Najava i analiza: La Liga, 4. kolo: Derbi na Vanda Metropolitanu, Barsa na teškom ispitu u Pamploni, lak posao za kraljevski klub!

Prošlo kolo španske La Lige nam je donelo nekoliko spektakularnih susreta. Malo ko je očekivao da će čak dva susreta otići u 7+, i to dueli između Viljareala i Barselone, ali i Rajo Valjekana i Atletiko Madrida.
Žuta podmornica je u ranoj fazi meča gubila sa 0:2, ali je tim sa Keramike već do poluvremena postigao dva pogotka i uspeo da se vrati u igru. Na kraju je u drugom delu igre Barsa pokazala karakter i potpuno zasluženo stigla do trijumfa u najboljem meču dosadašnjeg toka prvenstva.
Još jedna “sedmica” viđena je u Valjehasu gde je Atletiko Madrid demolirao u prva dva kola odlični Rajo Valjekano sa 0:7.
Real Madrid je uz dosta muke slavio na teškom gostovanju kod Selte u Vigu, dok je Sevilja još jednom neprijatno iznenadila sve svoje navijače pošto su Andalužani na svom terenu doživeli poraz od Đirone.
Veoma zanimljivo je bilo i u Bilbau gde je Atletik savladao Betis sa 4:2, a dosta golova viđeno je i na meču između Granade i Majorke, u kom je domaća ekipa slavila sa 3:2.
Četvrto kolo nam donosi jedan veliki derbi i to na stadionu Vanda Metropolitano gde će Atletiko Madrid ugostiti Sevilju. Barselona putuje na teško gostovanje kod Osasune, dok Real Madrid zaista ne bi smeo da ima većih problema na svom terenu protiv žilavog Hetafea.
Od ostalih mečeva izdvajamo susrete između Betisa i Rajo Valjekana, kao i duel između Sosijedada i Granade.

Kao što smo već napomenuli, derbi kola se igra na prelepom Vanda Metropolitanu gde će snage odmeriti Atletiko Madrid i Sevilja.
Atletiko je u prošlom kolu demolirao do tada odlični Rajo Valjekano sa 0:7 i sigurno je da su izabranici Čola Simeonea prepuni samopouzdanja kada je ovaj derbi duel sa Seviljom u pitanju, Pre tog ubedljivog trijumfa u prošlom kolu Jorgandžije su samo remizirale na gostovanju kod Betisa kada nije bilo pogodaka, a u međuvremenu je klub iz prestonice ostao bez Karaska, koji je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.
Sevilja je ponovo katastrofalno krenula u ovogodišnjem izdanju španske La Lige i to sa tri poraza, nakon čega se Andalužani nalaze na poslednjem mestu na tabeli. Nakon poraza od Valensije i Alavesa za Sevilju je u prošlom kolu kobna bila Đirona na domaćem terenu, a taj susret je završen rezultatom 1:2, što svakako predstavlja i najveće razočarenje prethodnog kola.
Atletiko je raspucan u poslednje vreme, dok će i Sevilja morati da napadne, pa je utisak da nas očekuje još jedan duel sa dosta pogodaka.

Osasuna će u ovom kolu na svom terenu ugostiti Barselonu. Nažalost, klub iz Pamplone nije uspeo da dođe do grupne faze Lige konferencija, pošto je ova ekipa u revanš meču remizirala na gostovanju kod Klub Briža, a taj susret je završen rezultatom 2:2.
Ako se vratimo na prvenstvo, moramo napomenuti da je ova ekipa ponovo sjajno startovala o čemu najbolje govori šest osvojenih bodova iz prva tri kola i trenutno sedmom mesto na tabeli.
U prošlom kolu je ekipa iz Pamplone odigrala jedan fantastičan meč na gostovanju kod Valensije i upisala drugi trijumf u prvenstvu, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2.
Barselona je u četvrtak saznala svoje rivale u Ligi šampiona, i upravo to takmičenje će biti prioritetno ove sezone pošto Katalonci u poslednje dve godine nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu.
U prošlom kolu je Ćavijeva četa bila akter jednog spektakularnog duela na Keramici u kom je savladan Viljareal sa 3:4, pa se Barsa u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid.
Teško je pobediti Osasunu u Pamploni, a vrlo lako se može desiti da vidimo po makar jedan pogodak na obe strane, tako da i ovog puta fokus prebacamo na golove.

Real Madrid za sada igra bez greške u prvenstvu, i na osnovu onoga što smo videli u prva tri kola utisak je da je četa Karla Ančelotija ponovo najveći favorit za osvajanje najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Trenutno se kraljevski klub nalazi na prvom mestu na tabeli, a na tri odigrana meča ovaj tim ne ostvario isto toliko trijumfa.
Da stvari budu još bolje, Madriđani su sva tri meča odigrali van svog terena, a nakon pobeda nad Bilbaom i Almerijom u prošlom kolu je pala i Selta u Vigu, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz novi pogodak Belingema koji se sjajno snašao u svom novom klubu.
Ovog puta u goste im dolazi tim iz komšiluka – Hetafe, koji ponovo za primarni cilj ima opstanak u društvu najboljih. Do sada je ova simpatična ekipa ostvarila jedan trijumf i to baš u prošlom kolu protiv Alavesa kada je bilo 1:0. Dosta puta smo u analizama španskog prvenstva pominjali da Hetafe duži niz godina bodove uglavnom i skuplja na domaćem terenu, dok klub iz predgrađa Madrida daleko slabije igra na strani gde zaista retko pobeđuje.
Pobeda kraljevskog kluba se naravno ne dovodi u pitanje, a očekujemo da Belingem i drugari ponovo budu raspucani, pa je najbolje da probate sa igrom na dosta golova.

