MEČ DANA: Milan – Verona: Rosoneri traže izlaz iz krize nakon poraza u derbiju!

U okviru 5. kola italijanske Serije A, Milan će na svom San Siru dočekati izuzetno nezgodnu ekipu Verone. Rosoneri u ovaj meč ulaze nakon šokantnog i sramnog poraza od Intera (5:1) u najvećem derbiju u Italiji, te nakon remija sa Njukaslom na startu Lige šampiona. Ovaj meč će biti idealna prilika za igrače i struku da vide koliko Milan može ove sezone. Meč je na programu od 15 časova.

Milan: Vađenje fleka nakon bolnog poraza u derbiju

Ušao je Milan veoma dobro u novu sezonu, čak šta više odlično. Upisali su Rosoneri u uvodna 3 kola isto toliko pobjeda, redom su padali Bolonja, Torino i Roma, da bi onda došao taj kobni derbi Dela Madonina. Puni samopouzdanja su ušli izabranici Stefana Pijolija u taj meč, da bi na kraju bili brutalno spušteni na zemlju. Poraženi su rezultatom 5:1 a jedini gol za Milan je postigao ko drugi nego Rafael Leao. Čitav tim je u tom meču izgledao veom blijedo i bezidejno pa je poraz na kraju bio neizbježan. Odigrali su Rosoneri i meč u okviru grupne faze Lige šampiona u utorak, protiv ekipe Njukasla. Prvo poluvrijeme tog meča je bilo u znaku Milana, bezbroj propuštenih prilika i zaista odlična igra nisu krunisani golom u prvom poluvremenu. To je, ispostaviće se, na kraju bilo od presudnog značaja pošto nekih većih prilika u drugom poluvremenu nije bilo. Meč je završen rezultatom 0:0, pa je Milan ostao kratak za sva 3 boda u tom meču. Meč protiv Verona im dolazi u pomalo nezgodnom trenutku, pošto moraju da vade fleke kod navijača, što zbog poraza u derbiju što zbog remija na startu Lige šampiona. Prošle sezone su se ove ekipe sastale 2 puta u okviru Serije A. Oba puta je slavila ekipa Milana i to prvo u gostima rezultatom 1:2, da bi potom početkom juna slavili u poslednjem kolu na San Siru rezultatom 3:1. Jasno je da će ovde crveno-crni ići na pobjedu i da će samo 3 boda zadovoljiti simpatizere najtrofejnijeg kluba u evropskim takmičenjima sa Čizme. Stefano Piojoli će za ovaj meč imati sve igrače na raspolaganju, ako izuzmemo od ranije povrijeđene: Benasera, Kalulua, Menjona i Kaldaru.

Verona: Bitno je ostati neporažen

Visila je Verona na ivici ponora u prošloj sezoni. Klackali su se dugo između mjesta koje vodi direktno u Seriju B i baraža. Na kraju su se dokopali pozicije koja im je omogućila da sami odlučuju o svojoj sudbini. U baražu za ostanak u Seriji A slavili su protiv Specije u gostima rezultatom 1:3 i tako uspijeli da sebi obezbijede još jednu sezonu u elitnom rangu. Svi su na početku sezone prognozirali Veroni grčevitu borbu za opstanak i slab start, međutim na kraju se ispostavilo da su bar za početak, opovrgli te tvrdnje.
U dosadašnja 4 odigrala kola u novoj sezoni, upisali su čak 7 od mogućih 12 bodova. U prva dva kola su bili bolji od Emoplija u gostima sa 0:1, da bi onda u drugom kolu savladali Romu na domaćem terenu rezultatom 2:1. Prvi poraz u sezoni je došao tek u trećem kolu pošto su poraženi na gostujućem terenu od ekipe Sasuola rezultatom 3:1. U prošlom kolu u duelu dva tima iz sredine tabele Serije A nije viđen pogodak, a najzaslužniji za takav epilog bio je čuvar mreže Verone 27-godišnji Lorenco Montipo. Odbranio je nekoliko opasnih udaraca sa distance igrača Bolonje poput pokušaja Šveđanina Jespera Karlsena, sačuvavši tako bar bod na stadionu Mark Antonijo Bentegodi. Prošle sezone su oba puta poraženi od Milana, pa će to sigurno biti motiv više da u novoj sezoni pokušaju da odnesu bar bod sa San Sira. Verona je sa osvojenih 7 bodova trenutno na devetom mjestu na tabeli, sa samo 2 boda manje od današnjeg protivnika.

Naš prijedlog

Milan je očekivano favorit u ovom meču a za njihu pobjedu se plaća kvotom 1.40 u MaxBet kladionici.

Mi vam predlažemo da pokušate sa igrom 1i0-3 po kvoti 2.10 takođe u MaxBetu. Za vas koji ganjate nešto veće kvote, predlog igra 1P(0.5)- manje od 1 gola u prvom poluvremenu – po kvoti 3.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.