TIP DANA: Bajer Leverkuzen – Heken: Farmaceuti blistaju na startu sezone!

U četvtak su na programu mečevi prvog kola Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Bajer Leverkuzena i Hekena.
Početak susreta između nemačkog i švedskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Bajer Leverkuzen: Ćabi Alonso je preporodio Farmaceute!

Na prvi pogled deluje čudno da Bajer Leverkuzen do sada nikada nije osvajao nemačko prvenstvo, iako je ovaj klub par puta bio baš blizu toga, o čemu najbolje svedoči podatak da su Farmaceuti do sada pet puta bili vicešampioni Nemačke, a poslednji put 2011. godine.
Najveći uspeh u 119 godina dugoj istoriji je bez ikakve sumnje ovajanje Kupa UEFA (sadašnja Liga Evrope), i to 1988. godine, a oni pravi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svetu se sasvim sigurno sećaju i velikog finala Lige šampiona iz 2002. godine, kada je nemački predstavnik poražen od Real Madrida, i to nakon onog spektakularnog voleja Zinedina Zidana, koji i dan danas slovi za jedan od najlepših pogodaka ikada u finalima velikih takmičenja.
Prošlu sezonu su izabranici Ćabi Alonsa koji je za kratko vreme preporodio ovaj klub završili na šestom mestu na tabeli, čime je izboren plasman u Ligu Evrope, a svakako da to i jeste bio primarni cilj.
Farmaceuti su katastrofalno startovali sezonu, ali je onda na klupu seo bivši španski reprezentativac i uspeo da se domogne plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, gde će Bajer večeras odmeriti snage sa švedskim Hekenom, i sigurno je da je ovaj tim veliki favorit protiv aktuelnog šampiona Švedske.
Ako se fokusiramo na ono što se dešava ove sezone, onda je svakako utisak da svi navijači Bajer Leverkuzena mogu da budu prezadovoljni sa načinom na koji igra njihova omiljena ekipa.
U ovom trentutku se puleni Ćabi Alonsa nalaze na prvom mestu na tabeli Bundeslige uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Bajern iz Minhena, a zanimljivo je da su upravo ove dve ekipe odmerile snage u okviru prošlog kola.
Taj duel na Alijanc Areni je završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da su Farmaceuti do izjednačenja stigli nakon pogotka Palasiosa sa bele tačke u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Kako sada stvari stoje Leverkuzen je istakao kandidaturu za naslov prvaka Nemačke, a već za vikend ovu ekipu očekuje meč na domaćem terenu protiv Hajdenhajma koji je već uspeo da zagorča život Borusiji iz Dortmunda i to na gostovanju, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2.
Ćabi Alonso za ovaj susret protiv Hekena neće moći da računa na Artura, Mbambu i Šika, dok su pod velikim znakom pitanja Stanišić i Fosu-Mensah.

Heken: Meč u kome švedski predstavnik nema šta da izgubi!

Heken je osnovan 1940. godine, a do sada je ovaj klub samo jednom osvajao naslov prvaka Švedske, i to baš prošle sezone, čime ja automatski postignut i najveći uspeh u istoriji ovog kluba.
Pored toga, ovaj tim je uspeo da dođe i do svog trećeg trofeja u švedskom Kupu, a sve to nakon trijumfa nad Mjalbijem, od 4:1, što je znak da se pitanje osvajača ovog takmičenja ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje.
Inače, titula u najkvalitetnijem rangu švedskog fudbala je ovom timu donela izlazak na evropsku scenu, tačnije u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je Heken pomalo i neočekivano eliminisam od Klaksvika, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
U nastavku se četa trenera Per Matijasa Hegma, koji je inače u jednom periodu bio i selektor selekcije Norveške, fokusirala na kvalifikacije za Ligu Evrope, gde je Heken preko Žalgirisa i Aberdina stigao do grupne faze drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, što je bio primarni cilj za ovaj deo sezone.
Deluje da švedski predstavnik nije toliko loše prošao na žrebu, pošto se ovaj klub u grupi nalazi sa Leverkuzenom, Moldeom i Karabagom.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje švedskog prvenstva, trenutno se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Malme, ali i bod manjka od drugoplasiranog Elfsborga.
U prošlom kolu je Heken odigrao jedan fenomenalan meč na svom terenu protiv Halmštada, na kom smo videli čak pet pogodaka, uz konstataciju da su izabbranici trenera Hegma do trijumfa stigli nakon pogotka Hovlanda u prvom minutu sudijske nadoknade.
Pre toga je Heken doživeo dva vezana poraza od Geteborga i Degerforsa, što je jedan od glavnih razloga zbog čega se ova simpatična ekipa trenutno ne nalazi na prvom mestu na tabeli.
Za kraj, bivši selektor Norveške za ovaj duel sa Leverkuzenom neće moći da računa na Trpčevskog i Turgota, a valja napomenuti i podatak da se Leverkuzen i Heken do sada nikad nisu sastajali.

Naš predlog

Svakako, Leverkuzen je veliki favorit na ovom duelu protiv Hekena, pa ćemo se ovog puta isključivo fokusirati na golove, za koje smo poprilično sigurni da će ih biti na ovom duelu, pa vam pre svega preporučujemo da probate sa igrom 4+ uz koeficijent 1.68 u Meridianu.

Kao što smo napomenuli, golovi su nešto što se na ovom meču u Leverkuzenu ne sme dovesti u pitanje, pa vam zato preporučujemo da probate sa igrom I2+ uz kvotu 1.82.

Za kraj, izabranici Ćabi Alonsa kao što smo već konstatovali igraju fantastično na startu Bundeslige, i očekuje se da Farmaceuti sve to prenesu i na Ligu Evrope, pa smo mišljenja da će domaćin koji je izraziti favorit na ovom susretu postići makar tri pogotka, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru D3+ uz kvotu 1.50 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.