Tip dana: Severna Makedonija – Italija: Znaju Azuri ko im nije dao u Katar!

U subotu se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj a za vas smo ovog puta analizirali duel između Severne Makedonije i Italije.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Severna Makedonija: Katastrofa Makedonaca na Vembliju!

Severna Makedonija poslednjih godina bez ikakve sumnje beleži svoje najbolje rezultate u istoriji, a ono što je bilo posebno upečatljivo je da je ova selekcija uspela da dođe do svog premijernog plasmana na velikim takmičenjima, i to pošto su Makedonci učestvovali na Evropskom prvenstvu 2020. godine, koje je zbog poznate situacije sa pandemijom koronavirusa odigrano godinu dana kasnije.
Ruku na srce, fudbaleri ove reprezentacije se nisu preterano istakli na Evropskom prvenstvu pošto su u ne previše teškoj grupi sa Holandijom, Austrijom i Ukrajinom zauzeli poslednje mesto na tabeli, i to bez osvojenih bodova.
Bilo kako bilo, jasno je da je to najveći uspeh u istoriji makedonskog fudbala, pa ni navijači ove selekcije nisu previše očajavali zbog nula bodova u grupnoj fazi.
Nakon toga je Severna Makedonija morala da se ekspresno okrene kvalifikacajima za Mundijal, koji je odigran u Kataru prošle godine, i mora se priznati da je i tu ova reprezentacija bila na veoma visokom nivou, o čemu sasvim sigurno i najbolje govori osvojeno drugo mesto na tabeli, koje kao što je to opšte poznato donosi plasman u baraž.
U prvom duelu baraža su popularni Lavovi ostvarili do sada možda i najveću pobedu u istoriji, pošto su u sred Palerma uspeli da savladaju selekciju Italije sa 0:1, nakon fantastičnog gola Trajkovskog.
Nažalost, u finalu baraža je Severna Makedonija naišla na Portugal, koji je bez većih problema na svom terenu slavio sa 2:0 i došao do plasmana na Svetsko prvenstvo.
Što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, treba biti realan pa odmah na startu reći da Severna Makedonija nije imala sreće pri žrebu, pošto se ova selekcija nalazi u istoj grupi sa Italijom i Engleskom, i na startu se vidi ko su glavni favorit za prolazak na EURO.
Do sada su izabranici Blagoja Milevskog odigrali tri meča u kvalifikacijama i ostvarili jedan trijumf, ali i dva poraza, od čega je ovaj poslednjio bio katastrofalan, pošto je Engleska na svom Vembliju demolirala Severnu Makedoniju sa više nego ubedljivih 7:0.
Ako je poraz od Engleza bio očekivan, onda smo sigurno od čete selektora Milevskog očekivali u duelu protiv Ukrajine na domaćem terenu, koji je na kraju pripao gostujućoj selekciji (2:3), iako je domaćin na odmor otišao sa dva gola prednosti.
Za kraj, Severna Makedonija i Italija su do sada odigrale tri međusobna susreta, i veoma zanimljivo je da su Azuri samo jednom do sada slavili, jednom je bilo nerešeno, a jednom je, kao što smo već napomenuli Severna Makedonija slavila i tom prilikom ostavila Italiju bez plasmana na Svetsko prvenstvo.

Italija: Plasman na EP ne bi smeo da se dovede u pitanje!

Nakon propuštenog Mundijala 2018. godine u Rusiji, svakako da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da Azuri neće učestvovati ni četiri godine kasnije, nažalost to desilo nakon poraza u baražu od Severne Makedonije, i to na domaćem terenu u Palermu.
Još zanimljivije je da je između ta dva Mundijala Italija uspela da 2021. godine dođe do titule šampiona Evrope i to nakon trijumfa nad Engleskom, na sred Vemblija, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
U prethodnom izdanju Lige nacija je italijanska reprezentacija bila u jednoj od najtežih grupa, pošto su pored njih tu bili još i Engleska, Nemačka i Mađarska, a na kraju su Azuri zauzeli prvo mesto u grupi uz bod viška u odnosu na upravo Mađare, koji su u poslednjem kolu u direktnom duelu za prvo mesto savladani sa 0:2.
Nažalost, na finalnom turniru trećeg po važnosti takmičenja reprezentacija, Italijani nisu uspeli da dođu do trofeja, pošto su u polufinalnom susretu eliminisani od Italije, koji su im se tako na najbolji mogući način osvetili za eliminaciju iz četvtfinala EURA.
Mora se priznati da aktuelni šampion Evrope nije imao sreće pri žrebu za kvalifikacije za naredne Evropsko prvenstvo, pošto se ova selekcija nalazi u grupi sa Engleskom, starim dužnikom Severnom Makedonijom, potom Ukrajinom, ali i Maltom koja je veliki autsajder u ovoj grupi.
Odmah na samom startu – veliki derbi, ali i repriza finala prošlog Evropskog prvenstva. Italija je na svom terenu poražena od Engleza sa 1:2, i upravo ovaj meč bi uveliko mogao da odluči koja od ove dve selekcije će sa prvog mesta u grupi doći do plasmana na EURO, i to naravno pod uslovom da i jedni i drugi obezbede plasman, što se po našem mišljenju ipak ne bi smelo dovesti u pitanje.
Nakon toga su Azuri odigrali jedan dobar meč na gostovanju kod Malte, i bez većih problema slavili sa 0:2, a sigurno je da su mnogi očekivali da taj meč bude završen i ubedljivijom pobedom aktuelnog evropskog prvaka.
Ipak, tokom leta se desilo nešto što je malo ko mogao da pretpostavi, a to je selidba Roberta Mančinija na klupu reprezentacije Saudijske Arabije, a njega je na klupi Azura nasledio Lučano Spaleti, koji je prošle sezone verovatno bio i najzaslužniji čovek za osvajanje Napolijevog Skudeta, pa je veliko pitanje kako će reprezentacija Italije reagovati na novog selektora, čiji je prvi spisak protekao bez većih iznenađenja.
Kao što smo već napomenuli, Italijani se do sada nisu proslavili u međusobnim okršajima protiv Severne Makedonije, koju su jedini put do sada pobedili u gostima, i to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, kada je bilo 2:3, a sve to nakon pogotka Imobilea u drugom minutu sudijske nadoknade.
Fudbaler Lacija bi i ovog puta mogao da predstavlja veliki problem za defanzivce Severne Makedonije, a veliku pomoć će imati u Federiku Kjezi koji nakon prošle sezone u kojoj se oporavljao od povrede, ponovo pruža partije na veoma visokom nivou.

Naš predlog

Severna Makedonija će dati sve od sebe da se iskupi svojim navijačima za onu katastrofu protiv Engleza, ali sve to neće biti nimalo lak zadatak pošto im u goste stižu Italijani, aktuelni prvaci Evrope.
Ovog puta ćemo zanemariti prognoziranje konačnog ishoda, pošto smo mišljenja da nas očekuje jedan meč sa velikim brojem pogodaka, pa ćemo se fokusirati na iste.
Najrealnije je da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila zaista odličnu kvotu 1.77.


Utisak je da bi i jedna i druga selekcija mogla da postigne makar po jedan pogodak na ovom susretu na stadionu “Toše Proeski” u Skoplju, zbog čega vam preporučujemo igru GG uz kvotu 2.18 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, poprilično smo sigurni da ćemo videti makar jedan pogodak u prvom delu igre, ali i jedan u drugom poluvremenu, pa je idealno da probate sa igrom I1+&II1+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.