Tip dana: Dablin – Deri Siti: Može li “fenjeraš” da namuči jednog od glavnih kandidata za titulu?

U sredu je veoma siromašna ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta pripremili jedan duel iz irskog šampionata, u kom će u zaostalom meču snage odmeriti Dablin i Deri Siti.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Dablin: Katastrofalne partije, selidba u niži rang neminovna!

Fudbalski klub Dablin je osnovan 1895. godine, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji datira iz 1984. godine, kada je ova ekipa uspela da dođe do trofeja u irskom Kupu.
Od ostalih pozitivnih rezultata treba svakako izdvojiti i Superkup Irske, osvojen 2001. godine, dok je tim iz glavnog grada Irske do sada tri puta osvajao drugu ligu, a poslednji put je to bio slučaj 2018. godine.
Prošlu sezonu je Dablin završio na devetom mestu na tabeli, što je bilo dovoljno za opstanak u društvu najboljih. Na kraju je klub iz prestonice imao čak dvanaest bodova manje od osmoplasirane Drogede, pa je morao u baraž za opstanak u Premijer ligi, gde je ova ekipa bila bolja od Voterforda sa 1:0.
Nažalost, kako sada stvari stoje, sva je prilika da ćemo izabranike Endrju Milera naredne sezone gledati u drugom po kvalitetu rangu irskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se Dablin nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova, što je u ovom trenutku čak za 17 bodova manjka u odnosu na devetoplasirani Kork Siti, a ako uzmemo u obzir da je do kraja prvenstva ostalo još samo osam kola da se odigra, dolazimo do zaključka da je to skoro pa nenadoknadiva bodovna razlika.
Do sada je nekadašnji osvajač Kupa Irske ostvario samo dva trijumfa, četiri remija i čak 22 poraza, što je zaista previše.
Na poslednjih pet mečeva Dablin je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Kork Sitija, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je četa Endrju Milera ubedljivo poražena na gostovanju kod Drogede, a taj susret je završen rezultatom 3:0.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je poslednjeplasirani tim na tabeli irskog šampionata odigrao trinaest mečeva na svom terenu i ostvario dva trijumfa, dva remija uz čak devet poraza.

Deri Siti: Pobeda u zaostalom mestu za priključak u borbi za titulu!

Deri Siti je osnovan 1928. godine, a do sada je ovaj klub tri puta osvajao titulu šampiona Irske, uz konstataciju da se to poslednji put desilo sada već davne 1997. godine.
Pored toga, ovaj klub je šest puta osvajao irski Kup, a poslednji put se to desilo prošle godine, kada je u velikom finalu upravo savladan aktuelni šampion Irske, ekipa Šamroka sa 3:1, a treba dodati i čak jedanest trofeja u Liga Kupu.
Prošlu sezonu je Deri Siti završio na drugom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na Šamrok, a sve to je ovom klubu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, gde se četa Ruja Higinsa nimalo nije obrukala.
Naime, u prvom kolu je bez većih problema eliminisan Toršavn, da bi bu u drugom kolu irski predstavnik možda i neočekivano u dvomeču bio bolji od finskog vicešampiona Kupsa.
U pretkolu plej-ofa, Deri Siti je nažalost eliminisan od kazahstanskog Tobola i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, iako je u revanšu irski predstavnik bio daleko bolji rival, ali je propustio brojne šanse.
Nakon eliminacije iz kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, Deri Siti se fokusirao na šampionat Irske, pošto u ovom trenutku ova ekipa zauzima drugo mesto na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Šamrok, ali i meč manje u odnosu na lidera na tabeli, što znači da bi Deri ukoliko pobedi na gostovanju kod “fenjeraša” Dablina, što se zaista i ne dovodi u pitanje stigao na samo četiri boda manjka u odnosu na Šamrok, a do kraja prvenstva bi i jedna i druga ekipa imala da odigra sedam mečeva, uz međusobni susret u kom će Deri biti domaćin.
Inače, na poslednjih pet mečeva četa trenera Higinsa je ostvarila tri trijumfa uz dva remija, a u prošlom kolu je savladan Dandilk na gostovanju, sa 1:3.
Za kraj, što se tiče partija na strani, do sada je aktuelni vicešampion Irske odigrao četrnaest mečeva na strani i upisao sedam trijumfa, četiri remija i tri poraza, što ovaj klub čini najboljom gostujućom ekipom u prvenstvu.

Naš predlog

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da je Deri Siti apsolutni favorit na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da se opredelite za prelaz 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Mišljenja smo da nas u glavnom gradu Irske očekuje prava goleada, zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na igru 4+ uz kvotu 2.23 u Meridianu.

Za kraj, sva je prilika da će nam prvo poluvreme meča između Dablina i Derija doneti makar dva pogotka, pa vam predlažemo da odigrate igru I2+ uz kvotu 2.23 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.