DERBI DANA: Atletiko Madrid – Real Madrid: Može li Real do pobede na Metropolitanu posle 4 godine?

Šesto kolo LaLige nam donosi svojevrsan spektakl u kom ćemo imati priliku da gledamo madridski derbi između Atletika i Reala. Atletiko u ovaj meč ulazi nakon šokantnog poraza od Valensije i remija protiv Lacija, dok Real ima savršen skor u novoj sezoni pošto za sada imaju 6 pobjeda iz 6 utakmica. Meč je na programu od 21 čas.

Atletiko Madrid: Čolovi ratnici znaju sa Realom

Završio prošlu sezonu Atletiko Madrid na samo bod zaostatka za najvećim gradskim rivalom. Osvojenih 77 bodova je bilo dovoljno za treću poziciju na tabeli, dok je njihov ljuti rival završio ispred njih sa 78 osvojenih bodova. Ušao je Atletiko furiozno u novu sezonu, sa ambicijama da što duže budu konkurentni u borbi za titulu. Uvodni rezultati su obećavali, u prvom kolu je savladana Granada rezultatom 3:1, u drugom kolu su odnijeli bod sa teškog gostovanja Betisu, da bi u trećem kolu odigrali jedan istorijski i nekarakterističan meč za njih sa dosta golova. Savladana je ekipa Rajo Valjekana sa čak 0:7, što predstavlja najveću pobjedu u LaLigi za Atletiko od kada je Čolo Simeone na klupi. Sve to je dovelo do euforije među navijačima, koji su već posle 3 kola vidjeli Atletiko kao ozbiljan takmac Barsi i Realu u borbi za trofej. Međutim u poslednjem kolu je stiglo otrežnjenje, i to kakvo. Poraženi su na gostovanju kod Valensije, koja ruku na srce zadnjih godina i nije toliko kvalitetna, sa čak 3:0. Malo je i paradoksalno da ekipa koja postigne 7 golova u trećem kolu, narednu utakmicu izgubi bez postignutog gola, u meču u kom je favorit.. Odigrao je Atletiko i meč prvog kola grupne faze Lige šampiona u utorak. Gostovali su u Rimu ekipi Lacija, a nevjerovatno je na kakav način su ostali bez sva 3 boda, pošto im je golman Provedel u poslednjim momentima dao gol i tako postavio konačan rezultat 1:1. Što se tiče transfera koji su obavljeni tokom ljeta, stigao je Sesar Aspilikueta da popuni već duže vrijeme problematično mjesto desnog beka, zatim iz Selte Havi Galan za lijevu stranu terena, i u centru odbrane Čaglar Sojundžu koji već na prvi pogled djeluje kao štoper kakav se dopada Simeoneu. Od odličnog trojca na stalnoj pozajmici: Samuel Lino, Rodrigo Rikelme po svemu sudeći ove godine ostaju. Kada je riječ o tradiciji koja se vezuje za derbi Madrida, u poslednjih 5 mečeva Real je slavio čak 3 puta, dok je Atletiko bio bolji jednom, uz jedan remi. Navijače Atletika ohrabruje i činjenica da nisu poraženi na svom terenu od gradskog rivala još od 2019. godine, što će reći čitave 4 godine!

Real Madrid: Nastavlja li se perfektan niz?

Posle pet utakmica Primere Real ima maksimalan učinak i probaće da ostane na vrhu tabele. I to sa mogućim promjenama u startnih 11, pogotovo na sredini terena. Protiv Union Berlina u Ligi šampiona su počeli Čuameni, Modrić i Kamavinga, a ušli su Valverde i Kros. Sredina terena Madriđana je prepuna vanzemaljaca. Na samom početku prelaznog roka stigao je, kao što je obećano, Džud Belingem, čiji je jedini problem u principu bio taj što je Englez. I mladić se na ovom polju potrudio da se uklopi, pa čak i da počne da uči španski. Na fudbalskom planu nije nužno objašnjavati njegove kvalitete. Zatim, vratio se Braim Dias, i stigao je i mladi Turčin Arda Guler. Odmah je Džud Belingem navukao kraljevsku odoru, ogrnuo se bijelim plaštom i iako tako nije prvobitno zamišljeno on je postao taj koji je direktno uskočio u kopačke Karima Benzeme. Već je stigao pet puta da zatrese mreže rivala u Primeri i u ogromnoj mjeri njegova je zasluga što je Real režirao tri preokreta od starta sezone i ima pet pobjeda u Primeri. Zasnivaće se igra Kraljevskog kluba na engleskom vezisti, on je ta centralna figura mladalačkog Reala čija rekonstrukcija je uveliko u toku. I ne zaboravimo da Luka Modrić i Toni Kros i dalje imaju šta da kažu. A tu su i Kamavinga, Valverde i Čuameni. Jedini problem – ne baš mali – jeste teška povreda Tiba Kurtoe, godinama već jednog od najpouzdanijih golmana svijeta, međutim stigao je Kepa iz Čelzija koji za sada odlično popunjava tu poziciju. Dobio je Real „pojačanje“ pred gradski derbi sa Atletikom. Mimo očekivanja, brže nego što su pokazale prve prognoze, Vinisijus Žunior je zaliječio povredu i biće u konkurenciji za sastav Karla Anćelotija u nedelju veče od 21 sat. Kad je pred kraj avgusta Real savladao Seltu, Brazilac je meč završio povrijeđen i tad se pretpostavljalo da će odsustvovati sa terena najmanje šest sedmica. A onda je znatno prije roka uspio da se stavi na raspolaganje stručnom štabu. I to u delikatnom trenutku sezone, kad uglavnom vezista Džud Belingem postiže golove. Sigurno je da će Real htjeti da nastavi pobjednički niz i konačno trijumfuje na Metropolitanu posle 4 godine.

Naš prijedlog

Blagi favorit u ovom meču je ekipa Reala, za čiju pobjedu se plaća kvotom 2.60 u Circusbet kladionici, dok se za pobjedu Atletika nudi kvota 2.80.

Naš prijedlog za ovaj meč je konačan ishod X po kvoti 3.45 u Circusbetu. Mišljenja smo da će Čolo zaključati sve prilaze svom golu i da neće dozvoliti Realu da se rastrčki po terenu. Za vas koji jurite veće kvote predlog prelaz iz X/X po kvoti 5.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.