Tip dana: Rajo Valjekano – Atletiko Madrid: Madridski derbi za kraj ovog kola

Posle uzbudljivih utakmica 3. kola u petak, subotu i nedelju, poslednja utakmica nas očekuje večeras od 21:30 h, kada će Rajo Valjekano dočekati Čolov Atletiko Madrid. Obje ekipe su trenutno neporažene i nalaze se u samom vrhu tabele posle 2. odigrana kola La Lige.

Rajo Valjekano: Može li Rajo prekinuti negativan niz protiv gradskog rivala

Tokom dvije sezone koje je Rajo Andonija Iraole proveo u Primeri, u madridskom kvartu Valjekasu je donekle vladalo primirje između navijača i uprave. Rajo se solidno držao na sredini tabele, i uz to je gledaocima priređivao zaista lijep fudbal. I premda su Iraolu svi vidjeli kao budućeg trenera Atletik Bilbaa, on je otišao put Engleske i ove sezone će biti trener Bornmuta. Rajo ga je zamjenio, ako ništa, trenerom sličnog profila, Fransiskom Rodrigesom, koji je obećao hrabru i napadačku igru. Inače, poslednji tim koji je vodio je Elče, gdje je nakon jedne dobre sezone (2021-2022), smjenjen već na početku prethodne.

Otišlo je dosta važnih igrača kao što su Fran Garsija (Real), Santi Komesanja (Viljareal) ili Alehandro Katena (Osasuna). Ostaje da se vidi da li će njihove zamjene (Pača Espino, Aridane Ernandes, Florijan Ležen) imati sličan učinak. Tu su i dalje Isi Palason, Raul de Tomas i sam Radamel Falkao kao glavna atrakcija. Ali izgleda da izostanak nekih glavnih igrača nije uzdrmao redove Valjekana na početku sezonu, čak naprotiv.

Ono što je novi trener Frasisko obećao, to je i ispunio – bar u prva dva kola. Rajo je u prva dva kola upisao maksimalnih 6 bodova, a oba puta su bili gosti. U prvom kolu je savladana Almerija rezultatom 0:2, dok je u drugom kolu pregažena Granada (povratnik u elitno društvo) identičnim rezultatom. Klub iz predgrađa Madrida je u oba duela sačuvao svoju mrežu i na najbolji mogući način zakazao derbi sa Atletikom koji je u ovom momentu ispod njih na tabeli sa 2 boda manje. U poslednja 3 meča kod kuće su poraženi od Atletika i sigurno je da će danas imati motiv više da taj negativan niz prekinu.

Atletiko Madrid: Ovi mečevi se jednostavno moraju dobijati

Najveći problem uprave Atletika i Dijega Simeonea je i dalje Žoao Feliks. Sada je već savršeno jasno da problem nikada nije bio trener, nego stav i ponašanje mladog Portugalca, koje se ni najmanje nije promjenilo ni sada. Prolazak kroz Čelsi je bio neprimjetan i Poketino ga je bez razmišljanja vratio u Madrid. I tako je Feliks postao skupi višak na Metropolitanu i jedan od najvećih promašaja u istoriji Atletika. Simeone nije ni pokušao da ga stavi u igru tokom priprema, na treninzima ima sporednu ulogu, ne razgovara ni sa kim, osim sa medijima kojima daje neprimjerene izjave kao npr. da je oduvijek želio da bude igrač Barselone.

Stigao je Sesar Aspilikueta da popuni već duže vrijeme problematično mjesto desnog beka, zatim iz Selte Havi Galan za lijevu stranu terena, i u centru odbrane Čaglar Sojundžu, koji već na prvi pogled djeluje kao štoper kakav se dopada Simeoneu. Od odličnog trojca na stalnoj pozajmici: Samuel Lino, Rodrigo Rikelme po svemu sudeći ove godine ostaju, dok je Serhio Kameljo na pola puta prema Kadisu. Kombinacija Morata – Grizman – Depaj odlično funkcioniše i mogućnosti u napadu su i više nego dobre. Naravno, ako ne budu prisiljeni da prodaju nekog od važnih igrača.

Jedino što će biti nedostatak Atletika ove sezone je tanka klupa i razlika u kvalitetu igrača iz prve postave i onih koji trebaju da ih odmijene. Na premijeri La Lige Atletiko je savladao Granadu sa 3:1 a strijelci su bili upravo Morata i Grizman, dok su u drugom kolu, na izuzetno teškom gostovanju kod Betisa, osvojili bod, ali uspijeli da sačuvaju svoju mrežu, iako su bili dosta inferiorniji rival na tom meču. Gostovanje u Valjekanu tradicionalno odgovara Atletiku što nam govori i podatak da već 10 godina nisu poraženi u Valjehasu. Međutim, jasno je da ih sada vjerovatno očekuje možda i najteži posao jer je Rajo do sada najprijatnije iznenađenje šampionata. Atletiko ukoliko želi da bar malo “zakuva” borbu za titulu i približi se Barsi i Realu, ovakve mečeve jednostavno mora da pobjeđuje.

Naš prijedlog:

Bez obzira na stanje na tabeli, kladionice favorizuju Atletiko Madrid i koeficijent na pobjedu gostiju je 2.00 u Mozzartbet kladionici. Pobjeda domaćina se plaća koeficijentom 3.90, dok se neriješen rezultat plaća koeficijentom 3.30, takođe u Mozzartbet kladionici.

Mi predlažemo da na ovom meču preskočite igru konačan ishod i da se više bazirate na golove. Naš prijedlog za ovu utakmicu je ukupno golova 0-2, a kvota za ovu igru je Mozzartbet kladionici je 1.75.

Za vas koji jurite nešto veće kvote, prijedlog igra 1P manje od 1 gola, po kvoti 2.60 u Mozzartbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.