Najava i analiza: Bundesliga, 3. kolo: Bikovima tesno u ”Kući starog šumara”, novajlije sa metom na čelu u Dortmundu odnosno Leverkuzenu

Pred nama je treća runda nemačke Bundeslige i možemo reći da se takmičenje tek zahuktava. Nažalost, posle ovog kola sledi dvosedmična pauza, pa ćemo na druženje sa nemačkom elitnom divizijom čekati do polovine septembra. U ovom kolu derbi se igra u Berlinu gde maksimalni Union dočekuje Lajpcig. Po dve pobede u prva dva kola imaju još i šampion bajern, kome sledi teško gostovanje u Menhengladbahu, kao i Leverkuzen, Volfsburg i Frajburg. Kvote iz naših predloga bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa.

Zagrevanje za novo kolo počinje na Signal Iduna Parku u Dortmundu. Milioneri su se ponovo sapleli o isti kamen, kamen po imenu Bohum, a za razliku od prethodne sezone, kada ih je taj remi možda koštao i titule, sada imaju vremena za popravni. Zabrinjavaju je podatak da je ekipa Edina Terzića dala samo po gol na prva dva meča, pa su četiri boda i solidan ulov. Taj problem trebalo bi da reši angažovanje Fulkruga iz Verdera iz Bremena u smiraj prelaznog roka. Ne bi smelo da bude problema protiv depresivnog Hajdenhajma, debitanta u Bundesligi, i tima koji je za petaestak minuta ispustio dva gola prednosti protiv Hofenhajma, i na kraju ostao praznih šaka. Pobeda domaćina je više nego izvesna u prvom zvaničnom meču između ova dva tima.

Ni drugi novajlija Darmštat, koji već ima iskustvo igranja u eliti, neće imati ništa lakši meč na baj areni u Leverkuzenu. Farmaceuti su pobedili u prva dva kola, a poznato je da njima obično treba više vremena za radnu temperaturu. Ove sezone krenuli su sjajno, po tri gola u mreži Lajpciga i Menhengladbaha najavljuju berićetnu jesen u Leverkuzenu. Takvoj jeseni nadaju se i u gradu automobila. Volfsburg je pobedio Hajdenhajm na svom terenu i Keln u gostima, i zajedno sa još četiri tima deli prvu poziciju. Sada idu u Sinshajm na noge Hofenhajmu, timu koji se vratio iz mrtvih u prošlom kolu i minus od dva gola za 15 minuta pretvorio u trijumf. Ta pobeda je legla kao melem na ranu nakon poraza od Frajburga u prvom kolu na svom stadionu.

Kad igra Štutgart na semaforu ispod imenja domaće ekipe stoji broj 5. Toliko golova su Švabe dale Bohumu i toliko su primile od Lajpciga u drugom kolu. Zanimljivo je da je njima pripalo prvo poluvreme na Red Bul areni, a da im se mreža u nastavku tresla pet puta, uz još jedan poništen gol. Na Mercedes Benz Arenu dolazi Frajburg, tim koji je slavio u Sinshajmu, a u drugom kolu pobedio Verder posle voleja Maksimilaijana Filipa u 96. minutu. Šanse za trijumf su negde podjednake. Slično je i u Bremenu u koji dolazi Majnc, a tim sa Vezera najverovatnije će biti bez centarfora Fulkruga, pa će imati dodatni problem da upiše prve bodove. Majnc je ostao bez pobede u komšijskom derbiju sa Ajntrahtom pred sam kraj meča, pa ne bi smeo da izgubi u Bremenu.

Nekada su okršaji Menhengladbaha i Bajerna bili najveći derbi nemačkog fudbala, ali su se stvari godinama promenile. Međutim, Bavarci i dalje nerado idu na Borusija park, na kome su izgubili četiri puta na poslednjih pet gostovanja, a samo jednom remizirali, računajući i jedan meč u DFB kupu. Mada je razlika u kvalitetu dva tima više nego očigledna, svašta je moguće u ovoj utakmici. Uvek je neizvesno i u bici između Orlova i Jarčeva. Sada Ajntraht dočekuje Keln u boljem raspoloženju, sa četiri boda, dok Baumgartov tim još nema nijedan. Problem za ekipu iz Frankfurta je Kolo Muani, koji po svaku cenu hoće da ode u Pari Sen Žermen. Borba dva tima koji misle samo o opstanku igra se u Augzburgu. I domaćin i Bohum imaju po jedan bod, a ovo je duel u kome bodovi vrede dvostruko.

Za kraj ostao je šlag, meč između Uniona i Lajpciga u Berlinu. Gvozdeni u svojoj ”Kući starog šumara” čekaju Bikove i nadaju se četvrtom uzastopnom trijumfu nad Red Bulovom ekipom na svom terenu. U tri prethodne sezone rezultat je uvek bio 2:1 za Union, a samo je u debitantskoj sezoni za Gvozdene slavio Lajpcig. Još zanimljiviji je podatak da je Union dobio poslednjih pet prvenstvenih mečeva protiv Lajpciga identičnim rezultatom 2:1, pored tri u Berlinu i dva u Lajpcigu. Bikovi su osvojili Super kup, ali su zatim poraženi od Leverkuzena. Protiv Štutgarta im je bilo dovoljno fantastično drugo poluvreme za ”petardu” i prve bodove. Union je davao po 4 gola na prva tri zvanična meča. U DFB kupu protiv Valdorfa, te u Bundelsigi protiv majnca i Darmštata, i to sa igračem manje kod novajlije.

Predlozi:

Dortmund – Hajdenhajm – T13+ @ 1.73 u MaxBet

Augzburg – Bohum – 1 @ 2.05 u Mozzartbet

Leverkuzen – Darmštat – 1,3+ @ 1.60 u Meridianbet

Hofenhajm – Volfsburg – x @ 3.70 u CircusBet

Štutgart – Frajburg – GG3+ @ 2.03 u Meridianbet

Verder – Majnc – GG @ 1.60 u MaxBet

Menhengladbah – Bajern – GG4+ @ 1.95 u Mozzartbet

Ajntraht – Keln – 0-2 @ 1.92 u CircusBet

Union Berlin – Lajpcig – GG @ 1.74 u Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.