MEČ DANA: Vest Hem – TSC Bačka Topola: Veče u Londonu za uživanje!

Prvi i istorijski meč odigraće ekipa TSC-a i to ni manje ni više nego u Londonu protiv ekipe Vest Hema koja je prošle godine osvojila Ligu konferencija. Meč se igra u okviru grupe A u kojoj su još i Olimpijakos i Frajburg, pa se čini da će TSC ovde biti autsajder u svakom meču. Meč je zakazan za 21 čas a prema poslednjim podacima London stadion na kom igra Vest Hem će biti ispunjen do poslednjeg mjesta, pa će tako jedan mali klub iz Srbije igrati protiv ekipe koju bodri preko 62 hiljade navijača!

Vest Hem: Kreće napad na novi evropski trofej

Vest Hem je aktuelni šampion Lige konferencije, tom stazom je stigao do Lige Evrope. Prošla sezona je bila mučna za Čekićare, „davili“ su se u donjem djelu tabele Premijer lige, ali je sve spasao evropski trofej. Vest Hem je fantastično odigrao Ligu konferencije i demantovao sve one priče kako klubove iz liga „petice“ ne zanima taj najmanje vrijedni evropski kup.
Štaviše, puleni Dejvida Mojesa su osvojili pehar bez izjedne izgubljene utakmice tokom takmičenja! Tim iz Londona je u borbi za trofej pobjedio Fjorentinu sa 2:1, a prije toga je srušio AZ Alkmar, Gent, AEK Larnaku, dok je u grupi bio prvi pored Anderlehta, Silkeborga i FCSB-a. U kvalifikacijama je eliminisao danski Viborg. Pa, ako je Vest Hemu stalo da osvoji Ligu konferencije, svakako da mu neće biti ispod časti da se bori za trofej u Ligi Evrope. Loša vijest za TSC je i to što su Čekićari sjajno otvorili sezonu u domaćem šampionatu. Posle odigranih pet kola su na drugom 6. mjestu sa deset bodova, a pobjedili su Brajton (3:1), Čelsi (3:1), Luton (1:2), dok su remizirali sa Bornmutom (1:1). Prvi poraz u novoj sezoni su doživjeli za vikend od aktuelnog šampiona Engleske i Evrope Mančester Sitija i to posle velike borbe, rezultat je na kraju bio 1:3. Što se tiče prelaznog roka, Vest Hem je doveo ofanzivnog vezistu Muhameda Kudusa iz Ajaksa za 43.000.000 evra, iz istog kluba stigao je i defanzivni vezista Edson Alvarez (38.000.000e), iz Sautemtpona je doveden vezni Džejms Vord-Prous (34.800.000), dok je štoperska linija pojačana Grkom Konstantinosom Mavropanosom iz Štutgarta (20.000.000). Škot Endi Irving kupljen je od Austrije Klagenfurt (1.760.000). Klub su ovog ljeta napustili vezista Deklan Rajs, koji je otišao u Arsenal za 116.000.000 evra, napadač Đanluka Skamaka, koji se vratio u domovinu, u Atalantu (25.000.000), Nikola Vlašić je trajno postao igrač Torina (12.800.000), dok je lijevi bek Artur Masuaku za 2.000.000 prešao u Bešiktaš. Pored Pakete, nosioci igre Vest Hema su napadači Majkl Antonio i Džerod Bouven, vezista Tomas Souček, defanzivac Kurt Zuma.
Ovo će Vest Hemu biti prvi put u istoriji da igra protiv nekog kluba iz Srbije.

TSC Bačka Topola: Vatreno krštenje u Evropi

Prošlogodišnje 2. mjestu u Super ligi Srbije je bilo istorijsko za ekipu TSC-a pošto su postali zvanično treći tim iz Srbije koji će prvi put u istoriji igrati grupnu fazu nekog grupnog takmičenja. Imao je TSC priliku da se plasira čak i u Ligu šampiona ali je Braga brzo ugasila sve nade srpskog vicešampiona i tako pokazala da ovaj tim nije spreman za najveće domete. Liga Evrope će biti i više nego dovoljno jako takmičenje sa izuzetno jakim rivalima u grupi, da pokaže koliko može TSC u Evropi.
Nije mogao TSC da zamisli teže gostovanje na otvaranju Lige Evrope. Izabranici Žarka Lazetića su otišli na noge osvajaču Lige konferencije, što je doživljaj za sve u klubu iz malene Bačke Topole. Neće Topolčani mjenjati svoj pristup bez obzira što će se u Ligi Evrope na drugoj strani naći Vest Hem, Frajburg ili Olimpijakos. Trenutna realnost je ono što su svi u klubu željeli i igrači moraju da budu spremni.
Posle sedam odigranih kola TSC je lider na tabeli domaćeg šampionata, sa čak 6 pobjeda i samo jednim remije. U poslednjem kolu za vikend su odigrali nevjerovatan meč u kom smo vidjeli čak 9 golova. Pobjedili su ekipu Železničara iz Pančeva rezultatom 6:3 Kada se sve podvuče, TSC je prvi na tabeli, u odličnoj formi i Evropa će mu poslužiti za uživanje. Zadovoljni su u taboru Topolčana zbog svih okolnosti koje su ih snašle, jer im je cilj, kako sami navode, da se napravi kontinuitet igranja evropskih takmičenja, do kojih se može doći samo kroz domaći šampionat. Zato i primarni cilj jesu što bolje partije u Mozzart Bet Superligi.

Naš prijedlog

Jasno je da je Vest Hem ogroman favorit na ovom meču, a dovoljno govori i podatak da je kvota na pobjedu TSCa čak 26 u Mozzartbet kladionici!

Naš prijedlog za vas je igra 1i4+ po kvoti 2.35 u Mozzartbet kladionici, razlika u klasi je ogromna a ofanzivan stil koji gaje obje ekipe će nam ovde donijeti po nama bar 4 gola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.