Meč dana: Napoli – Lacio: Aktuelni šampion Italije juri trijumf protiv bledog Lacija!

U subotu je vrhunska ponuda mečeva za sportsko klađenje, a treba napomenuti da nakon ovog vikenda sledi dvonedeljna reprezentativna pauza, pa će ovo biti lepa prilika da se vaši novčanici napune.
U moru zanimljivih susreta širom Evrope, utisak je da se meč dana igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će Napoli ugosititi Lacio.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Napoli: Mogu li Napolitanci do novog Skudeta?

Teško da je prošla sezona mogla da bude bolja za Napoli koji je mimo svih očekivanja stigao do Skudeta, što je bio povod za veliko slavlje u Napulju.
Na jedan krajnje dominantan način ovaj tim je stigao do naslova prvaka i kada se sve sabere i oduzme, deluje zaista da se pitanje šampiona Italije ni u jednom trenutku nije ni dovodilo u pitanje.
Dosta dobro je italijanski predstavnik igrao i u prošlosezonskom izdanju Lige šampiona, gde su Napolitanci stigli do četvrtfinala, a tu je klub koji je prošle sezone predvodio Lučano Spaleti eliminisan od Milana, što je možda bilo i iznenađenje, s obzirom na činjenicu da je Napoli prošle sezone pružao daleko bolje partije nego Rosoneri.
Nažalost, odmah nakon osvajanja Skudeta klub je napustio Lučano Spaleti, a na njegovo mesto je postavljen Rudi Garsija, koji se tako posle one epizode u Romi, posle sedam godina vratio na Apenine.
Nije bilo nekih značajnijih odlazaka iz kluba uz konstataciju da je štoper Kim pojačao redove Bajerna iz Minhnena. Ono što je možda i najbitnije je da su u timu ostali Osimen i Kvarackelija koji su prošle sezone igrali na veoma visokom nivou, i svakako bili najzaslužniji za Skudeto.
Ako se po jutru dan poznaje, vrlo lako bi i ovo mogla da bude jedna veoma uspešna sezona za tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” koji posle dva odigrana kola ima maksimalan učinak.
U prvom kolu je tim podno Vezuva slavio na gostovanju kod novajlije Frosinonea, a taj susret je završen rezultatom 1:3, uz konstataciju da je domaća ekipa prva stigla do vođstva.
U drugom kolu izabranici Rudija Garsije su odigrali još jedan jako dobar meč i na svom stadionu bez većih problema savladali ekipu Sasuola sa 2:0.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Napolija i Lacija je odigran početkom marta ove godine kada su Lacijali pomalo i iznenađujuće slavili sa 0:1 na stadionu koji nosi ime po jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

Lacio: Rimljani ne liče na sebe!

Ako je prošla sezona bila uspešna za Napoli, onda je sasvim sigurno to bio slučaj i sa Lacijom, koji je takođe mimo svih očekivanja šampionat završio na sjajnom drugom mestu na tabeli, uz dva boda viška u odnosu na trećeplasirani Milan.
Sve to je bilo dovoljno za plasman u Ligu šampiona, što i jeste bio dugogodišnji cilj tima iz prestonice, a čini se da su do njega fudbaleri nekadašnjeg šampiona Italije stigli potpuno zasluženo.
Iako je u jednom trenutku Lacio igrao jako loše, kada je bilo najpotrebnije Rimljani su bili najbolji i na tri poslednja susreta ostvarili isto toliko trijumfa, iako protivnici na tim mečevima nisu bili naivni.
Ipak, kao i prošli put kada je klub sa Olimpika izborio plasman u Ligu šampiona, čini se da je izostao dobar prelazni rok, a ono što je sasvim sigurno najteže palo svim navijačima jednog od najtrofejnijih italijanskih klubova je činjenica da je klub napustio Sergej Milinković-Savić koji je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.
Njegovu zamenu u klubu trebalo bi da predstavlja Genduzi, koji je stigao iz Marseja, a pored njega u redove italijanskog velikana su stigli još i Kamada, ali i Kasteljanos, nakon sjajne sezone u Đironi.
Ipak, kada se sve sabere i oduzme, treba biti realan pa priznati da su Lacijali za sada najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja italijanskog prvenstva.
Naime, u ovom trenutku se klub iz prestonice nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova i uz samo jedan postignut pogodak.
U prvom kolu su Rimljani poraženi na po njih tradicionalno teškom gostovanju kod Lećea, a taj susret je završen rezultatom 2:1.
Nažalost, Ćiro Imobile i drugari su doživeli poraz i u drugom kolu Serije A, i to potpuno neočekivano na svom Olimpiku protiv povratnika Đenove, kada je bilo 0:1, pa je utisak da je u klubu upaljen crveni alarm, uz konstataciju da ne znamo koliko će to biti od pomoći na gostovanju kod aktuelnog šampiona Italije i jednog od glavnih kandidata za novi Skudeto.

Naš predlog

Napoli je ponovo sjajno startovao u šampionatu dok su Lacijali za sada najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A i mišljenja smo zaista da će domaćin dosta lakše nego što se očekuje doći do trijumfa na ovom susretu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.65.

Deluje da će Napolitanci od prvog minuta krenuti silovito ka golu rimskog tima kako bi što pre stigli do prednosti i tako olakšali sebi posao u nastavku susreta, pa vam preporučujemo da odigrate prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.39.

Za kraj, golovi su nešto što se zaista ne bi smelo dovesti u pitanje na ovom duelu, a deluje da će ih biti na obe strane, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.92 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.