Tip dana košarka: Slovenija – Kanada: Ko će na Srbiju u polufinalu?

Drugi dan eliminacione faze Mundobasketa donosi nam duel između selekcija Kanade i Slovenije. Meč u kom ćemo saznati poslednjeg učesnika polufinala i ekipu koja će se u polufinalu sastati sa selekcijom Srbije, na programu je od 14 časova i 30 minuta.

Slovenija: Može li Dončić sam?

Slovenija ne može bez Luke Dončića, ali nekada nije dovoljno ni da as Dalas Maveriksa isporuči oko 30 poena i napuni sve kolone. Kada su bili evropski prvaci, imao je podršku Gorana Dragića i Entonija Rendolfa, i ”pomoćno osoblje” je odrađivalo rudarski dio posla. U Okinavi u duelu sa Njemačkom su svi zakazali. Udarili su Slovenci u neprobojni zid, a izdala je Luku Dončića dalekometna paljba.

Zato je Njemačka funkcionisala besprekorno. Tukli su teškom artiljerijom po ekipi Aleksandra Sekulića, protutnjala je Njemačka, sve je opustošila i sa prvog mjesta ide u četvrtfinale Mundobasketa, ponajviše zahvaljujući Denisu Šrederu – 100:71, dok će sa druge strane Slovenci na megdan neugodnoj Kanadi. Dok je Luku Dončića služio šut – išlo je Slovence. Kada je stao – potop. Gotovo da ništa nije mogao da pogodi van linije za tri poena, forsirao je i ništa nije donio ekipi, ali zato Denis Šreder i te kako jeste.

Bez riješenja su bili Slovenci za prvu violinu njemačkog sastava u Okinavi. Načisto je razbucao ekipu Aleksandra Sekulića. Pravo poniženje doživjeli su Slovenci, iživljavala se Njemačka u drugom poluvremenu. Šta god su šutnuli – ušlo je, bilo da su išli na prodor i u tijelo, bilo da su šutirali sa distance. Služio ih je šut, spakovali su čak 15 trojki iz 31 pokušaja, dok je Slovenija dala upola manje. Luka Dončić uzeo je trećinu šuteva za tri, iz 11 pokušaja samo dva puta pogodio. Bio je poprilično nervozan posle dobrog ulaska u utakmicu i niza majstorija, kada je imao vremena da se nasmiješi i mahne ka publici i klupi. Ali, u nastavku je dobio mnoštvo udaraca, bio izgreban u kontakt igri i izgubio živce. Završio je as Dalas Maveriksa meč sa 23 poena, šest skokova i isto toliko asistencija. Izvadio ga je Aleksandar Sekulić iz igre kada se slovenački brod nasukao, kada povratka više nije bilo i kada je postalo jasno da će doživjeti katastrofu. Sa druge strane je ciljano usporio Denis Šreder, ostao je na 24 poena i sjajnu izvedbu zaokružio sa deset asistencija.

Izrazili su igrači Slovenije želju da se ponovi 2017. godina i duel sa selekcijom Srbije, međutim neće im biti nimalo lako da tu želju i ostvare protiv jake selekcije Kanade.

Kanada: Sada je samo nebo granica

Svjetski i evropski šampion je oboren na koljena. ”Neuništivi” Španci jednom nogom su bili u četvrtfinalu, a onda su im Šej Gildžus Aleksander i Dilon Bruks izmakli tlo pod nogama. Španija je imala 12 poena prednosti pred početak posljednje četvrtine, ali pomenuti dvojac je u presudnim trenucima “pomahnitao” i odveo Kanadu u četvrtfinale Mundobasketa – 88:85.

Gildžus Aleksander i Bruks su zbirno ubacili 52 poena, mada bi Španci krivca za ispadanje prvenstveno morali da potraže u ogledaju, jer posle samo 12 poena ubačenih u poslednjoj četvrtini nisu mogli da se nadaju boljem. Obje reprezentacije su se poslije prve grupne faze nalazile u odličnom stanju, ali su ih porazi od Letonije, odnosno Brazila koštali mnogo pred ovu utakmicu, pošto nije bilo šanse da obje reprezentacije prođu u narednu fazu. Španci su bili agresivni u prvom dijelu utakmice i na poluvreme su otišli sa prednošću od 10 poena razlike (48:38). Međutim, Kanađani su se probudili na početku drugog dijela, ali su Španci brzo ugasili i ponovo velikom serijom došli na +12 pred početak posljednje četvrtine. Košarkaši Kanade su se uspjeli još jednom vratiti u utakmicu, a na dvije minute do kraja utakmice stigli su i na poen razlike, da bi na kraju su napravili preokret. Bilo je jasno da slijedi rat nerava. Aleksander je na dva minuta prije kraja pogodio 2+1 za 77:78. Vili Ernagomez je pogodio dva penala za 80:77, a Bruks trojku za 80:80. Španija je izgubila loptu na 60 sekundi prije kraja. Aleksander je pogodio za 82:80. Španija je prokockala napad, lopta je stigla do Aleksandera koji je pogodio oba slobodna bacanja za 84:80, na 21 sekundu prije kraja. Njunjez je smanjio na 82:84. Aleksander je pogodio dva slobodna bacanja za 86:82. Aldama je pogodio trojku za 85:86, Aleksander je ponovo otišao na liniju za slobodna bacanja, pogodio je oba, Abrines je promašio trojku za izjednačenje i tako Kanadi donio prolaz u četvrtfinale Mundobasketa.

Biće ovo sigurno jedan veoma zanimljiv meč u kom će se voditi nepoštedna borba za prolazak u polufinale.

Naš prijedlog:

Apsolutni favorit u ovom meču je reprezentacija Kanade čija pobjeda se plaća kvotom 1.25 u MaxBet kladionici, dok je sa druge strane kvota za pobjedu Slovenije 4.20 takođe u MaxBet kladionici.

Naš prijedlog je da pokušate sa igrom – Ukupno poena + (granica 174.5) po kvoti 1.80 u MaxBet kladionici.

Takođe preporučujemo da pokušate i sa poenima igrača, a iz reprezentacije Slovenije naravno izdvajamo Luku Dončića na koga je granica 29,5 poena, a kvota za (+) 1.90, dok iz Kanade predlažemo Gildžus-Aleksandera,granica je 26,5 koševa, a kvota 1.90 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.