Tip dana: Flamengo – Atletiko Paranense: Ko će do trijumfa u reprizi finala Kopa Libertadores?

U sredu je veoma slaba ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan meč iz Južne Amerike, konkretno iz Brazila, gde će snage u okviru 23. kola Serije A, odmeriti ekipe Flamenga i Atletiko Paranensea, što će ujedno biti i repriza prošlosezonskog finala Kopa Libertadores, u kom je Flamengo slavio sa 1:0 i došao do titule šampiona Južne Amerike.
Početak ovog susreta između trenutno četvrtoplasiranog i sedmoplasiranog tima na tabeli brazilske Serije A je zakazan za 02:30h.

Flamengo: Može li Mengao da se uključi u borbu za naslov prvaka?

Flamengo je aktuelni šampion Južne Amerike, i to je svakako nešto po čemu će svi navijači ovog tima pamtiti prošlu sezonu, nakon ne baš sjajne epizode u Seriji A, gde je popularni Mengao završio na kraju tek na petom mestu na tabeli.
Pored toga, klub sa Marakane je došao do trofeja i u brazilskom Kupu, nakon što je u velikom finalu savladan ljut rival Korintijans, pa se generalno prošla sezona svakako može smatrati uspešnom, pošto su osvojena dva trofeja.
Inače, do titule šampiona Južne Amerike, Flamengo je stigao upravo nakon trijumfa nad Atletiko Paranenseom, koji ovog puta i dolazi u goste trenutno četvrtoplasiranom timu na tabeli brazilske Serije A.
Do sada je Mengao odigrao 22 meča u najkvalitetnijem rangu brazilskog fudbala i ostvario jedanaest trijumfa, šest remija, ali i pet poraza.
Ono što nikako nije dobro je podatak da aktuelni šampion Južne Amerike trenutno ima čak dvanaest bodova manjka od Botafoga, koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli.
Zanimljivo je da je Flamengo u prošlom kolu slavio upravo u gostima kod ove ekipe, a taj duel je završen rezultatom 1:2, uz konstataciju da je Botafogo i pored tog poraza bio bolja ekipa na terenu, ali za razliku od Flamenga, lider na tabeli nažalost nije iskoristio svoje šanse za postizanje pogotka.
Pre toga je Mengao odigrao samo nerešeno na svom terenu protiv Internasionala, a taj susret je završen bez pogodaka, što je malo ko mogao da pretpostavi.
Nažalost, izabranici Horhea Sampaolija su eliminisani iz ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores, pa tako ovaj tim neće braniti titulu osvojenu prošle godine, a ovog puta je za brazilskog predstavnika bila kobna Olimpija iz Asunsiona, koja je u revanšu slavila sa 3:1 na svom terenu i tako stigla do plasmana u četvrtfinale, gde je Fluminense bez većih problema slavio u oba meča i stigao do polufinala.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Flamenga i Atletiko Paranensea je odigran sredinom jula u okviru četvtfinala brazilskog Kupa, a na tom susretu je slavio Mengao sa 0:2.

Atletiko Paranense: Primarni cilj je plasman u Kopa Libertadores!

Atletiko Paranense je osnovan davne 1924. godine, i ono što je na prvi pogled vidljivo je da ovaj klub sledeće godine slavi stogodišnjicu postojanja.
Do sada je Paranense jednom osvajao brazilsku Seriju A, i to 2001. godine, a od značajnijih uspeha treba izdvojiti i dve titule u Kopa Sudamerikani, i to, 2018. i 2021. godine.
Dva puta je ovaj klub igrao veliko finale Kopa Libertadores, i oba puta je gubio, a poslednji put prošle godine od Flamenga, kada je bilo 1:0.
Pored svega toga ne smemo zaboraviti ni jedan trofej u brazilskom Kupu, ali i čak 27 naslova prvaka u državnom prvenstvu “Paranense”. To je bio slučaj i ove godine, pošto je Atletiko na kraju slavio u finalu protiv Kaskavela sa 2:1.
Primarni cilj pred početak ovogodišnjeg izdanja brazilske Serije A je naravno bio plasman u Kopa Libertadores, a u ovom trenutku se brazilski velikan nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Bragantino, a upravo to šesto mesto i jeste poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije klupsko takmičenje u Južnoj Americi.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Vesli Karvalja ne znaju za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, uz čak četiri remija.
U prošlom kolu je Atletiko Paranense naravno remizirao na svom terenu protiv Atletiko Mineira, a taj duel je završen rezultatom 1:1, a jedini pogodak za domaćina delo je Rokea, desetak minuta pred istek regularnog toka susreta.
Pre toga je nekadašnji šampion Brazila i osvajač Sudamerikane remizirao na svom terenu protiv Fluminensea, a bio je to jedan sjajan meč koji nam je doneo čak četiri pogodaka, pošto je na kraju bilo 2:2, uz konstataciju da je domaćin do boda stigao nakon pogotka u četvrtom minutu sudijske nadoknade, a strelac je ponovo bio Roke, koji je trenutno drugi strelac prvenstva, iza Tikinja Soareša.
Za kraj, kada su u pitanju partije na strani, do sada je Atletiko Paranense odigrao deset susreta na strani i ostvario samo dva trijumfa, tri remija i čak pet poraza.

Naš predlog

Utisak je da je Flamengo sa dobrim partijama započeo od kako je eliminisan iz ovogodišnjeg izdajna Kopa Libertadores, a sve to se videlo u prošlom kolu, pošto je ova ekipa savladala prvoplasirana Botafogo, i to na njegovom terenu.
Sa druge strane, Atletiko Paranense ima ozbiljnih problema u gostima ove sezone, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.


Ako se osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih mečeva između ova dva tima, doći ćemo do zaključka da su to uglavnom bili susreti sa velikim brojem golova, naravno, ako izuzmemo finale prošlog izdanja Kopa Libertadores, gde se ruku na srce nisu ni očekivali golovi, zbog ogromnog uloga.
Smatramo da je i više nego dobra kombinacija za ovaj duel igra 1X&3+ uz kvotu 2.33 u Meridianu.

Za kraj, poprilično smo sigurni da će Mengao postići makar dva pogotka na večerašnjem susretu protiv Paranensea, pa vam predlažemo igru D2+ uz kvotu 1.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.