Tip dana: Litvanija – Srbija: Protiv Litvanije kao košarkaši, inače neće da valja!

U nedelju je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ponovo će u centru pažnje biti mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Litvaniji, preciznije u Kaunasu, gde će snage odmeriti selekcije Litvanije i Srbije.
Početak duela između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Litvanija: Da li je vreme za prvi poraz Litvanije na domaćem terenu?

Naravno, selekcija Litvanije nikada u svojoj istoriji nije uspela da obezbedi plasman na neko veliko takmičenje, a zaista je teško očekivati da bi to mogao da bude slučaj i ovog puta, pogotovu što se ova reprezentacija nalazi u grupi sa selekcijama poput Mađarske, Srbije, ali i Crne Gore i Bugarske.
Za one koji nisu upućeni, Litvanija je čak deset puta osvajala Baltički Kup, i nalazi se na drugom mestu po broju osvojenih trofeja, odmah iza Letonije, koja je čak trinaest puta osvajala ovo takmičenje.
Poslednji put je to bio slučaj još 2010. godine kada je ova reprezentacija završila na prvom mestu uz dva boda viška u odnosu na upravo Letoniju. Inače, u prošlom izdanju Baltičkog Kupa, Litvanija je poražena u meču za treće mesto od Estonije, kada je bilo 2:0.
Ako se prisetimo kvalifikacija za prošle Svetsko prvenstvo, Litvanci su na osam odigranih mečeva ostvarili samo jedan trijumf i čak sedam poraza i naravno zauzeli poslednje mesto u grupi sa samo tri osvojena boda.
Jedini trijumf u kvalifikacijama ova selekcija je ostvarila protiv Bugarske na svom terenu, a zanimljivo je da se ove dve reprezentacije ponovo nalaze u istoj grupi.
Daleko gore se Litvanija pokazala u prošlom izdanju Lige nacija, gde su izabranici Edgarasa Jankauskasa završili učešće na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, i skorom od pet poraza i jednim remijem, i to na svom stadionu protiv Farskih Ostrva, kada je bilo 1:1.
Najzad, Litvanija igra solidno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, pošto je ova selekcija posle očekivanih poraza na gostovanjima kod Srbije i Mađarske, uspela da isčupa bod Bugarima i Crnoj Gori, i to u prošlom kolu, u jednom sjajnom duelu na kom smo videli čak četiri pogotka.
Do boda je domaća reprezentacija stigla nakon pogotka Černića u četvrtom minutu sudijske nadoknade, iako je pre toga Crna Gora došla u prednost u 89. minutu nakon pogotka Stefana Savića.
Za kraj, Litvanija i Srbija su se do sada sastajale čak sedam puta, a do jedinog trijumfa su Litvanci stigli u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine, kada je bilo 2:1, ali treba napomenuti da je kolo pre kraja tim koji je u tom trenutku predvodio pokojni Radomir Antić vez obezbedio odlazak na Mundijal.

Srbija: Orlovi su razočarali protiv Mađara!

Ponovo je cela nacija očekivala mnogo od Orlova na Mundijalu, a sve to nakon onog spektakularnog trijumfa na gostovanju kod Portugala, što je bilo dovoljno za prvo mesto u kvalifikacionoj grupi, a samim tim i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.
Nažalost, na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri, Orlovi su ponovo podbacili, pošto su u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kameruna zauzeli poslednje mesto u grupi sa samo jednim osvojenim bodom, i to u duelu protiv Kameruna, kada je bilo 3:3, iako je Srbija praktično imala dobijen meč.
U prvom kolu su Piksijevi izabranici poraženi od Brazila, dok je u poslednjem odlučujućem meču naša selekcija poražena od Švajcarske, koja je ponovo bila kobna za Orlove, pa ni posle 24 godine srpski nacionalni tim nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Svetskog prvenstva.
Nakon još jednog neuspeha na Mundijalima, svi su se ekspresno okrenuli kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Nemačkoj.
U prvom kolu očekivan trijumf protiv Litvanije, dok je u drugom kolu i pored loše partije savladana Crna Gora sa 0:2.
Posle tog duela u Podgorici, srpski nacionalni tim je odigrao ubedljivo najslabiji meč u ovim kvalifikacijama, pošto je jedan od glavnih favorita iz grupe za odlazak na prvenstvo starog kontintinenta samo remizirao na gostovanju kod Bugarske, i to nakon gola Darka Lazovića u poslednjim sekundama susreta.
Ništa bolji utisak Srbija nije ostavila ni u prošlom kolu kada je u derbiju grupe na stadionu “Rajko Mitić” gostovala selekcija Mađarske. Rano su Orlovi stigli do vođstva, međutim, uspeli su Mađari već do poluvremena da preokrenu potpuno rezultat u svoju korist.
U drugom delu igre je domaćin bio bolji rival na terenu, ali su Mitrović i drugari propustili nekoliko odličnih prilika za postizanje pogotka, pa se Mađarska probila na prvo mesto u grupi.
Iako je to bio drugi vezani meč u ovim kvalifikacijama na kom Orlovi nisu uspeli da upišu trijumf, mesta za paniku još uvek nema, pošto se Srbija trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Crnu Goru koja tek treba da gostuje kod Mađara, ali i kod naše selekcije.
Kao što je opšte poznato, na kraju kvalifikacija će dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, a ukoliko izabranici Dragana Stojkovića dođu do toga, biće to prvo učešće Srbije na EURU posle čak 24 godine posta.

Naš predlog

Ukoliko želi da izbegne probleme oko plasmana na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, Srbija prosto mora da slavi na ovom gostovanju u Kaunasu, a mišljenja smo da će se to i dogoditi, pa vam predlažemo da odigrate 2 uz kvotu 1.30 u Meridianu.

Orlovi će naravno od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu domaćina, pa vam savetujemo da se opredelite za prelaz 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, za očekivati je da gosti postignu dva ili pogotka u Kaunasu i tako se na najbolji mogući način iskupe svojim navijačima za neplaniran poraz od Mađara na svom terenu, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru G2+ uz kvotu 1.40 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.