Tip dana: Mančester siti – Crvena zvezda: Zvezda pod baražnom vatrom!

Od utorka počinje novo izdanje Lige šampiona, a već prvog dana nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta.
Naravno, ljubitelje fudbala u Srbiji će najviše zanimati duel koji će biti odigran na Etihadu, gde će snage odmeriti aktuelni šampion Evrope – Mančester siti, i Crvena zvezda koja je po prvi put u svojoj istoriji izborila direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Za razliku od engleskog predstavnika koji je do sada perfektan u Premijer ligi, crveno-beli su mimo svih očekivanja imali već dva kiksa do sada, a poslednji se desio pre samo nekoliko dana kada je četa Baraka Bahara poražena na gostovanju kod Čukaričkog, sa 2:1.
Početak susreta je zakazan za 21h, kada će početi još pet susreta prvog kola elitnog takmičenje, uz napomenu da se mečevi između Milana i Njukasla, kao i Jang Bojsa i Lajpciga igraju od 18 časova i 45 minuta.

Mančester siti: Građani kreću u novi pohod na “ušati” trofej!

Teško da je prošla sezona mogla da bude uspešnija po Građane, koji su konačno uspeli da dođu do “ušatog” trofeja i to pošto su u velikom finalu bili bolji od italijanskog Intera, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Iako se činilo da Siti neće uspeti da odbrani naslov prvaka Engleske, izabranici Pepa Gvardiole su iskoristili loše partije Arsenala u drugom delu šampionata i po treći put zaredom osvojili Premijer ligu.
Najzad, Građani su do trofeja stigli i u FA Kupu, gde je u finalu savladan gradski rival Mančester Junajted, pa kao što smo već napomenuli, teško da je sezona mogla da bude bolja, pošto je tim sa Etihada trijumfovao u tri od ukupno četiri takmičenja u kojima je učestvovao.
Naravno, i ovog puta puleni Pepa Gvardiole imaju potpuno iste ambicije, a primarni cilj će kao i prošle sezone biti titula šampiona Evrope.
Što se tiče tima, on se nije u velikoj meri promenio, pošto je redove engleskog prvaka napustio Gindogan koji je potpisao za Barselonu, a osim toga značajnijih odlazaka nije bilo.
U Mančester je stigao Kovačič, kao i njegov sunarodnik Gvardiol, mada ne treba zaboraviti ni dolazak Dokua koji je u prošlom kolu protiv Vest Hema upisao svoj prvenac u dresu Građana.
Inače, do sada je aktuelni šampion Engleske odigrao pet mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je kao što smo već napomenuli savladan Vest Hem na gostovanju, i to rezultatom 1:3.
Domaća ekipa je prva došla do vođstva na tom susretu, ali je pomenuti Doku izjednačio već u prvom minutu nastavka, da bi pobedu Građana potvrdili Bernardo Silva i Haland, koji je samo nastavio tamo gde je stao prošle sezone.
Pre toga je Mančester siti bio bolji na svom terenu od Fulama, rezultatom 5:1, uz tri gola norveškog reprezentativca.
Uvertira u sezonu je bio Komjuniti Šild, gde je Siti ispustio pobedu protiv Arsenala, koji je prvo izjednačio u dubokoj sudijskoj nadoknadi, a kasnije i slavio u Superkupu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Slobodno možemo reći da je engleski predstavnik imao dosta sreće pri žrebu za ovogodišnje izdanje Lige šampiona, pošto se ovaj tim nalazi u grupi sa Lajpcigom, Jang Bojsom i Crvenom zvezdom, i sve osim prvog mesta bi bilo ogromno iznenađenje.
Istina je da je Lajpcig igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme, međutim, ne treba zaboraviti da su izabranici Pepa Gvardiole u revanš meču osmine finala prošlog izdanja Lige šampiona, demolirali nemačkog predstavnika rezultatom 7:0.
Za kraj, španski stručnjak je pred ovaj meč izjavio da se vrlo lako može desiti da malo promeša karte, a svakako neće moći da računa na povređenog De Brujnea, dok su Griliš, Kovačić i Stouns pod velikim znakom pitanja i oni će najverovatnije propustiti ovaj duel sa Crvenom zvezdom.

