Tip dana: Slovačka – Portugal: Sudar granitnih odbrana u Bratislavi!

U petak nas očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a po našem mišljenju najzanimljiviji susret se igra u Bratislavi, gde će snage odmeriti Slovačka i Portugal.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Slovačka: Blistave partije Slovaka u poslednje vreme!

Slovačka do sada u svojoj istoriji nije ostvarila neki značajniji rezultat, a najveći uspeh nakon otcepljenja od Češke je bez ikakve sumnje bila osmina finala na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi, gde je ova selekcija zaustavljena od Holandije, koja je kasnije stigla do velikog finala u kom su Lale poražene od Španije, nakon gola legendarnog Inieste u poslednjim trenucima drugog produžetka.
Što se tiče EP, i tu su se Slovaci morali zadovoljiti sa plasmanom u osminu finala, na Evropskom prvenstvu koje je održano 2016. godine u Francuskoj, kada je ova reprezentacija ubedljivo eliminisana od Nemačke, rezultatom 3:0.
Poslednje učešće Slovačke na velikim takmilenjima desilo se 2021. godine na Evropskom prvenstvu, gde je ova reprezentacija takmičenje završila u grupnoj fazi, zauzevši treće mesto u grupi uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Španiju.
U prošlom izdanju Lige nacija, Milan Škriniar i drugari su zauzeli tek treće mesto u grupi treće divizije, uz samo sedam osvojenih bodova, što je bilo i razočaranje, s obzirom da su u konkurenciji sa Slovacima bile još i selekcije Kazahstana, Azerbejdžana i Belorusije.
Ako se osvrnemo na aktuelne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano sledeće godine u Nemačkoj, u ovom trenutku se Slovaci nalaze na sjajnom drugom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Portugal, ali i tri boda viška od trećeplasiranog Luksemburga koji igra izuzetno dobro naa startu kvalifikacija.
U prošlom kolu su izabranici Frančeska Kalconea odigrali odličan meč na gostovaju kod Lihtenštajna i slavili sa 0:1, a jedini strelac na tom susretu bio je Vavro u poslednjim trenucima prvog dela igre.
Podsećamo vas da je pre toga četa trenera Kalcoena odigrala vrhunski duel na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, kod Islanda, kada je bilo 1:2.
Za kraj, ako se prisetimo međusobnih mečeva između Slovačke i Portugala, poslednji duel je odigran u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. godine, a na tom duelu je Portugal bez većih problema slavio sa 2:0.

Portugal: Prvo mesto u grupi ne bi smelo da se dovede u pitanje!

Portugal godinama unazad slovi za jednu od najboljih svetskih selekcija, međutim, osim trofeja na Evropskom prvenstvu koje je odigrano 2016. godine u Francuskoj, kao i titule u prvom izdanju Lige nacija, ova reprezentacija nije do sada imala neke značajnije rezultate.
Naravno, plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo se nikada nije dovodio u pitanje, ali je utisak da su Kristijano Ronaldo i drugari mogli do trofeja i na još nekom velikom takmičenju, pošto, kao što smo već napomenuli, Portugal barem po imenima, spada u top 5 reprezentacija na svetu.
Od te titule šampiona Evrope, Portugalci su na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, kao i na Evropskom prvenstvu tri godine kasnije morali da se zadovolje sa plasmanom u osminu finala.
Što se tiče poslednjeg Mundijala koji je održan u Kataru, tim koji je u tom trenutku predvodio selektor Santoš je eliminisan od Maroka u četvrtfinalu, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
Upravo taj duel je bio i poslednji na klupi sa Santoša koji je na klupi Portugala sedeo punih osam godina, nakon čega je preuzeo reprezentaciju Poljske.
Na njegovo mesto je postavljen Roberto Martinez, koji je dosta dugo sedeo na klupi Belgije, sa kojom osim polufinala Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, nije uspeo da zabeleži neki značajniji rezultat, iako su i Belgijanci godinama unazad mogli da računaju na jednu fantastičnu grupu fudbalera.
Kao što smo već napomenuli, Portugalci uglavnom nemaju problem u kvalifikacijama, iako je u prošlim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ova selekcija završila na drugom mestu na tabeli, iza Srbije, koja je u meču poslednjeg kola slavila na gostovanju sa 1:2, i tako Portugalce poslala u baraž.
Ovog puta se izabranici Roberta Martineza nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih dvanaest osvojenih bodova, pošto je nekadašnji šampion Evrope na četiri odigrana susreta ostvario isto toliko trijumfa i sve to bez primljenog gola, što je zaista fantastičan podatak.
U prošlom kolu je lider na tabeli grupe J slavio na gostovanju kod Islanda, kada je bilo 0:1, a jedini pogodak na tom susretu delo je Kristijana Ronalda u 89. minutu susreta.
Pre toga je Portugal bez većih problema slavio na svom terenu protiv nimalo naivne selekcije Bosne i Hercegovine, dosta lakše nego što se očekivalo, pošto je taj duel završen rezultatom 3:0.

Naš predlog

I jednu i drugu ekipu odlikuje čvrsta igra u odbrani, a to će nam najbolje pokazati podatak da Portugal do sada nije primio niti jedan pogodak u kvalifikacijama, dok su Slovaci primili samo jedan, i to na nimalo lakom gostovanju kod Islanda, kada je bilo 1:2.
Sva je prilika da nas zbog svega ovog i u Bratislavi ne očekuje puno pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.90.


Dosta tvrdo Slovaci igraju na svom stadionu, dok Portugal već ima dobranu bodovnu prednost u odnosu na trećeplasirani Luksemburg, pa Ronaldo i drugari mogu sebi da dozvole taj luksuz i da ne pobede na ovom ruku na srce teškom gostovanju.
Topla preporuka je dupla šansa 1X za koju je Meridianbet odredio fantastičnu kvotu 2.50.

Za kraj, u velikoj meri smo ubeđeni da Portugal neće slaviti na ovom duelu, ali i da neće biti puno pogodaka, pa je možda i idealan spoj za ovaj u najavi veoma interesantan meč kombinacija igara 1X&0-3 uz fenomenalnu kvotu 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.