Tip dana: Independijente – Urakan: Četa Karlosa Teveza napada prvo mesto na tabeli!

U četvrtak je izuzetno siromašna ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali duel argentinskog Liga Kupa u kom će snage odmeriti Independijente i Urakan.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 02:00h.

Independijente: Argentinski velikan u naletu!

Independijente je jedan od najpoznatijih i najtrofejnijih argentinskih klubova, a prva asocijacija na ovaj klub su čak sedam titula u Kopa Libertadoresu, uz konstataciju da je do poslednjeg trofeja u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Južne Amerike ovaj argentinski velikan stigao još 1984. godine.
Pored toga, popularni Crveni su do sada čak šesnaest puta osvajali argentinsko prvenstvo, a poslednji put je to bio slučaj još 2002. godine, što znači da je iza Independijentea više od dvadeset “sušnih” godina.
Prošlo izdanje argentinske Lige Profesional, ova ekipa je završila na katastrofalnom 24. mestu na tabeli, pa je sigurno da izabranici Karlosa Teveza žele da se iskupe svojim navijačima u Liga Kupu, koji od prošle godine nosi naziv “Diego Armando Maradona”.
Prve četiri ekipe iz obe grupe će doći do plasmana u samu završnicu, a pobednik će doći do trofeja, ali i obezbediti nastup u Kopa Libertadoresu, što naravno i jeste bio primarni cilj Crvenih kada je ova sezona u pitanju.
Ako se stvari posmatraju samo na taj način, utisak jeda svi navijači argentinskog velikana imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Urakan, koji im između ostalog i stiže u goste u okviru četvrtog kola Liga Kupa.
U prvom kolu su izabranici legendarnog Karlosa Teveza pomalo i neočekivano poraženi na svom stadionu od Kolona, kada je bilo 0:1.
Ipak, u drugom kolu je sedmostruki osvajač Kopa Libertadoresa ostvario prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju Liga Kupa i to na svom stadionu protiv Veleza, pogotkom Gimeneza sa bele tačke u petom minutu sudijske nadoknade.
Najzad, u prošlom kolu je Independijente ostvario i prvi trijumf na strani, i to u gostima kod Himnazije iz La Plate, a taj susret je završen rezultatom 1:2.

Urakan: Može li Urakan do jednog od prva četiri mesta?

Za razliku od Independijentea koji spada u red najtrofejnijih argentinskih klubova, Urakan nije bio baš toliko uspešan, mada se ni dosadašnji uspesi ovog simpatičnog kluba nikako ne smeju potceniti.
Naime, Urakan je do sada čak pet puta bio šampion Argentine, a do svog poslednjeg trofeja u najkvalitetnijem rangu argentinskog fudbala, ovaj tim je stigao još davne 1973. godine.
Naravno, pored toga treba napomenuti i jedan trofej u argentinskom Kupu osvojen 2014. godine nakon trijumfa u velikom finalu nad Rosarijom, kao i Superkup, iste godine, posle pobede nad favorizovanom ekipom River Plejta, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
Inače, početkom godine je novi trener Urakana postao legendarni Sebastijan Batalja, bivši fudbaler Boke Juniors, ali i trener ovog kluba, sa kojim je stigao do trofeja u Liga Kupu 2022. godine.
Što se tiče prošlo izdanja argentinske Lige Profesional, Urakan je na kraju sezonu završio na katastrofalnom 26. mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na tim koji je na kraju ispao iz društva najboljih, pa će prilika za popravni sasvim sigurno biti ovogodišnje izdanje Liga Kupa, u kom stvari za sada teku po planu.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Argentine nalazi na prvom mestu na tabeli grupe A sa šest osvojenih bodova, koliko ima i još par ekipa, ali i Independijente, kod koga Urakan gostuje u ovom kolu, što će biti izuzetno težak posao za klub koji sa klupe predvodi Sebastijan Batalja.
U prvom kolu je lider na tabeli slavio na svom terenu protiv Banfilda, a taj duel je završen rezultatom 2:0, da bi u drugom kolu Urakan doživeo prvi poraz u Liga Kupu i to na gostovanju kod Taljeresa kada je bilo 2:1, uz napomenu da je domaća ekipa do trijumfa stigla nakon pogotka u 88. minutu susreta.
Najzad, u prošlom kolu su Bataljini izabranici ostvarili i drugi trijumf u Liga Kupu Argentine, pošto je ova ekipa na svom stadionu bila bolja od Kolona, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
Najzaslužniji čovek za to bio je Kokaro koji je postigao oba pogotka za domaćina, koji se tako probio na prvo mesto na tabeli, koje će sasvim sigurno pokušati da sačuva i nakon ovog kola.

Naš predlog

Na poslednjih sedam međusobnih mečeva između Independijentea i Urakana koji su odigrani na stadionu sedmostrukog osvajača Kopa Libertadores, Crveni su slavili čak šest puta, dok je jednom bilo nerešeno.
Mišljenja smo da će domaćin i ovog puta upisati trijumf, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.32.


Za očekivati je da izabranici Karlosa Teveza od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Urakana, pa vam iz tog razloga hrabro predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.85.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da Independijente postigne makar dva pogotka na ovom meču protiv Urakana, koji je do sada odigrao nekoliko dosta dobrih mečeva u Liga Kupu, a sve to kladionica Meridianbet ceni sa fantastičnom kvotom 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.