Tip dana: Mančester Junajted – Notingem Forest: Sudar engleskih velikana na Teatru snova!

U subotu je spektakularna ponuda za klađenje, i konačno su ovog vikenda u ponudi svi mečevi iz “liga petica”, a za vas smo ovom prilikom analizirali jedan od najzanimljivijih susreta trećeg kola engleske Premijer lige u okviru kog će Mančester Junajted na svom Old Trafordu ugostiti Notingem Forest, što će ujedno biti i sudar između dva bivša šampiona Evrope.
Oba tima su za sada ostvarila po jedan trijumf, ali i doživela jedan poraz, i sva je prilika da nas očekuje veoma uzbudljiv susret čiji je početak zakazan za 16 časova, kada će između ostalog početi još tri meča trećeg kola najkvalitetnije lige na svetu.

Mančester Junajted: Bolno prizemljenje od Totenhema!

Crveni đavoli su došli do svog primarnog cilja prošle sezone, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, pošto je tim sa Old Traforda na kraju prvensta zauzeo treće mesto na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na petoplasirani Liverpul.
U jednom trenutku su izabranici Ten Haga doveli u pitanje svoj plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, međutim, na četiri poslednja meča nekadašnji šampion Engleske je ostvario isto toliko trijumfa i bez većih problema stigao do povratka u elitno takmičenje.
Tokom ovog leta je klub napustio De Hea, a na njegovo mesto stigao je Onana koji je iza sebe imao fenomenalnu sezonu u Interu sa kojim je stigao do finala Lige šampiona.
Osim pomenutog odlaska dugogodišnjeg prvog golmana Mančestera, pa i selidbe Freda u Fenerbahče, značajnijih odlazaka iz kluba praktično da nije bilo, uz konstataciju da su Đavoli angažovali Mejsona Maunta iz Čelsija, koji bi treba zajedno sa Fernandešom i Kazemirom da čini u najavi sjajan trio na sredini terena.
U smiraj prelaznog roka klub je pojačao Rasmus Hojlund, koji je prošle sezone pružao fenomenalne partije u Atalanti, a taj transfer je težak 72 miliona evra.
Na prvi pogled deluje da je tim jači nego lani, a veliko pitanje se postavlja da li će to sve biti dovoljno za borbu za naslov prvaka, što se stidljivo pred početak sezone i najavljivalo u Mančesteru.
U prvom kolu je tim sa Old Traforda dosta teže nego što se očekivalo na svom stadionu savladao Vulverhempton sa 1:0, a u drugom kolu je jedan od kandidata za titulu dobrano podbacio, pošto je poražen na gostovanju kod ove sezone znatno oslabljenog Totenhema.
Taj susret u Londonu je završen rezultatom 2:0, nakon čega se nekadašnji šampion Engleske nalazi na dvanaestoj poziciji na tabeli, iako je još uvek jako rano govoriti o tome, pošto su tek dva kola odigrana.
Za kraj, prošle godine su Junajted i Notingem Forest odigrali dva meča u Premijer ligi i na oba duela je Junajted slavio, bez primljenog pogotka, što je nešto što svi navijači jednog od najpoznatijih klubova na svetu priželjkuju i u subotu popodne.

Notingem Forest: Koji su krajnji dometi bivšeg šampiona Evrope?

Notingem Forest se prošle sezone vratio u Premijer ligu nakon čak 23 godine čekanja, što je svakako dovelo do velikog oduševljenja najvernijih navijača ovog tima.
Izabranici Stiva Kupera su u velikom finalu plej-ofa Čempionšipa bili bolji od Hadersfilda minimalnim rezultatom, a jedini gol na tom susretu delo je Stiva Kuka.
Inače, Notingem Forest je poslednji put igrao Premijer ligu u sezoni 1998/99, što je neprihvatljivo za dvostrukog osvajača Lige šampiona.
Pored toga, popularni Šumari su do sada jednom osvajali englesko prvenstvo, dva puta bili drugi, a tu su i dva trofeja FA Kupa.
Sve od tog ispadanja iz elite, pa do prošle godine, Notingem je tavorio u Čempionšipu, a veoma zanimljivo je da je pred početak prošle sezone uprava kluba na čelu sa Evangelosom Marinakisom dovela čak dvadeset novih fudbalera, čime je ovaj tim postao rekorder po broj novih igrača u jednom prelaznom roku. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, sve to je bilo dovoljno za opstanak u društvu najboljih, što naravno i jeste bio primarni cilj prošle sezone, a biće i ove.
Ovo leto je bilo ruku na srce daleko mirnije od prošlog, nije bilo previše zvučnih pojačanja, međutim, sačuvana je okosnica iz prošle sezone i barem na papiru deluje da bi sve to trebalo i ovog puta da bude dovoljno za opstanak.
U prvom kolu su popularni Šumari očekivano poražein na gostovanju kod Arsenala, pošto je taj duel završen pobedom tima iz Londona rezultatom 2:1.
Ipak, u drugom kolu su izabranici Stiva Kupera odigrali jedan sjajan meč na svom terenu protiv Šefild Junajteda i potpuno zasluženo slavili rezultatom 2:1, a pobedonosni pogodak delo je Vuda u 89. minutu meča, nakon čega je usledilo veliko slavlje na Siti Graundu.
Poslednji trijumf protiv Mančester Junajteda ekipa Notingem Foresta je ostvarila još 1994. godine na Old Trafordu kada je bilo 1:2.

Naš predlog

Prošle sezone su Mančester Junajted i Notingem Forest odigrali čak četiri meča, dva u Premijer ligi, isto toliko u Liga Kupu, i veoma zanimljivo je da je tim sa Old Traforda upisao sva četiri trijumfa, dok Notingem na svim tim mečevima nije uspeo da postigne niti jedan pogodak.
Mišljenja smo da je konačno vreme da fudbaleri nekadašnjeg šampiona Evrope probiju to barijeru, pa vam savetujemo da probate sa igrom G1+ uz sjajnu kvotu 1.72 u Meridianu.


Naravno, iz potpuno istog razloga vam predlažemo da se fokusirate i na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.

Za kraj, nakon poraza od Totenhema, sigurno je da će fudbaleri Mančester Junajteda dati sve od sebe da se za to iskupe pred svojim navijačima, pa vam predlažemo da odigrate jedinicu, uz kvotu 1.33 u Meridianu, a veoma zanimljiv predlog je i kombinacija igara 1&GG uz kvotu 2.80 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.