligi. I ovog vikenda čeka nas deset sjajnih utakmica a bez svake sumnje derbi je duel na Sent Džejms parku u kome Njukasl dočekuje Liverpul. Siti ne bi smeo da ima mnogo problema u Jorkširu, a kolo kreće londonskim derbijem u kome Čelsi traži prvi ovosezonski trijumf protiv novajlije Lutona. Kvote iz najave bile su važeće u vreme pisanja analize.

Pogled na tabelu nas ne iznenađuje, Mančester Siti je od starta zaseo na vrh, ali zbog slabije gol razlike u leđa gleda ekipi Brajtona. Inače, ova dva tima su, uz Arsenal, jedina maksimalna posle dve runde. Dakle, Brajton nastavlja po starom. Galebovi su napravili veliki iskorak prošle sezone i gledaćemo ih u Evropi ove jeseni. Uz sve dobre rezultate menadžment je pravio sjajne poslove i prodajom nekoliko fudbalera, pre svih Kaiseda i Mekalistera, zaradio ogroman novac. Sve je na jugu idealno ovih dana. U trećem kolu Brajotn dočekuje Vest Hem i očekuje ih najteži posao do sada. Podsetimo da je De Zerbijev tim u prva dva kola pobedio, identičnim rezultatom 4:1, Luton kući i Vulverhempton na strani. Čekićari su takođe odlično startovali, nakon remija u Bornmutu uspelisu da dobiju okršaj sa najvećim rivalom Čelsijem na svom Olimpijskom stadionu sa 3:1. I oni su puni samopouzdanja, pogotovo jer će takođe igrati u Evropi do kraja jeseni, kao osvajači Lige konferencija proletos.

Moramo da priznamo da nam se sviđa Postekogluov Totenhem. Strah da ovaj ti neće biti isti bez Harija Kejna ispostavio se kao tačan u jednom delu. Nije isti, čak je i bolji. Pevci igraju neki čudan fudbal, totalno ofanzivan, pa su u prva dva kola uzeli bod kod Brentforda i pobedili Mančester Junajted na Vajt Hart Lejnu. Start je bolji nego ranijih sezona, a uspešan niz žele da nastave u Bornmutu, kod ekipe koja je osvojila samo bod u prva dva kola, u duelima sa Vest Hemom i Liverpulom. Ovde svakako očekujemo golove, a malu prednost dajemo gostima. Gosti bi trebalo da budu u prednosti i u Barnliju, na Turf Mur dolazi Aston Vila koja je snagu demonstrirala protiv evertona, ali i u kvalifikacijama za Ligu konferencija u Škotskoj protiv Hibernijana. Loš dan sa starta sezone u Njukaslu, već je ostavljan Ad Akta.

Tobdžije se muče ali pobeđuju. Posle trijumfa nad Notingemom na svom Emirejtsu, usledila je minimalna pobeda, i to sa bele tačke, na Selhurst parku protiv Palasa. Važno je pobeđivati, ali će Arsenal, ako želi trku sa Sitijem, morati da bude ubedljiviji, malo je nedostajalo da u finišu oba meča ostanu bez pobede. U goste im dolazi gradski rival Fulam koji je, nakon pobede na Gudisonu, ispio gorku pilulu na svom Krejven Kotidžu protiv Brentforda. Pčelice su slavile 3:0, a odlazak Aleksandra Mitrovića već se oseća. Brentford je jedan od zanimljivijih timova za gledanje, ali sumnjamo da će protiv Kristal palasa biti lepršavo, baš zbog opredeljanja trenera gostiju Hodžsona. Posle dva kola Orlovi imaju tri boda i gol razliku 1:1.

Everton i Vulverhempton još nemaju ni bod i njihov međusobni duel nosiće veliki naboj. Karamele su izgubile od Fulama i Aston Vile, a Vulvsi od Junajteda i Brajtona, jedno što su Vukovi bar dali jedan gol za 180 minuta igre, a Everton ni to. Mančester Junajted je podbacio, ne igrom, već rezultatom na Vajt Hart Lejnu, pa popravni ima protiv Šumara iz Notingema. Ten Hag je pred moranje, mada je Forest bio odličan protiv Šefilda u prošlom kolu. Ipak, u prethodnoj sezoni su se ove dve ekipe sastale tri puta i sva tri meča dobili su Crveni đavoli. Drugi tim iz Mančestera, aktuleni šampiona Siti, gostuje na Bramal Lejnu u Šefildu. Oštricama nije trebao ovaj duel u ovom delu sezone, pogotovo jer su poraženi u prva dva meča i to od ekipa sa kojima bi morali da budu ravnopravni, Palasom i Notingemom.

Što se glavne utakmice kola tiče, gstovanja Redsa u Njukaslu, šanse za pobedu su negde na sredini, s tim da Svrake imaju prednost domaćeg terena, što neće biti zanemarljivo. Njukasl nije uspeo da ostane neporažen na Etihadu, mada je pružio snažan otpor Sitiju. Ako ponovo partiju sa premijere protiv Vile, neće ni Klopu biti prijatno na severu, ali ima i Liverpul svoje adute, pogotovo u napadu. Biće ovo pravi šlager kola, mada Njukasl nije pobedio Redse već više od sedam godina, a prethodna četiri duela pripala su Liverpulu.

Predlozi:

Čelsi – Luton – 1/1 @ 1.62 u CircusBet

Bornmut – Totenhem – x2,4+ @ 3.10 u Meridianbet

Arsenal – Fulam – 1/1,2+ @ 1.85 u MaxBet

Brentford – Kristal Palas – 0-2 @ 1.77 u Mozzartbet

Everton – Vulverhempton – 0-2 @ 1.78 u MaxBet

Mančester Junajted – Notingem Forest – 1,0-3 @ 2.33 u Meridianbet

Brajton – Vest Hem – GG3+ @ 1.88 u CircusBet

Barnli – Aston Vila – 2 @ 2.25 u Mozzartbet

Šefild Junajted – Mančester Siti – 2/2,2+ @ 1.72 u Meridianbet

Njukasl – Liverpul – GG4+ @ 2.38 u MaxBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.