Tip dana: Fiorentina – Atalanta: Ljubičasti traže izlaz iz krize, Boginja i te kako zna da slavi u Firenci!

U nedelju je fantastična ponuda za klađenje, jer nas i ovog puta širom Evrope očekuje dosta interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Firenci, u kom će Fiorentina na svom “Artemio Frankiju” ugostiti ekipu Atalante.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova
.

Fiorentina: Koji su krajnji dometi Viole?

Pre svega, treba istaći da je Fiorentina prošle sezone imala izuzetno zapaženu ulogu u Ligi konferencije, gde je italijanski predstavnik stigao do plasmana u veliko finale.
Iako su Ljubičasti prvi došli do vođstva na tom finalnom susretu protiv Vest Hema, na kraju je engleski predstavnik ipak uspeo da preokrene i dođe do trofeja u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Što se tiče prošlog izdanja italijanske Serije A, popularna Viola nije izborila izlazak na evropsku scenu pošto je ovaj tim na kraju završio na osmom mestu na tabeli.
Međutim, Juventus je zbog ponovnih malverzacija izbačen iz Evrope na jednu sezonu, pa je prvi sledeći tim na tabeli, a to je bila Fiorentina dobila novu šansu da dođe do plasmana u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Iako je u prvom meču plej-ofa italijanski predstavnik poražen na gostovanju kod Rapida, revanš u Firenci je završen rezultatom 2:0, što je naravno bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu Lige konferencija, gde će Fiorentina ponovo imati velike ambicije.
Na startu ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A izabranici Vinčenca Italijana su odigrali sjajan meč na strani kod Đenove i bez većih problema slavila rezultatom 1:4.
Nažalost, kada se očekivalo da Viola odličnu partiju ponovi i u meču drugog kola protiv Lećea, taj susret na “Artemio Frankiju” je završen bez pobednika, rezultatom 2:2, iako je domaćin na poluvreme otišao sa dva gola prednosti, ali je drugi deo igre bio za zaborav.
Najzad, u prošlom kolu je prošlosezonski finalista Lige konferencija odigrao katastrofalan meč na gostovanju kod Intera, pošto je taj duel u Milanu završen pobedom Neroazura od 4:0.
Fiorentinu u četvrtak očekuje premijerni meč u Ligi konferencija, i italijanski predstavnik će gostovati kod belgijskog Genka, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak meč, pa se vrlo lako može desiti da trener Viole izvede nešto izmenjen sastav za ovaj okršaj sa Boginjom.
Za kraj, Vinčenco Italijano neće moći da računa na Lopeza i Minu, dok su pod velikim znakom pitanja Barak, Kastrovili, Ikone i Pieroci.

Atalanta: Boginja napada novi plasman u Ligu šampiona!

Godinama unazad Atalanta spada u sam vrh italijanskog fudbala, a poznato je da je svojevremeno popularna Boginja imala značajnu ulogu i u Ligi šampiona, gde je ovaj tim 2020. godine bio nadomak plasmana u polufinale, ali je PSŽ u samom finišu utakmice preokrenuo rezultat i na kraju stigao do velikog finala, gde je poražen od Bajerna sa 1:0.
Prošle sezone je tim iz Bergama igrao dopadljiv fudbal, a sve to je na kraju bilo dovoljno za plasman u Ligu Evrope, što ruku na srce i jeste bio primarni cilj.
Izabranici Đanpjera Gasperinija su u jednom trenutku bili čak u igri i za Ligu šampiona, međutim, Boginja je izgubila čak tri od poslednjih pet susreta u prvenstvu, pa je na kraju Milan došao do četvrte pozicije na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na Atalantu.
Tokom leta je bilo nekoliko veoma zanimljivih izlaznih transfera iz kluba, a tu pre svega mislimo na odlazak Hojlunda u Mančester Junajted, pri čemu je klub iz Bergama inkasirao 74 miliona evra.
Naravno, bilo je i nekoliko veoma zanimljivih dolazaka u klub, a najzvučnije pojačanje je De Katelare koji je stigao u Bergamo posle ne preterano uspešne epizode u Milanu. Pored njega, ne treba zaboraviti Skamaku i Bekera, ali ni Turea koji je stigao iz Almerije.
Utisak je da navijači Atalante za sada imaju razloga za zadovoljstvo pošto je njihova omiljena ekipa na tri odigrana susreta ostvarila dva trijumfa i jedan poraz.
Sve je krenulo od trijumfa u prvom kolu na gostovanju kod neugodnog Sasuola, a taj susret u Ređo Emiliji je završen pobedom Atalante od 0:2.
Nakon toga je četa Đanpjera Gasperinija doživela svoj za sada jedini poraz u prvenstvu, pošto je ova ekipa na gostovanju kod novajlije Frosinonea, poražena na 2:1.
Najzad, u prošlom kolu su stvari došle na svoje mesto pošto je Boginja na svom stadionu bez većih problema slavili protiv Monce, a taj meč u Bergamu je završen rezultatom 3:0.
Naravno, treba podsetiti da Atalantu u četvrtak očekuje prvi meč ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope i duel protiv Rakova, i zaista očekuje se da italijanski predstavnik ne bi trebao da ima previše problema protiv aktuelnog šampiona Poljske.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Đanpjero Gasperini za ovo teško gostovanje kod Fiorentine neće moći da računa na Hatebura, Turea i Vorlickog.

Naš predlog

Iako se radi o timovima koji igraju za gol više, poslednja tri međusobna susreta između Fiorentine i Atalante nam nisu doneli previše pogodaka.
Ipak, deluje zaista da nas ovog puta očekuje dosta drugačiji meč, pa je idealno da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.66
.

Na poslednjih pet međusobnih mečeva, Fiorentina je tri puta slavila, jednom je do pobede došao tim iz Bergama, a jednom je bilo nerešeno, što je bio i poslednji susret između ova dva tima koji je odigran sredinom aprila ove godine.
Generalno, smatramo da nas očekuje duel sa dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, Atalanta je po našem skromnom mišljenju blagi favorit na ovom duelu, ali nećemo pokušati sa dvojkom, već se vrlo lako može desiti da gosti postignu dva ili više pogotka na ovom susretu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ uz sjajnu kvotu 2.41 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.