Crvena zvezda: Primarni cilj je treće mesto na tabeli!

Crvena zvezda je prošle sezone na jedan izuzetno trijumfalan način došla do nove titule šampiona Srbije, što je crveno-belima po prvi put donelo direktan plasman u Ligu šampiona.
Pored toga najtrofejniji srpski klub je slavio i u finalu nacionalnog Kupa protiv Čukaričkog, i to nakon preokreta, pošto su Brđani otišli na odmor sa prednošću od jednog gola, ali je u drugom delu igre na scenu stupio sada već bivši fudbaler Zvezde, Aleksandar Pešić, koji je sa dva pogotka doneo novu duplu krunu crveno-belima.
Ipak, sve to nije bilo dovoljno da se perspektivni Miloš Milojević zadrži na klupi Zvezde, a njega je nasledio Barak Bahar, koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha predvodio Makabi iz Haife, sa kojim je između ostalog prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige šampiona.
Proteklo leto nam je donelo ogromne promene na stadionu “Rajko Mitić” pošto se klub zahvalio Borjanu, Pešiću, Srniću i Gobeljiću, dok je aktuelni šampion Srbije dobrano zaradio na transferima Erakovića i Azarova, koji su potpisali za Zenit, odnosno Šahtjor, a naravno, ne treba zaboraviti ni pozajmicu Stefana Lekovića u Viljareal, uz otkupnu klauzulu od četiri miliona evra, što je za igrača koji je protekle sezone bio u drugom planu odlična suma.
Bilo je dosta dolazaka, a najzvučniji je sigurno bio dolazak reprezentivca Južne Koreje, In Bon Hvanga, koji je u transferu vrednom pet miliona evra stigao iz Olimpijakosa.
Iako su crveno-beli blistali na pripremama, gde su savladani timovi poput Zenita, Fenerbahčea i Fiorentine, u srpskom prvenstvu izabranici Baraka Bahara mimo svih očekivanja imaju baš dosta problema.
Naime, treba pomenuti samo činjenicu da je Zvezda prošlu sezonu završila bez poraza, a da u ovom trenutku aktuelni šampion Srbije nakon samo sedam odigranih kola crveno-beli već imaju dva poraza na svom kontu, i trenutno se nalaze na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani TSC iz Bačke Topole.
U prošlom kolu je trenutno trećeplasirani tim u srpskom šampionatu doživeo i svoj drugi poraz u prvenstvu i to na gostovanju kod Čukaričkog, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Malo pre toga je četa Baraka Bahara doživela poraz i na gostovanju kod Voždovca, pa je zbog svega toga upaljen crveni alarm na najvećem srpskom stadionu.
Što se tiče Lige šampiona, deluje da je realnost borba za treće mesto sa Jang Bojsom, mada je sigurno da će nekadašnji šampion Evrope pokušati i da napadne drugu poziciju, što će kako sada stvari stoje biti pakleno težak zadatak.
Za kraj, izraelski stručnjak za razliku od Pepa Gvardiole nema problema sa odsutnim i povređenim fudbalerima, i očekuje se da na teren istrči najboljih jedanaest.

Naš predlog

Sve osim pobede domaćina bi bilo ravno senzaciji, a sva je prilika da će nam ovaj susret na Etihadu doneti pregršt pogodaka pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.

Nedavno je Barak Bahar rekao da njegovi izabranici neće igrati defanzivno na Etihadu, i zaista, crveno-beli nemaju šta da izgube na ovom meču, pa se tako vrlo lako može desiti da srpski šampion postigne makar jedan pogodak, pa je idealno da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.26.

Za kraj, kao što smo već konstatovali, očekuje nas baš dosta pogodaka na ovom susretu između engleskog i srpskog predstavnika, pa je odlično probati i sa igrom 5+ uz kvotu 2.22 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.