Tip dana: Šapekoense – Gvarani: Šape se budi, gosti napadaju Seriju A!

U utorak je izuzetno slaba ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan meč iz brazilske Serije B u kom će Šapekoense na svom terenu ugostiti Gvarani.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 02:30h.

Šapekoense: Očajan start prvenstva, ali stvari idu na bolje!

Nažalost, Šapekoense je široj javnosti postao poznat nakon one stravične avionske nesreće kada je 71 osoba poginula, a od toga čak devetnaest fudbalera ovog tima. Nesreću je preživelo samo šest lica, od toga tri fudbalera i to sve uoči revanš meča polufinala Kopa Sudamerikane koji je ova ekipa trebalo da odigra protiv Atletiko Nacionala iz Kolumbije.
Na predlog kolumbijiskog predstavnika, KONMEBOL je te godine i dodelio trofej šampiona Sudamerikane Šapekoenseu, što i jeste najveći uspeh u istoriji ovog kluba, a svakako da treba pohvaliti i taj gest Atletiko Nasionala.
Pored toga popularni Šape je čak sedam puta dolazio do trofeja državnog prvaka (Katarinense), a poslednji put je to bio slučaj 2020. godine.
Prošlu sezonu je Šapekoense završio na četrnaestom mestu na tabeli Serije B, i ono što je svakako najbitnije je da je sačuvan opstanak u društvu najboljih.
Nema nikakve sumnje da će to biti primarni cilj i ovog puta, međutim, ovaj tim je katastrofalno startovao u prvenstvu, ali ono što je dobro, je da kako prvenstvo odmiče tako i ova ekipa pruža sve bolje partije, što je u ovom trenutku dovoljno za petnaesto mesto na tabeli, koliko trenutno i ima tim koji zauzima sedamnaestu poziciju, koja je nažalsoat poslednja koja na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang.
Kao što smo već napomenuli, Šape igra dosta bolje u poslednje vreme pa je tako ova ekipa na četiri poslednja duela bez poraza, a u tom periodu je ovaj tim ostvario dva trijumfa i isto toliko remija.
U prošlom kolu je Šapekoense remizirao na gostovanju kod petoplasiranog Žuventudea, a taj susret je pomalo i neočekivano završen bez pogodaka.
Za kraj, do sada je petnaestoplasirana ekipa na tabeli na svom terenu odigrala trinaest mečeva i ostvarila tri trijumfa, pet remija i isto toliko poraza.

Gvarani: Može li ovaj tim da se umeša u borbu za plasman u Seriju A?

Gvarani je osnovan 1911. godine a do sada je ovaj klub jednom osvajao brazilskog prvenstvo i to 1978. godine nakon trijumfa u dvomeču nad Palmeirasom, što je bez ikakve sumnje i najveći uspeh ovog tima.
Zanimljivo je da su popularne Bugre dva puta sezonu završavale na drugom mestu na tabeli i to 1986. i 1987. godine, a takođe, Gvarani je dva puta bio vicešampion Pauliste, uz konstataciju da se to poslednji put desilo 2012. godine, kada je ova ekipa ubedljivo poražena od Santosa u dvomeču.
Prošlu sezonu su izabranici Umberta Louzera završili na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji uz devet bodova viška u odnosu na timove koji su ispali u niži rang, što znači da se opstanak ni u jednom trenutku nije ni dovodio u pitanje.
Ovog puta Gvarani ima daleko veće ambicije, a kada sve sagledamo čini se da navijači ovog simpatičnog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se popularne Bugre nalaze na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Kricijuma, a poznato je da će na kraju prvenstva četiri najbolje prvoplasirane ekipe na tabeli izboriti direktan plasman u društvo najboljih, što bi bila zaista fantastična stvar.
Do sada je četa trenera Louzera odigrala 26 mečeva i ostvarila dvanaest trijumfa, osam remija, ali i šest poraza.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji šampion Brazila je ostvario dva trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz i to na svom terenu protiv Žuventudea, kada je bilo 0:1.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je Gvarani odigrao trinaest mečeva na strani i utisak je da se ova ekipa van svog terena baš i nije proslavila, pošto je u tom periodu ostvareno samo tri trijujmfa, čak šest remija, ali i četiri poraza.

Naš predlog

Odavno brazilska Serija B nije bila ovako interesantna, pošto se praktično prva polovina lige bori za plasmasn u Seriju A, dok drugi deo timova strepi za opstanak.
Iako je Gvarani daleko bolje plasiran od svog rivala na ovom susretu, treba istaći da Šapekoense pruža sve bolje partije kako prvenstvo odmiče, pa vam iz tog razloga savetujemo hrabro da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.37.


Vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj susret između Šapekoensea i Gvaranija donese i dosta pogodaka, pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.60.

Za kraj, izuzetno realno je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak na ovom uvodnom susretu 27. kola brazilske Serije A, zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 2.17 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.