Najava i analiza: Premijer liga, 4. kolo: Tobdžije ciljaju mančestersku tvrđavu, Liverpul čeka Vilu, Brajton ekipu Njukasla

premijer liga

Pred nama je 4. kolo engleske Premijer lige nakon koga sledi dvosedmična pauza zbog nastavka kvalifikacija za predstojeći EURO. Prethodno kolo još nam se nije izbistrilo iz sećanja, a utakmice poput one u Njukaslu kada je Liverpul preokrenuo sa igračem manje, sigurno neće skoro. Bilo je sjajno i na Old Trafordu gde smo videli veliki preokret Junajteda, ali i na Emirejtsu gde je Arsenal ostao bez pobede i pored vođstva i igrača viška. U ovom kolu igra se najveći engleski derbi, Arsenal dočekuje Mančester Junajted, ali se sastaju i dve, u poslednje vreme, opasne ekipe, Brajton i Njukasl. Redsi su puni samopouzdanja i pokušaće da to tankovanje iz Njukasla iskoriste i protiv Aston Vile. Kvote su bile važeće u momentu sastavljanja tiketa.

Kolo će otvoriti londonski derbi i ujedno debi Lutona na domaćem terenu, napokon prilagođenom uslovima za Premijer ligu. Na Kenilvolt Road dolazi Vest Hem posle dve sjajne utakmice i identične pobede nad Čelsijem i Brajtonom od 3:1. Šeširdžije žele svoj prvi bod u eliti, a uzdaju se u svoje navijače koji su ih pratili i na strani, u ubedljivim porazima u Brajtonu i na Stamford Bridžu. Dule ekipa koje su još na ”nuli” igra se na Komjunitiju, a gost Šefild junajteda je Everton. Karamele ne da nisu osvojile ni bod, nego još nisu dale ni gol, a igralo se više od 270 minuta. Šon Dajš mora nešto da smisli i pronađe način kako da lopta završi i mreži rivala, inače se Evrtonu ne piše dobro. Oštrice su se pokazale protiv šapiona, ali su ponovo ostale praznih ruku u finišu.

Kako prvenstvo odmiče sve više nam se sviđa ovaj novi Totenhem, pod vođstvom Angelosa Postekoglua. Sedam bodova iz tri teške utakmice odličan su start za bivšeg trenera Seltika, a Pevci će biti favoriti i na Turf Muru protiv Barnlija, koji još nema ni bod, ali ima meč manje. Čelsi je prošle sedmice prvi put pobedio, Luton nije bio ravnopravan rival, ali bi Notingem mogao da bude. Šumari su bacili u očaj Crvene đavole na startu meča na Old Trafordu, vodili sa 2:0 već u 4. minutu, ali na kraju nisu uzeli ni bod. Serija teških gostovanja za njih se nastavlja na Stamford Bridžu, a prethodno su već bili gosti Arsenala i Mančester Junajteda. Tvrd meč očekuje se na Selhurst parku, Palas dočekuje Vulverhempton koji je prošle sedmice odneo ceo plen sa Gudisona, zahvaljujući samo jednom golu. Kristal Palas je uzeo bod na teškom gostovanju kod Brentforda, a sva četiri koja ima, osvojio je na strani. Prvi domaći očekuju se u duelu sa Vukovima.

Brentford je favorit u meču sa Bornmutom, Pčelice su još bez poraza, ali su jedini trijumf zabeležili na strani, kući su remizirali sa Totenhemom i Palasom. Trešnjice imaju samo jedan bod na kontu osvojen još na premijeri protiv Vest Hema, a onda su usledili porazi od Liverpula u gostima i Totenhema na svom Vitalitiju. Još veći favorit je Mančester Siti protiv Fulama na svom Etihadu. Šampioni su jedini sa maksimalnim učinkom posle tri kola, ali izdanje iz Šefilda nije prijalo navijačima najboljeg evropskog tima. Do pobede od 2:1 stigli su tek u samom finišu, i prava sreća za Gvardiolu je to što, osim meča sa Njukaslom, nisu imali teške zadatke na startu sezone, kada još nisu postigli optimalnu temperaturu.

Tri derbija igraju se u ovom kolu. Prvi je na programu onaj u Brajtonu gde gostuje Njukasl. Oba tima ispila su vrlo gorke pilule u prošloj rundi i videćemo ko je tu terapiju bolje podneo, odnosno ko se pre oporavio. Galebovi su ”počišćeni” od Čekićara na svom Ameksu, a Njukasl je imao pobedu u džepu protiv Liverpula i na kraju se sve prosuo primivši dva gola u samom finišu i to sa igračem više. Novi poraz bio bi teđak udarac i za tim sa juga, a posebno za četu Edija Haua. U nedelju na Enfild dolazi Aston Vila, a Liverpul je u oblacima zbog trijufa na Sent Džejms parku. Navikli su Redsi da pobeđuju Njukasl, to su činili i u prethodne dve sezone, ali nikada na ovakav način. Gubio je Klopov tim, imao igrača manje od 28. minuta kada je isključen Van Dajk, ali je fantastični Darvin Nunjez, za samo petnaestak minuta na terenu dva puta matirao Svrake i doneo jednu od najvećih pobeda za Liverpul, ko zna od kada. Osim startnog poraza od Njukasla Aston Vila igra bravurozno. Pobeđuju i u prvenstvu, ali i u Evropi, vrlo ubedljivo, a Emeri gaji jedan napadački stil, koji se svima sviđa.

Derbi kola ostavljen je za kraj, Junajted ide na Emirejts. Dueli Arsenala i Mančester Junajteda su najveći fudbalski događaj na Ostrvu i pored činjenice da ni jedni ni drugi dug nisu bili šampioni. Tobdžije su imale sjajnu sezonu, dobro su započele i ovu, sve dok ih Fulam nije šokirao preko Palinje u 87. minutu za 2:2, i pored toga što je Arsenal imao čoveka više na terenu, a i pre toga je preokrenuo vođstvo gostiju. Sa istim, još drastičnijim scenariom susretao se i Junajted na svom Old Trafordu protiv Nitingem Foresta. Oni su gubili sa 2:0 na samom startu, ali su uspeli da se izdignu i preokrenu na 3:2, ali i da sačuvaju prednost pred naletom Šumara u finišu. Očekuje nas odličan meč, a remiju bi se najviše radovali rivali, posebno vodeći Mančester Siti. Mi navijamo za golove i da bude kao u dve prethodne sezone kada su na četiri međusobna meča palo ukupno 18 golova. Zanimljivo je da su sva četiri meča pripala domaćin ekipama, koje su davale po tri gola. Videćemo da li će se ova tradicija nastaviti.

Predlozi:

Luton – Vest Hem – 0-2 @ 1.92 u Meridianbet

Šefild Junajted – Everton – x @ 3.20 u CircusBet

Brentford – Bornmut – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Barnli – Totenhem – 2 @ 1.90 u MaxBet

Čelsi – Notingem Forest – GG3+ @ 2.37 u Meridianbet

Mančester Siti – Fulam – 1,T13+ @ 1.80 u MaxBet

Brajton – Njukasl – x @ 3.80 u CircusBet

Kristal Palas – Vulverhempton – 1 @ 1.95 u Mozzartbet

Liverpul – Aston Vila – 1x,4+ @ 2.55 u Meridianbet

Arsenal – Mančester Junajted – T12+ @ 1.63 u MaxBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.