Tip dana: Železničar – Čukarički: Domaćin želi do prvog trijumfa na svom terenu, Čuka traži izlaz iz kriza!

U ponedeljak je izuzetno siromašna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji duel šestog kola Mozzart Superlige u kom će Železničar ugostiti Čukarički.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Železničar: Četiri vezana poraza u prvenstvu!

Železničar je prošle sezone igrao sjajan fudbal, a sve to je dovelo do drugog mesta na tabeli druge lige Srbije, što automatski znači i direktan plasman u Mozzart Superligu.
Naravno, ne treba biti previše pametan pa konstatovati da će primarni cilj ovog kluba biti opstanak u društvu najboljih, ali već sada treba reći da će to biti izuzetno težak, a možda i nemoguć zadatak.
Ko bi sve to mogao da pretpostavi nakon sjajne partije tima iz Pančeva u prvom kolu srpskog šampionata i pobede na gostovanju kod Napretka iz Kruševca, kada je bilo 0:1.
Taj trijumf dobija na važnosti pogotovu zbog činjenice da su popularni Čaparani retko prošle sezone gubili bodove na svom terenu.
Ipak, nakon toga je sve krenulo po zlu, pa je tako Železničar doživeo četiri vezana neuspeha i trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda.
Nakon tog trijumfa u prvom kolu, redom je klub iz Pančeva gubio bodove i to od Mladosti, Spartaka, Voždovca, a onda i od Novog Pazara u prošlom kolu kada je bilo 1:0.
Taj meč je i pokazao određene znake živosti u igri ove ekipe, međutim, poznato je da Novi Pazar igra fantastično na svom terenu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Železničar odigrao dva susreta na svom stadionu i naravno doživeo oba poraza, a ono što deluje poražavajuće je podatak da novajlija u društvu najboljih na ta dva susreta na svom terenu nije uspeo da postigne čak ni pogodak.
Inače, pred početak sezone su Železničar i Čukarički odigrali prijateljski susret u kom nije bilo pobednika, ali ni pogodaka.

Čukarički: Čuka je u krizi, da li je ovo prilika za prekid loše serije?

Iza Čuke je jedna fantastična sezona u kojoj je ova ekipa uspela da dođe do treće pozicije na tabeli i izlaska na evropsku scenu, pošto je prošle sezone to mesto donosilo plasman u plej-of za Ligu Evrope, a sve to automatski donosi i učešće u grupnoj fazi Lige konferencija.
Tim sa Banovog Brda nije imao sreće na žrebu, pošto je za protivnika dobio Olimpijakos, koji je bez većih problema u oba duela slavio protiv srpskog predstavnika i došao potpuno zasluženo do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Čuka je srpski šampionat započela sjajno, sa dva vezana trijumfa je ova ekipa nagovestila da bi ponovo mogla da se bori za drugo mesto i izlazak na evropsku scenu.
Ipak, sve je krenulo loše od remija protiv Javora na domaćem terenu nakon čega je mimo svih očekivanja smenjen trener Kerkez. Na njegovo mesto je seo Igor Matić koji je u jednom periodu svoje karijere sa dosta uspeha i igrao za Čukarički, ali to nimalo nije pomoglo.
Naime, od trenutka od kako je ovaj čovek seo na klupu Čuke, tim sa Banovog Brda je doživeo dva poraza od Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jedan poraz u prvenstvu, i to katastrofalan na strani kod IMT-a, ali i jedan remi na svom stadionu protiv Radnika kada nije bilo pogodaka.
Nakon svega toga se ovosezonski predstavnik Srbije u Ligi konferencija nalazi na šestom mestu na tabeli sa osam osvojenih bodova.
Na strani je Čuka do sada odigrala i ostvarila jedan trijumf protiv Radničkog iz Kragujevca, uz već pomenuti poraz od IMT-a.

Naš predlog

Osim onog prvog meča u prvenstvu, Železničar je do sada pokazao zašto se smatra jednim od glavnih kandidata za selidbu u niži rang, a na sve to smo mišljenja da je nakon jedne očajne serije rezultata konačno došlo vreme za jedan trijumf Čukaričkog pa vam savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 2.09 u Meridianu.

Utisak je da će tim sa Banovog Brda od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu tima iz Pančeva, a sve to u nastojanju da što pre postigne gol i tako sebi olakša posao u nastavku susreta, pa je hrabra preporuka prelaz 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.