MEČ DANA: Real Madrid – Real Sosijedad: Duel dva neporažena kluba kao šlag na tortu nedeljnog programa!

U okviru 5. kola LaLige kraljevski klub koji jedini za sada ima maksimalnih 12 bodova iz uvodna 4 kola, dočekuje Real Sosijedad koji je još uvijek neporažen u novoj sezoni. Ovaj meč je na programu od 21 čas.

Real Madrid: Mogu li Blankosi na 5/5?

Ostao je kraljevski klub prošle sezone bez titule, pošto je njihov najveći rival Barselona uspjela da vrati trofej nacionalnog šampiona u svoje vitrine nakon 3 godine čekanja. Međutim početak nove sezone itekako nagovještava da je Real spreman da vrati ovaj trofej u svoje vitrine.
U uvodna 4 kola Madriđani su upisali isto toliko pobjeda pa su trenutno jedini klub u Španiji koji ima maksimalan broj bodova na startu prvenstva. Vezali su tri pobjede na tri veoma teška gostovanja, a redom su slavili protiv Atletik Bilbaa (0:2), Almerije (1:3) i Selta Viga (0:1). U poslednjem kolu su na domaćem terenu posle preokreta savladali Hetafe rezultatom 2:1, golom novajlije Džuda Belingema u poslednjim momentima utakmice. Real Madrid jasno želi da se vrati na španski tron ove godine i ne samo to. Kao najuspješniji tim u istoriji Lige šampiona, Blankosi žele ponovo da osvoje “ušati” pehar. Na žrijebu grupne faze dodjeljeni su mu Napoli, Braga i Union Berlin. Eder Militao i golman Tibo Kurtoa su povrijeđeni na duže, međutim, situacija u taboru Reala se pogoršala posle meča sa Seltom. Vinisijus Žunior, Arda Guler, Ferland Mendi i Dani Sebaljos biće odsutni zbog povreda. Zanimljivo je da je Real Sosijedad jedan od rijetkih klubova koji prošle sezone nijednom nisu poraženi od Real Madrida. Kada su Blankosi prošle sezone bili domaćini Sosijedadu, na semaforu je ostalo 0:0, da bi krajem prvenstva, Sosijedad na svom San Sebastijanu savladali Real Madrid rezultatom 2:0. Real će novu sezonu Lige šampiona započeti upravo na domaćem terenu, jer već u srijedu dočekuju debitanta u ovom takmičenju, ekipu Union Berlina.

Real Sosijedad: Da li je vrijeme za prvi poraz u sezoni?

U San Sebastijanu kao da postali svjesni da su klub kvaliteta Lige šampiona tek nakon žrijeba za elitno takmičenje. U prve tri utakmice nove sezone Real Sosijedad nikoga nije uspio da pobedi, ali u istu ruku nisu ni poraženi jer su nanizali 3 remija. Ni Đironu, ni Seltu (kod kuće) ni Las Palmas (u gostima). I ni na jednoj od tih utakmica Baski nisu uspjeli da postignu više od jednog gola, baš kao ni na pet pripremnih mečeva. Ali je zato Sosijedad u poslednjem kolu demonstrirao pravu napadačku raspodiju i slavio sa čak 5:3 protiv Granade za prvi zvaničan trijumf ovog ljeta. Kada je ovako raspoložen Real Sosijedad djeluje zaista zanimljivo i prilično potentno, čak do te mjere da bi mogao da prođe u drugu fazu Lige šampiona. Podsjetimo, u grupi je sa Interom, Benfikom i RB Salcburgom. Ajhen Munjoz i Diego Riko su prošle sezone dijelili minutažu u Real Sosijedadu na mjestu lijevog beka, odigrali po dvadesetak utakmica ali trener Imanol je na kraju riješio da dovede pojačanje i klub se odlučio za Tirnija kojem se minutaža u Arsenalu znatno smanjila. Sosijedad neće imati opciju otkupa jer je Arsenal tražio prevelikih 30.000.000 evra, ali će i te kako značiti u borbi na tri fronta među kojima je i Liga šampiona. Tradicija kaže da Sosijedadu, kao i većini klubova u LaLigi, ne prija gostovanje u Madridu, pošto na poslednjih 10 mečeva sa Realom u gostima imaju samo 1 pobjedu a i ona je ostvarena prije čak 4 ipo godine. Sosijedad je takođe, pored vodeće četvorke, jedini neporaženi klub u ovoj sezoni, te će tako u ovaj meč dočekati sa 10. mjesta na tabeli sa ukupno osvojenih 7 bodova.

Naš prijedlog

Očekivano favorit u ovom meču je ekipa Real Madrida, za čiju pobjedu kladionica Mozzartbet nudi kvotu 1.70. Potencijalno iznenađenje i pobjeda gosta se plaća kvotom 5.25. Po svemu do sada viđenom, mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma zanimljiv meč pa vam preporučujemo igru GG3+ po kvoti 2.35 u Mozzartbet kladionici.

Za vas koji ganjate nešto veće kvote, preporuka i za igru 4+ po kvoti 3.30 takođe u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.