Meč dana: PSV – Rendžers: Konačni obračun u Ajndhovenu!

U sredu nas očekuju nova tri revanš meča kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran u Ajndhovenu gde će snage po drugi put u nedelju dana odmeriti PSV i Rendžers.
Prvi duel između škotskog i holandskog predstavnika koji je odigran na Ajbroksu je završen rezultatom 2:2, a revanš susret na Filips stadionu je zakazan za 21h.

PSV: Filipsovci bez poraza na domaćem terenu punih devet meseci!

PSV spada u red najtrofejnijih holandskih klubova, a pre svega treba napomenuti da je tim iz Ajndhovena do sada čak 24 puta osvajao holandsko prvenstvo, uz napomenu da se to poslednji put dogodilo još 2018. godine, što dalje znači da Filipsovci punih pet godina ne znaju za naslov prvaka, a to je previše kada je u pitanju klub koji je bio i šampion Evrope 1988. godine nakon trijumfa u velikom finalu nad portugalskom Benfikom, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Pomenimo još i da je PSV jednom osvajao Kup UEFA (sadašnja Liga Evrope), uz čak četrnaest trofeja u holandskom Superkupu i jedanaest u Kupu.
Prošlu sezonu su Filipsovci završili na drugom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Fejnord, ali i šest bodova viška u odnosu na trećeplasirani Ajaks, iza kog je jedna jako loša sezona, što je verovatno i logično pošto je uprava ovog kluba za vrlo kratko vreme rasprodala čitavu ekipu koja je ne tako davno dogurala do polufinala Lige šampiona.
Druga pozicija u holandskom fudbalu znači i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde je PSV demolirao austrijski Šturm i ukupnim rezultatom 7:2 stigao do megdana sa Rendžersom, koji je veoma zanimljivo prošle sezone bio koban u kvalifikacijama za holandskog predstavnika, pošto su i tada PSV i Rendžers odmerili snage u plej-ofu, a do Lige šampiona je tada stigao škotski predstavnik, nakon trijumfa nad sred Filips Arene od 0:1.
Ovoga puta se izabranici Petera Boša nadaju nešto drugačijem epilogu, a prvi susret između ova dva tima koji je pre nešto više od nedelju dana odigran na Ajbroksu je završen bez pobednika, i to rezultatom 2:2.
Možda je malo čudno kada vidimo da je u jednom susretu doigravanja palo čak četiri pogodaka, međutim i PSV i Rendžers neguju izuzetno ofanzivan stil fudbala, pa su golovi neminovost u međusobnim susretima između ova dva tima.
Inače, do sada je odigrano tri kola Eredivizije, međutim, klub iz Ajndhovena je zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona odigrao samo dva susreta i oba pobedio.
U prvom kolu je četa Petera Boša slavila na svom terenu protiv Utrehta, da bi u drugom kolu na gostovanju bez većih probelma savladana ekipa Vitesea sa 1:3.
Kada su u pitanju sastavi timova, trener PSV Ajndhovena za ovaj revanš duel neće moći da računa na povređenog Jansena, dok su pod znakom pitanja Opegard, Obispo, Žunior, Gonzaga i Kvaital.
Za kraj, jedan veoma zanimljiv podatak. Holandski predstavnik je poslednji poraz na svom stadionu u svim takmičenjima doživeo pre nešto više od devet meseci, kada je za Filipsovce koban bio AZ Alkmar.

Rendžers: Policajci hitaju po novi plasman u Ligu šampiona!

Kao što smo već napomenuli, Rendžers je prošle godine upravo preko PSV-a stigao do plasmana u najkvalitetnije klupsko takmičenje, a svi u klubu se nadaju da bi to mogao da bude slučaj i ovog puta.
Kada smo već kod tog učešća škotskog predstavnika u prošlosezonskom izdanju Lige šampiona, mora se priznati da se tim sa Ajbroksa baš i nije proslavio pošto je u grupi sa Liverpulom, Napolijem i Ajaksom zauzeo poslednje mesto na tabeli bez osvojenih bodova, uz dva postignuta i 22 primljena pogotka, pa je opšti utisak da smo od nekadašnjeg osvajača Kupa pobednika kupova očekivali dosta više.
Inače, do sada je Rendžers čak 55 puta osvajao škotsko prvenstvo što ovu ekipu čini rekorderom, dok su Policajci 34 puta osvajali Kup ove zemlje, a 27 puta škotski Liga kup.
Od ostalih zapaženih rezultata u evropskim takmičenjima treba istaći da je škotski predstavnik dva puta bio finalista Liga Evrope, poslednji put pre samo godinu dana kada je nemački Ajntraht stigao do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju i direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Nakon preprošle sezone u kojoj je Rendžers nakon nešto više od deset godina i nakon onog izbacivanja u četvrtu ligu stigao do šampionske titule, u prošlom izdanju Premijeršipa su fudbaleri ove ekipe morali da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na Seltik, koji je izborio direktan plasman u Ligu šampiona.
Sve to je ovom klubu donelo kvalifikacije za elitno takmičenje gde je Rendžers nekako uspeo da eliminiše švajcarski Servet, ali je u prvom meču plej-ofa remizirao na prepunom Ajbroksu protiv PSV-a, kada je bilo 2:2. Škotski predstavnik je u finišu prvog dela igre preko Sime stigao da prednosti od 1:0, ali su Filipsovci stigli do izjednačenja sredinom drugog dela igre preko Sangarea. U 76. minutu Matondo je doveo domaći tim u novo vođstvo, ali je i ta radost kratko trajala, pošto je samo četiri minuat kasnije de Jong postavio konačan rezultat.
Do sada je odigrano tri kola novog izdanja škotskog Premijeršipa, i trenutno se Policajci nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova, sa skorom od dva trijumfa i jednim porazom.
U prošlom kolu je Rendžers bez problema slavio na gostovanju kod Ros Kaunta sa 0:2, što je bila prva pobeda na strani za ovu ekipu, nakon poraza u prvom kolu kod Kilmarnoka.
Za kraj, Majkl Bil za ovaj revanš meč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona neće moći da računa na Dejvisa i Jilmaza.

Naš predlog

Prvi duel na Ajbroksu nam je doneo baš dosta pogodaka, a pored toga što je ulog zaista ogroman mišljenja smo da nas nešto slično očekuje i večeras, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Na papiru deluje da PSV u ovom trenutku ima nešto bolji sastav i mišljenja smo da će holandski predstavnik to i pokazati na ovom revanšu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Možda i idealna prognoza kada je ovaj meč u Ajndhovenu u pitanju je kombinacija igara 1X&3+ uz kvotu 1.91 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.