Još jedan zanimljiv meč u ovom kolu se igra na Benito Viljamarinu gde će ekipa Betisa ugostiti Rajo Valjekano.
Betis za primarni cilj ove sezone ponovo ima plasman u Ligu šampiona, ali to neće biti nimalo lak zadatak. Prethodnih nekoliko puta su Zeleni uglavnom na dosta dobar način ulazili u sezonu, međutim, kako bi vreme prolazilo Betis bi posustajao u drugom delu prvenstva, i na kraju se Andalužani obično zadovoljavaju sa pozicijom koja vodi u Ligu Evrope.
U ovom trenutku se tim sa Benito Viljamarina nalazi na devetom mestu na tabeli a nakon dva dobra meča u prva dva kola, u prošlom kolu su Zeleni ubedljivo poraženi na gostovanju kod Atletik Bilbaa, kada je bilo 4:2, a upravo Baskijci su direktan konkurent Betisu za mesto koje vodi u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Rajo Valjekano se nakon prva dva kola nalazio na deobi prvog mesta, ali je onda klub iz Valjehasa u prošlom kolu doživeo pravu katastrofu na svom terenu protiv Atletiko MAdrida, kada je bilo čak 0:7, i mišljenja smo da ovaj tim neće uspeti od tog poraza da se oporavi u ovako kratkom periodu, pa prednost na ovom susretu dajemo domaćinu.

Najzad, stigli smo i do susreta između Sosijedada i Granade. Domaćin je igrao sjajno prošle sezone što je na kraju bilo i dovoljno za poziciju broj četiri i mesto u Ligi šampiona, ali smo ipak od tima iz San Sebastijana očekivali daleko više u novom šampionatu.
Na tri odigrana susreta Sosijedad je isto toliko puta remizirao, a nakon nerešenih ishoda sa Đironom i Seltom na domaćem terenu, u prošlom kolu je predstavnik Španije u Ligi šampiona remizirao i na gostovanju kod novajlije Las Palmasa, kada nije bilo pogodaka.
Sa druge strane, Granada je u prošlom kolu u jednom fantastičnom meču na kom smo videli čak pet pogodaka savladala Majorku sa 3:2, što je ujedno bio i prvi trijumf za ovu simpatičnu ekipu, čiji će primarni cilj bez sumnje biti opstanak.
Pre toga je povratnik u društvo najbojih izgubio od Atletiko Madrida na strani, ali i od Rajo Valjekana na domaćem terenu, pa je svakako taj trijumf nad Majorkom stigao u najboljem mogućem trenutku.
Iako Granada po tradiciji ume da bude izuzetno nezgodan gost, mišljenja smo zaista da je vreme za prvi trijumf Sosijedada u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, i toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu.

Uvodni meč ovog kola se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa ugostiti Viljareal, a kao što smo već navikli Kadiz igra sjajno na domaćem terenu i mišljenja smo da se “žuta podmornica” neće ovde najbolje provesti.
Almerija će ugostiti Seltu u jednom duelu koji bi potencijalno mogao da nam donese dosta pogodaka, dok će Alaves ugostiti Valensiju koja i pored poraza od Osasune u prošlom kolu igra sjajno na startu prvenstva i vrlo lako se može desiti da se “slepi miševi” kući vrate sa tri boda.
Đirona nakon trijumfa nad Seviljom u gostima i fantastičnog trećeg mesta na tabeli sa dobrim rezultatima želi da nastavi i na svom stadionu protiv Las Palmasa koji je po mnogim mišljenjima jedan od najozbiljnijih kandidata za selidbu u niži rang.
Pomenimo još i to da smo u prošlom kolu od deset parova dobro prognozirali čak sedam susreta. Omašili smo sa jedinicama na Sevilju i Valensiju, ali i na igru GG u duelu između Las Palmasa i Sosijedada.
Iskreno se nadamo da ćemo ovog vikenda biti još uspešniji, iako nam ovo kolo donosi nekoliko veoma teških mečeva za prognoziranje.

Kadiz – Viljareal – 1X @ 1.61 u CircusBet

Almerija – Selta – 3+ @ 1.91 u Meridianbet

Real Sosijedad – Granada – 1 @ 1.48 u Mozzartbet

Real Madrid – Hetafe – 3+ @ 1.84 u Meridianbet

Alaves – Valensija – GG @ 2.25 u Maxbet

Betis – Rajo Valjekano – 1 @ 1.98 u CircusBet

Đirona – Las Palmas – 3+ @ 2.09 u Meridianbet

Majorka – Atletik Bilbao – 1 @ 3.30 u Mozzartbet

Atletiko Madrid – Sevilja – 3+ @ 1.78 u Meridianbet

Osasuna – Barselona – GG @ 1.78 u Maxbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.