Tip dana: Arsenal – Totenhem: Gospodar severa vlada celim Londonom!

U nedelju nas širom Evrope očekuje nekoliko i te kako interesantnih duela, a za vas smo ovog puta analizirali meč engleske Premijer lige koji će biti odigran na Emirejtsu, gde će snage odmeriti Arsenal i Totenhem u velikom derbiju severnog Londona.
Biće ujedno ovo i duel između dva tima koja su do sada sakupila isti broj bodova, što znači da dele drugu poziciju na tabeli.
Početak meča između dva ljuta rivala je zakazan za 15 časova.

Arsenal: Tobdžije znaju sa Totenhemom na domaćem terenu!

Posle baš dosta vremena, Arsenal je prošle sezone blistao u najkvalitetnijem rangu engleskog fudala i ostaje žal što popularne Tobdžije na kraju nisu uspele da dođu do naslova prvaka Engleske, i ako su na osnovu partija iz prvog dela sezone to i te kako zaslužile.
Poznato je da je u jednom trenutku četa Mikela Artete imala čak i dvocifrenu prednost u odnosu na Mančester Siti, ali je Arsenal u drugom delu šampionata zapao u krizu, što su popularni Građani znali da iskoriste i na kraju dođu do svoje treće uzastopne titule šampiona Engleske.
Bilo kako bilo, vicešampionska titula je Tobdžijama donela mesto u Ligi šampiona, gde će ovaj tim sasvim sigurno imati velike ambicije.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da je Arsenal u sredu bez većih problema na svom stadionu savladao ekipu PSV-a, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige, slobodno možemo konstatovati da stvari teku po planu, a sve bi bilo savršeno da tim iz Londona u trećem kolu nije remizirao na svom terenu protiv Fulama, kada je bilo 2:2.
U prošlom kolu prvenstva su izabranici Mikela Artete odigrali odličan meč na gostovanju kod Evertona, koji po nepisanom pravilu igra dosta dobro na svom stadionu, a taj due na Gudisonu završen je pobedom Tobdžija od 0:1.
Inače, pre toga je Arsenal odigrao sjajan duel na svom stadionu protiv Mančester Junajteda, kada je bilo 3:1, pa se nakon svega ovog londonski klub u ovom trenutku nalazi na deobi drugog mesta na tabeli sa Totenhemom, koji između ostalog Arsenalu i stiže u goste danas, u velikom derbiju severnog Londona.
Na poslednjih pet međusobnih mečeva u Premijer ligi, izabranici Mikela Artete su ostvarili čak četiri trijumfa, dok su Pevci jednom uspeli da pobede, a isto tako treba napomenuti i da je Arsenal na poslednja tri meča na svom stadionu upisao isto toliko trijumfa.
Za kraj, trener Arsenala za ovaj derbi meč protiv Totenhema neće moći da računa na Partija i Timbera, dok je Martineli pod znakom pitanja.

Totenhem: Početak sezone iz snova!

Totenhem je prošlu sezonu završio tek na osmom mestu na tabeli, što naravno znači da ovu ekipu ovog puta nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, i samim tim je generalni utisak bio poprilično loš, mada je veliko pitanje da li su popularni Pevci i mogli više.
U međuvremenu je novi trener kluba postao Postekoglu, koji je u prethodne dve godine sa dosta uspeha predvodio škotski Seltik. Prvo je australijski trener grčkog porekla prvo vratio titulu Keltima, a onda nakon toga prošle sezone uspeo da osvoji i “duplu krunu”, pa je utisak da Totenhem nimalo nije pogrešio.
Nije bilo previše dolaska u klub, a treba izdvojiti transfer Medisona iz Lestera, uz konstataciju da je Totenhem napustio Hari Kejn koji je prešao u Bajern Minhen, i na prvi pogled je delovalo da bi to trebalo da predstavlja ogroman udarac za Totenhem.
Ipak, popularni Pevci igraju fantastično na startu novog šampionata, a najbolji pokazatelj za to je i tabela koja nam pokazuje da se ovaj tim trenutno nalazi na deobi drugog mesta na tabeli, uz isti broj bodova kao i Liverpul, ali i Arsenal, kod koga Totenhem i gostuje u okviru šestog kola najkvalitetnije lige na svetu.
Do sada je klub iz severnog Londona odigrao pet mečeva u prvenstvu i ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to u prvom kolu kada je bilo 2:2 na gostovanju kod Brentforda.
Odmah nakon toga izabranici trenera Postekoglua su odigrali sjajan meč na svom terenu protiv Mančester Junajteda, koji je per tog susreta bio blagi favorit, ali su Pevci od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali stvari na terenu i na kraju slavili sa 2:0.
U prošlom kolu je Totenhem na jedan zaista neverovatan način došao do trijumf na svom terenu protiv Šefilda, pošto su gosti vodili sve do osmog minuta sudijske nadoknade, ali je onda prvo Rišarlison, a potom i Kuluševski doneo ogromno slavlje svim navijačima nekadašnjeg osvajača UEFA Kupa.
Inače, kada su u pitanju izostanci, nažalost, Postekoglu neće moći da računa na Ivana Perišića za koja je sezona završena, a pored njega Pevci će u velikom derbiju severnog Londona biti i bez Bentankura, Sesegona, Gila i Vajtmena dok je Lo Selso pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da nam uvek dueli između Arsenala i Totenhema donose dosta pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.48.

Kao što smo već napomenuli, Arsenal dosta retko gubi od Totenhema na svom stadionu, a primera radi, poslednji poraz u Premijer ligi su Tobdžije od svog ljutog rivala na svom terenu doživeli još davne 2010. godine kada je bilo 2:3.
Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Za kraj, za očekiati je zaista da Arsenal koji je izuzetno raspucan u poslednje vreme postigne makar dva gola na svom stadionu, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 1.56 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.