Najava i analiza: La Liga, 6. kolo: Ko je gazda u Madridu? Lak posao za Barsu, da li je vreme za prvi kiks Đirone?

Od petka su na programu mečevi šestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, a derbi kola se igra na stadionu Vanda Metropolitano gde će snage odmeriti gradski rivali Atletiko i Real Madrid.
Pored toga, Barsa ne bi trebala da ima previše problema na svom terenu protiv Selte, dok će biti zanimljivo da li će dosadašnji hit šampionata, ekipa Đirone uspeti da ostane neporažena i nakon šestog odigranog meča u sezoni.
Kolo otvara mini derbi Baskije između Alavesa i Atletik Bilbaa, dok bi veoma interesantno moglo da bude i u Pamploni de će snage odmeriti Osasuna i Sevilja.
Od ostalih susreta izdvajamo duel između Rajo Valjekana i Viljareala, kao i Almerije i Valensije.

Za kraj, treba napomenuti da smo prošle sedmice od deset parova uspešno prognozirali čak devet! Nažalost, na duelu između Selte i Majorke smo prognozirali igru GG, a krajnji rezultat je bio 0:1, uz konstataciju da je domaćem timu sredinom drugog dela igre poništen pogodak nakon intervencije VAR-a.

Alaves – Atletik Bilbao – 2 @ 2.26 u Meridianbet

Prvi duel šestog kola španske La Lige se igra u Baskiji, gde će snage odmeriti gradski rivali Alaves i Atletik Bilbao. Alaves se trenutno nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova, a ono što je karakteristično za ovaj tim su sjajne partije na domaćem terenu, ali isto tako jako loše na strani.
U prošlom kolu je Alaves očekivano poražen na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Bilbaa, trenutno se Atletik nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je bez većih problema savladan Kadiz sa 3:0.
Da ume da igra na strani ponos Baskije je već pokazao u drugom kolu protiv Osasune kada je slavio sa 0:2, a nešto slično bi vrlo verovatno moglo da se desi i u premijernom susretu šestog kola La Lige, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 2.26 u Meridianu.

Đirona – Majorka – 1 @ 1.91 u CircusBet

Prvi duel subotnjeg programa kada je La Liga u pitanju se igra u Kataloniji, gde će dosadašnjih hit prvenstva, ekipa Đirone ugostiti Majorku.
Malo ko je mogao da pretpostavi da će Katalonci pružati ovako dobre partije ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je odlično treće mesto na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Barselona.
U prošlom kolu je Đirona ostvarila novi trijumf i to na gostovanju kod Granade, a taj duel je završen rezultatom 2:4.
Majorka sa druge strane igra sjajno u poslednje vreme, a sve to nakon poprilično lošeg starta, pa je tako u prošlom kolu savladana Selta na gostovanju, minimalnim rezutatom.
Ipak, smatramo da će domaćin nastaviti sa sjajnim partijama, pa preporučujemo jedinicu uz sjajnu kvotu 1.91 u CircusBetu.

Osasuna – Sevilja – 3+ @ 2.23 u Meridianbet

Prošle sezone je Osasuna došla do pozicije koja vodi u evropska takmičenja, ali nažalost, u plej-ofu za ulazak u LK, tim iz Pamplone je eliminisan od Klub Briža.
U ovogodišnjem izdanju španskog prvenstva, ovaj klub će imati potpuno iste ambicije, a trenutno se Osasuna nalazi na dvanaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ovaj tim doživeo poraz na strani kod Hetafea, u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 3:2.
U goste im stiže Sevilja, koja je tek u prošlom kolu ostvarila svoj prvi trijumf u sezoni i to protiv Las Palmasa, rezultatom 1:0.
U međuvremenu su Andalužani samo remizirali na startu Lige šampiona protiv Lansa, a veoma je neizvesno kako će se Berberini provesti i na ovom gostovanju.
Ipak, očekuju se golovi, pa savetujemo igru na 3+ uz kvotu 2.23 u Meridianu.

Barselona – Selta – 1-1 @ 1.83 u Mozzartbet

Nakon početnog kiksa na gostovanju kod Hetafea, Barselona je vezala nekoliko fenomenalnih mečeva, a poslednji u nizu desio se u prošlom kolu kada su Katalonci na svom stadionu bez većih problema savladali ekipu Betisa, rezultatom 5:0.
U međuvremenu su Ćavijevi Puleni bili uspešni i na startu Lige šampiona gde su demolirali belgijski Antverpen rezultatom 5:0.
Selta po starom dobrom običaju igra promenljivo, pa je tako ekipa iz Viga nakon trijumfa na gostovanju kod Almerije, u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:3, u prošlom kolu poražena na svom stadionu od Majorke, rezultatom 0:1.
Primarni cilj ovog tima će svakako ponovo biti opstanak, a deluje da se Selti crno piše na Nou Kampu pa savetujemo prelaz 1-1 uz kvotu 1.83 u Mozzartu.

Almerija – Valensija – GG @ 1.75 u Maxbet

Nažalost, nakon pet odigranih kola Almerija se nalazi na poslednjem mestu na tabeli španske La Lige, sa samo jednim osvojenim bodom, što je zaista premalo.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa poražena na gostovanju kod Viljareala, i to nakon primljenog gola u četvrtom minutu sudijske nadoknade, iako su gosti prvi došli do vođstva na tom susretu.
Bilo kako bilo, utisak je da će se Almerija do poslednjeg kola grčevito boriti za opstanak, što je bio slučaj i prošle sezone.
Valensija je u prošlom kolu odigrala verovatno svoj najbolji meč u poslednjih nekoliko godina, i to na svom stadionu protiv Atletiko Madrida kada je bilo 3:0, nakon čega se izabranici Rubena Barahe nalaze na odličnom petom mestu na tabeli.
Na va tri boda će “slepi miševi” ići i na ovom duelu, ali je realnije da oba tima postignu makar po jedan pogodak, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.75 u Maxbetu.

