Meč dana tenis: Danil Medvedev – Andrej Rubljov: Kumovska borba za polufinale!

U gornjoj polovini žrijeba, koji je dosta jači od donjeg, došli smo do susreta četvrfinala US opena u kom će snage odmjeriti ni manje ni više nego kumovi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, meč je na programu od 19 časova i 30 minuta.

Danil Medvedev: Njujork savršeno odgovara Danilu

Rus je od osam četvrtfinala na grend slemovima polovinu ostvario na US openu, a svoju snagu na ovom turniru još jednom je pokazao u prethodnom meču. Dopustio je set fore protivniku, pa je dokazao zbog čega je bio šampion prije dvije godine. Malo koji turnir pogoduje Danilu Medvedevu kao US open. Na njemu je ostvario najveći uspijeh u karijeri, na njemu je opet među osam najboljih, jer je preokretom nad Aleksom de Minaurom obezbijedio plasman u četvrtfinale sa 3:1 (2:6, 6:4, 6:1, 6:2).

Ovo je četvrti put u poslednjih pet godina da je Rus u četvrtfinalu završnog grend slema sezone. Od osam četvrtfinala na najvećim turnirima u svojoj karijeri polovinu ima u Njujorku, još dvaput je bio na toj stepenici u Melburnu, a po jednom u Parizu i na Vimbldonu. Ono što bi moglo da ga raduje jeste što skoro uvijek prođe, pošto je iz sedam pokušaja čak šest puta otišao u polufinale. Sad ga na tom putu čeka Andrej Rubljov, u susretu u kome će na talonu biti u kumovske veze, jer je Rubljov krstio njegovu ćerku Alisu, pa će samim tim ovaj meč imati jednu posebnu notu i težinu.

Da bi zakazao ruski derbi u Sjedinjenim Američkim Državama Danil je morao da se revanšira De Minauru za dva vezana poraza, u Parizu prošle i Torontu ovde godine. Mada, čak i kad je izgubio prvi set, vidjelo se da je bolji. Posebno na betonu, pošto je na toj podlozi u 2023. zabilježio 36 pobjeda i samo pet poraza. Ni na šljaci, ni na travi, niti na betonu u prethodnim sezonama nema takav procenat uspješnosti (87,8 odsto). Prethodno je Medvedev redom eliminisao Balaža u prvom kolu (3:0), O'Konela u drugom kolu (3:1), da bi Baeza eliminisao u trećem kolu bez izgubljenog seta (6:2, 6:2, 7:6).

U dosadašnjim karijerama ova dva tenisera su se zvanično sastala u 8 međusobnih duela. Stariji od dvojice Rusa – Danil Medvedev – ima bolji međusobni skor jer je do sada slavio 6 puta, dok je Andrej bio bolji tek 2 puta. Poslednji put su se sastali u finalu turnira u Dubaiju a trofej je pripao Medvedevu koji je slavio sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Jasno je da Rubljovu ni ovog puta neće biti lako jer je ovaj teren itekako pogodan za njegovog zemljaka.

Andrej Rubljov: Borba za prvo grend slem polufinale

Biće ovo treće četvrtfinale za Andreja Rubljova koji do sada nije izborio nijedno polufinale nekog grend slem turnira, pa će mu to u meču sa sunarodnikom i kumom Danilom Medvedevom biti dodatna motivacija. Do četvrtfinala je stizao često, ali u polufinale nikad. Uvijek u završnici, nikako do samog kraja u njoj.

Andrej Rubljov je do sada opravdao status osmog tenisera svijeta, samo što ga tek u narednom kolu čeka izazov koji do sad nije savladao, da uđe među četiri najbolja. Rus je u osmini finala Ju Es opena savladao Britanca Džeka Drejpera 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4). Time je osmi na ATP listi opravdao status favorita nad 123. teniserom svijeta, najviše usljed činjenice da je manje griješio. Nije to bio bogzna kakav tenis Moskovljanina, navikao je publiku i na bolja izdanja, ali je sve vrijeme ostao koncentrisan i imao 11 neiznuđenih grešaka manje od Drejpera. Uz to, jednim od presudnih detalja pokazala se igra na mreži. Rubljov je tako osvojio osam poena iz 11 pokušaja, bio je uvjerljiv na riternu, pa ga je ta defanzivna taktika dovela do četvrtfinala. Andrej je u prvom kolu savladao Kazauksa rezultatom 3:0, da bi sve svoje naredne protivnike pobjeđivao rezultatom 3:1. Redom su padali Monfils, Rinderkneč i sada Drejper.

Čak treće četvrtfinale u ovoj sezoni, pošto ga je i na Australijan openu i na Vimbldonu u toj fazi takmičenja zaustavio Novak Đoković. Sreća njegova pa je Srbin na suprotnoj strani kostura. Ovako, Rubljov čeka sunarodnika Danila Medvedeva koji slovi za favorita jer je dosta uspiješniji u međusobnim duelima, a preko te prepreke mora preći kako bi se plasirao u prvo polufinale grend slema u karijeri. Dosad ima čak devet četvrtfinala.

Naš prijedlog:

Favorit u ovom meču je očekivano posle svega viđenog do sada – Danil Medvedev. Kvota na njegovu pobjedu u MaxBet kladionici je 1.35, dok je kvota na pobjedu Andreja Rubljova 3.20.

Jeste Danil favorit, ali je naš prvi prijedlog više ukupno gemova od ponuđene granice. Ona je u kladionici MaxBet na 38,5, a za (+) je kvota 1.85.

Verujemo i u to da će se bar jedan set završiti u taj-brejku, za igru TBDA kvota je 1.70 u MaxBet-u. Možete probati i sa igrom tačan broj setova, naš predlog je da će ih biti četiri, a za S4 kvota je 2.50 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.