Meč dana: Ukrajina – Engleska: Težak ispit za Ukrajince

U okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je na programu iduće godine, sastaće se reprezentacije Ukrajine i Engleske. Meč koji se igra u okviru grupe C je na programu od 18 časova.

Ukrajina: Meč koji ne bi smio da se izgubi

Kada se pogleda Grupa C jasno je koji su timovi favoriti za prva dva mjesta koja vode na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Engleska i Italija odskaču od ostalih, a Ukrajina i Makedonija će pokušati da zagorčaju živote finalistima kontinentalnog šampionata od prije dvije godine.

Upravo tim putem ide reprezentacija Ukrajine koja je u prvom kolu kvalifikacija poražena upravo od Engleske na Vembliju rezultatom 2:0. Međutim, posle neuspijeha u prvom kolu, reprezentacija Ukrajine je u junu mjesecu odigrala još dvije kvalifikacione utakmice i u obje je slavila. Prvo su u jednom veoma napetom meču uspijeli da posle preokreta slave u Skoplju, iako su na poluvremenu gubili sa ogromnih 2:0. Sjajno timsko izdanje je krasilo Ukrajinu u tom drugom poluvremenu, pa su redom pogađali Zabarnji, Konoplja i Cigankov koji je postigao pobjedonosni gol za 2:3 u 83. minuti. Prva tri boda su ulila nadu Ukrajincima da mogu do iznenađenja u ovoj grupi, pa su već u narednom kolu protiv selekcije Malte upisali nova 3 boda. Taj meč se igrao u Slovačkoj, zbog toga što Ukrajina svoje domaće utakmice ne može da igra u svojoj zemlji. Cigankov je ponovo bio strijelac, samo je ovog puta sa bijele tačke postavio konačan rezultat 1:0.

Meč protiv Engleske će takođe biti odigran van granica Ukrajine, a duel će biti odigran u susjednoj Poljskoj. Ukrajinci su visoko motivisani za ovaj susret jer su izgubili u prvom kolu od Engleske i još jedan kiks u evropskim kvalifikacijama bio bi veliki korak nazad. Kod Ukrajinaca u fokusu biće naravno Mihailo Mudrik iz Čelsija, Zinčenko iz Arsenala, ali i Viktor Cigankov koji igra u vrhunskoj formi. Tradicija nije na strani Ukrajine pošto kaže da su u poslednjih pet duela sa Engleskom postigli samo jedan gol, a zabilježili su čak i tri poraza. Ukrajina je trenutno na drugoj poziciji na tabeli sa osvojenih 6 bodova iz 3 odigrana meča, uz napomenu da imaju meč više od Italije koja je trećeplasirana.

Engleska: Maksimalno fokusirani od samog starta

Svjetsko prvenstvo završeno je razočaranjem za Ostrvljane ispadanjem u četvrtfinalu od Francuske. Ali od tuge se Gordi Albion zakucao na prvo mjesto u Grupi C i uspio je da savlada Italiju u sred Napulja u prvom kolu kvalifikacija, u reprizi poslednjeg evropskog finala, i tako im se djelimično osvetili za taj bolan poraz.

Nakon tog meča došao je i meč sa Ukrajinom koji su Englezi rutinski odradili i upisali nova tri boda u pohodu na novo Evropsko prvenstvo. U okviru junskog ciklusa kvalifikacija Gordi Albion je slavio sa Malti rezultatom 0:4, da bi nakon toga fudbalska reprezentacija Severne Makedonije bila posramljena na Old Trafordu u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nisu Englezi imali milosti prema rivalu, izašli su u gotovo najjačem sastavu, bez kalkulisanja, i nastavili da krupnim koracima koračaju ka kontinentalnoj smotri, nanevši izabranicima Blagoja Milevskog bolan poraz, najteži u istoriji od osamostaljena – 7:0.

Utakmice između ova dva rivala nisu baš rijetkost. Dok je Ukrajina više nego ravnopravan protivnik u kvalifikacionim mečevima i uzela je pet bodova iz poslednja tri okršaja, Engleska je uspiješnija na završnim turnirima. To se potvrdilo i u četvrtfinalu prošlog Evropskog prvenstva, gdje je zahvaljujući bravurama Harija Kejna, meč završen laganim slavljem 4:0. Fascinira i podatak da je Engleska u poslednjih 15 godina izgubila samo od Češke u evropskim kvalifikacijama. Engleska posle četvrtog kola ima stopostotan učinak u svojoj grupi uz fascinantnu gol-razliku 15:1. Za ovaj meč selektor Sautgejt neće moći da računa na Trent Arnolda, Mingsa, Mejsona Maunta, Risa Džejmsa, Luka Šoa i Džona Stounsa iz Mančester Sitija.

Naš prijedlog:

Očekivano, favorit u ovom meču je reprezentacija Engleske. Koeficijent na pobjedu gostiju je 1.40 u Mozzartbet kladionici, dok je koeficijent na pobjedu Ukrajine okruglo 9.00.

Naš prijedlog je da pokušate sa igrom – oba tima daju gol (GG) – a za ovu igru se u Mozzartbet kladionici nudi koeficijent 2.15.

Za vas koji jurite veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 3.30 takođe u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.