Meč dana: Fiorentina – Rapid Beč: Mogu li gosti do senzacije?

U četvrtak je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje dosta zanimljivih mečeva, a sve to zbog činjenice da nam ovaj dan donosi revanš duele plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope i Lige konferencija.
Ovog puta smo za vas pripremili susret koji će biti odigran na stadionu “Artemio Franki” gde će prošlosezonski finalista Lige konferencija – ekipa Fiorentine ugostiti Rapid iz Beča, koji je mimo svih očekivanja u prvom susretu pred svojim navijačima slavio sa 1:0.
Početak susreta u Firenci je zakazan za 20 časova.

Fiorentina: Plasman u grupnu fazu LK je moranje!

Fiorentina je prošle sezone imala izuzetno zapaženu ulogu u Ligi konferencije, gde je italijanski predstavnik stigao do plasmana u veliko finale, gde je nažalost engleski Vest Hem bio bolji i došao do trofeja u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Nažalost, preko Serije A popularna Viola nije izborila izlazak na evropsku scenu pošto je ovaj tim na kraju završio na osmom mestu na tabeli, međutim, Juventus je zbog ponovnih malverzacija izbačen iz Evrope na jednu sezonu, pa je prvi sledeći tim na tabeli, a to je bila Fiorentina dobila ponovnu priliku da se bori za ulazak u takmičenje u kom je kao što smo već napomenuli prošle sezone stigla do finala.
Nažalost, u prvom meču plej-ofa, italijanski predstavnik je odigrao jedan jako loš meč i doživeo poraz od Rapida iz Beča, kada je bilo 1:0, a svakako da je taj rezultat iz prestonice Austrije za mnoge ljubitelje fudbala bio veliko iznenađenje.
Ruku na srce, Ljubičasti imaju devedeset minuta da isprave sve greške iz prvog meča, i deluje zaista da se plasman u Ligu konferencije ne bi smeo dovesti u pitanje, bez obzira na taj poraz iz prvog duela.
Ono što je dosta bitnije je činjenica da je četa Vinčenca Italijana odigrala sjajan meč u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A i bez većih problema slavila na gostovanju kod Đenove, a taj susret je završen rezultatom 1:4.
Nažalost, kada se očekivalo da Viola odličnu partiju ponovi i u meču drugog kola protiv Lećea, taj susret na “Artemio Frankiju” je završen bez pobednika, rezultatom 2:2, iako je domaćin na poluvreme otišao sa dva gola prednosti, ali je drugi deo igre bio za zaborav.
Ipak, ono što može da raduje Vinčenca Italijana je podatak da je Fiorentina u prva dva susreta postigla čak šest pogodaka, a upravo je realizacija prošle sezone bila najveći problem, pa ako se po jutru dan poznaje, deluje da bi ovo mogla da bude jedna izuzetno uspešna sezona za tim iz Firence.

Rapid Beč: Mogu li gosti da izdrže u revanšu?

Rapid je osnovan još 1899. godine i spada u red najtrofejnijih austrijskih klubova pošto je do sada tim iz Beča čak 32 puta dolazio do naslova prvaka Austrije, ali se to poslednji put desilo još 2008. godine, što je nekako i povezano sa dominacijom Salcburga, koji je od tada čak trinaest puta dolazio do šampionske titule, što se naravno desilo i prošle sezone.
Kada smo već kod prošlog izdanja najkvalitetnijeg ranga austrijskog fudbala treba pomenuti da je ekipa iz Beča na kraju zauzela četvrto mesto na tabeli što je bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje – Ligu konferencije.
Od ostalih trofeja Rapid je četrnaest puta osvajao Kup Austrije, tri puta Superkup, a od evropskih dostignuća izdvajamo dva finala Kupa Pobednika Kupova, ali i dva poraza u tim mečevima za evropski trofej.
Klub iz Beča je započeo kvalifikacije od trećeg kola, gde je ovaj tim za protivnika imao Debrecin. U prvom meču u prestonici Austrije nije bilo pogodaka, ali je zato u revanšu četa Zorana Barišića demolirala mađarsku ekipu i slavila sa više nego ubedljivih 0:5.
Žreb za plej-of nije bio naklonjen nekadašnjem austrijskom šampionu koji je za protivnika dobio Fiorentinu, koja je prošle sezone stigla do finala LK.
Ipak, u prvom duelu je Rapid po mnogim mišljenjima odigrao jedan duel iznad svojih očekivanja i savladao italijanskog predstavnika rezultatom 1:0, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljna zaliha za revanš na stadionu “Artemio Franki”.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja austrijskog šamionata, u ovom trenutku se Rapid nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa osam osvojenih bodova, i to pošto je do sada ekipa koju sa klupe predvodi Zoran Stanišić ostvarila dva trijumfa, dva remija i jedan poraz.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Austrije na svom stadionu remizirao protiv Tirola, a taj meč je završen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Mišljenja smo da je i više nego jasno ko je veliki favorit na ovom duelu, što nam između ostalog pokazuju i kvote kladionice Meridian, koja jedinicu plaća sa kvotom 1.17, nerešen ishod donosi odličnu kvotu 7.00, dok pobeda Rapida iz Beča nestvarnu kvotu 14.

Mišljenja smo da će Ljubičasti od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu austrijskog predstavnika pa je najbolje da probate sa prelazom 1-1 za koji je Meridianbet pripremio koeficijent 1.52.

Gotovo izvesno je da će nam prvo poluvreme doneti makar dva pogotka, pa je idealno da probate sa igrom I2+ uz kvotu 2.15.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da prisustvujemo pravoj goleadi u Firenci, pa vam savetujemo da odigrate igru 4+ uz sjajnu kvotu 2.13 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.