Real Sosijedad – Hetafe – 1 @ 1.60 u CircusBet

Sosijedad je u prošlom kolu sjajno započeo meč protiv Reala, brzo došao do vođstva, međutim, u drugom delu igre je kraljevski klub pokazao karakter, stigao do preokreta, što znači da je klub iz San Sebastijana doživeo svoj prvi poraz u šampionatu, i trenutno se nalazi na jedanaestom mestu na tabeli.
Naravno, ne treba zaboraviti da je španski predstavnik u sredu uspeo da remizira na svom terenu protiv Intera u prvom kolu Lige šampiona, što i nije tako loš rezultat.
Hetafe igra poprilično dobro, a to se naročito odnosi na domaći teren, gde je ova ekipa nakon remija sa Barsom u prvom kolu uspela da ostvari dva trijumfa i trenutno se nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli.
Ipak, koliko god Hetafe dobro igra na svom terenu, toliko ekipa iz predrađa Madrida igra katastrofalno na strani pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.60 u CircusBetu.

Rajo Valjekano – Viljareal – 3+ @ 1.74 u Meridianbet

Jedan od interesantnijih mečeva šestog kola španske La Lige se igra u Valjehasu, gde će snage odmeriti Rajo Valjekano i Viljareal.
Rajo je nakon dva vezana poraza bez postignutog gola u prošlom kolu odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na svom terenu protiv Alavesa kada je bilo 2:0, nakon čega se ova ekipa nalazi na sjajnom šestom mestu na tabeli.
U goste im ovog puta dolazi Viljareal koji je konačno u prošlom kolu uspeo da upiše trijumf i to na svom stadionu protiv Almerije kada je bilo 2:1, a sve to nakon pogotka u četvrtom minutu sudijske nadoknade, nakon čega je nastao delirijum na Keramici.
Rajo ume da bude neugodan domaćin, dok Viljareal ide na sva tri boda, pa je možda i najbolje da se fokusiramo na golove, odnosno igru 3+ uz kvotu 1.74 u Meridianu.

Betis – Kadiz – 1 @ 1.83 u Mozzartbet

Betis je u prošlom kolu doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Barselone, pošto je domaćin slavio rezultatom 5:0, i deluje da nećemo preterati ako kažemo da je ta pobeda Katalonaca mogla da bude i ubedljivija.
Trenutno se Zeleni nalaze na desetom mestu na tabeli a pre tog debakla od Barse, Betis je ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Rajo Valjekana, kada je bilo 1:0.
Primarni cilj Kadiza će i ove sezone biti opstanak u društvu najboljih, uz konstataciju da se trenutno ova ekipa nalazi na odlično osmom mestu na tabeli, a sve to nakon sjajnih partija na domaćem terenu.
U prošlom kolu je ova ekipa očekivano poražena na gostovanju kod Atletik Bilbaa, a mislimo da se Kadiz neće proslaviti ni na ovom gostovanju pa savetujemo jedinicu uz kvotu 1.83 u Mozzartu, uz napomenu da bi i ovaj meč mogao da nam donese dosta pogodaka.

Las Palmas – Granada – 3+ @ 2.06 u Meridianbet

Las Palmas je prošle sezone igrao sjajno u Segundi, potpuno zasluženo stigao do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala, ali je opšti utisak da će ova ekipa imati dosta problema da sačuva prvoligaški status.
Trenutno se tim sa Kanarskih ostrva nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, a u prošlom kolu je novajlija u društvu najboljih poražen na gostovanju kod Sevilje, kada je bilo 1:0.
U goste mu ovog puta stiže Granada koja barem za sada nije ostavila ništa bolji utisak, jer se trenutno ovaj tim nalazi na osamnaestoj poziciji, pa će ovo ujedno biti i derbi začelja.
U prošlom kolu je Granada poražena na svom terenu od Đirone rezultatom 2:4, a vrlo lako nam i ovaj duel može doneti dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.

Atletiko Madrid – Real Madrid – GG @ 1.78 u Maxbet

Poslednji meč kola je ujedno i derbi vikenda, pošto će Atletiko Madrid na prelepom Vanda Metropolitanu ugostiti svog gradskog rivala, ekipu Real Madrida.
Atletiko je u prošlom kolu doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Valensije, kada je bilo 3:0, nakon čega se Jorgandžije nalaze na sedmom mestu na tabeli i ako se po jutru dan poznaje klub iz prestonice će imati dosta problema da dođe do plasmana u Ligu šampiona, mada je i prošle sezone Atletiko loše startovao, a kasnije lagano stigao do treće pozicije.
Real Madrid je za sada maksimalan, što je možda za mnoge ljubitelje španskog fudbala i iznenađenje, s obzirom da je klub letos napustio Karim Benzema, a da Ančeloti ima dosta problema i sa odsutnim fudbalerima.
U prošlom kolu je savladan Sosijedad na domaćem terenu nakon preokreta, a na sve to kraljevski klub je pobedio i u prvom kolu Lige šampiona, na svom stadionu protiv Union Berlina sa 1:0.
Veoma teško je uvek prognozirati derbi Madrida, ali smatramo ipak da je najrealnije da i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan pogodak, a sve to uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.