Tip dana: Monako – Lans: Raspucani Kneževi dočekuju aktuelnog vicešampiona koji je za sada razočarao!

U subotu je spektakularna ponuda za klađenje, pošto nam ovaj dan donosi nekoliko veoma interesantnih mečeva širom Evrope.
Ovog puta smo za vas pripremili jedan od najzanimljivijih duela četvrtog kola francuske Lige 1 u okviru kog će Monako na stadionu “Luj II” ugostiti ekipu Lansa, koja je prošle sezone mimo svih očekivanja stigla do vicešampionske titule.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog susreta je zakazan za 21h.

Monako: Sjajan start prvenstva!

Odmah na početku ove analize treba reći da smo od Monaka prošle sezone očekivali dosta više, pošto ova ekipa ne samo da ponovo nije uspela da se domogne plasmana u Ligu šampiona, ili makar u kvalifikacije za ovo takmičenje, već tim sa stadiona “Luj II” nije uspeo da se domogne ni ulaska u Ligu Evrope i Ligu konferencije, pa posle baš dosta vremena Monako ove godine nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, što bi možda mogla da bude i olakšavajuća okolnost za ovu ekipu, pošto će onda Kneževi moći u potpunosti da se fokusiraju na Ligu 1.
Novi trener ove ekipe je postao Adi Hiter i utisak je da je kako vreme prolazi to bio najbolji mogući potez čelnih ljudi Monaka.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Kneževine nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Marsej, koji zanimljivo ima i meč viška, jer je tim sa Velodroma sinoć samo remizirao na gostovanju kod Nanta kada je bilo 1:1.
Izabranici Adi Hitera su u prvom kolu odigrali sjajan meč na gostovanju kod Klermona i slavili protiv ove neugodne ekipe sa rezultatom 2:4.
Usledio je trijumf na domaćem terenu protiv nimalo naivnog Strazbura sa više nego ubedljviih 3:0, a junak tog susreta bio je Minamino koji je postigao dva pogotka i namestio jedan.
Najzad, u prošlom kolu je tim iz Kneževine remizirao na gostovanju kod Nanta, i ponovo je to bio jedan duel na kom smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.
Zanimljivo je da su gosti do boda stigli golom Boadua u 85. minutu susreta, uz konstataciju da je ovaj fudbaler samo minut pre toga ušao u igru.
Sigurno je da će fudbaleri Monaka dati sve od sebe da se revaniširaju Lansu za dva teška poraza iz prošle sezone. U Kneževini je bilo čak 1:4, dok je u Lansu domaći tim ubedljivo slavio sa 3:0.
Generalno, Monako godinama unazad igra dosto dobro na domaćem terenu, ako izuzmemo finiš prošle sezone, kada je nekadašnji šampion Francuske vezao čak tri neuspeha na stadionu “Luj II”, što je ovu simpatičnu ekipu i ostavilo bez učešća u nekom od evropskih takmičenja.

Lans: Kriza ili realnost?

Oni nešto bolji poznavaoci prilika u francuskom fudbalu sećaju se za sada jedine titule Lansa i to 1998. godine, kada je ovaj tim imao isti broj bodova i istu gol razliku kao i Mec, ali je Lans u međusobnom skoru bio bolji i na taj način je ova ekipa stigla do svog za sada jedinog naslova prvaka Francuske.
Od ostalih dostignuća vredi napomenuti polufinale Kupa UEFA (sadašnja Liga Evrope) 2000 godine, ali i četiri trofeja namenjena pobedniku francuske druge lige, a poslednji put je to bio slučaj 2009. godine, dok moramo napomenuti podatak da je Lans i u sezoni 2019/20 igrao u Ligi 2, osvojio drugo mesto na kraju sezone i poslednje tri godine se sa dosta uspeha takmiči u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala.
Prošla sezona je bila kao iz snova za ovu ekipu, i zaista malo ko je mogao da pretpostavi da će izabranici Franka Eza, na kraju prvenstva zauzeti drugo mesto na tabeli najkvalitetnijieg ranga francuskog fudbala uz samo bod manjka u odnosu na neprikosnoveni PSŽ.
To drugo mesto fudbalerima Lansa nije donelo samo vicešampionsku titulu već i direktan plasman u Ligu šampiona, što je neverovatan uspeh..
Ako se još jednom osvrnemo na prošlu sezonu doći ćemo do zaključka da je četa Frenka Eza ostvarili 25 trijumfa, devet remija i samo četiri poraza, pa otuda i ne čudi drugo mesto na tabeli
Nažalost, klub je u međuvremenu napustio Luis Openda koji je prešao u Lajpcig, i koji je bez ikakve sumnje bio ubedljivo najbolji fudbaler prošle sezone i najzaslužniji čovek za vicešampionsku titulu.
Kada je u pitnju novo izdanje francuske Lige 1, treba biti realan pa priznati smo od ovog tima daleko više očekivali za sada o čemu najbolje svedoči i trenutno katastrofalno šesnaesto mesto na tabeli uz samo jedan osvojen bod i to u drugom kolu na domaćem terenu protiv Rena kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je šesnaestplasirani tim na tabeli očekivano poražen na gostovanju kod PSŽ-a, pošto je taj susret na Parku Prinčeva završen rezultatom 3:1.
Poslednji poraz od Monaka u prvenstvu, ekipa Lensa doživela je još 2015. godine, a pričali smo već o tome da je prošle sezone ovaj tim klubu iz Kneževine u dva susreta postigao čak sedam pogodaka.

Naš predlog

Monako igra zaista fantastično na startu novog prvenstva, dok se Lans za sada nije najbolje snašao. Mišljenja smo da će tim iz Kneževine iskoristiti nešto slabiji početak sezone gostiju i dosta lakše nego što se očekuje slaviti na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Nešto što se sasvim sigurno ne dovodi u pitanje na jednom od najzanimljivijih susreta četvrtog kola Lige 1 su golovi, pa vam predlažemo da se fokusirate na iste, odnosno na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Do sada je Monako na tri odigrana susreta postigao čak deset pogodaka, i za očekivati je da tim iz Kneževine na ovom duelu postigne makar dva pogotka, a sve to uz kladionicu 1.84 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.