Tip dana: Halmštad – Elfsborg: Gosti ne odustaju od titule šampiona Švedske!

Posle duže vremena za vas smo danas analizirali jedan meč švedskog fudbala i to susret između Halmštada i Elfsborga.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Halmštad: Primarni cilj je opstanak u društvu najboljih!

Halmštad je osnovan 1914. godina, a do sada je ova ekipa četiri puta osvajala naslov prvaka Švedske, a poslednji put je to bio slučaj davne 2000. godine.
Treba napomenuti da je ova simpatična ekipa i pored četiri titule prvaka zemlje, osvojila i jedan trofej u Kupu i to 1995. godine, a sve ovo nam govori da Halmštad nije na svom prepoznatljivom nivou više od dve decenije, pošto su trofeji izostali.
Najbolja potvrda za to je što je ova ekipa prošle sezona nažalost nastupala u drugom po kvalitetu rangu švedskog fudbala, ali i zauzela drugo mesto na tabeli, što je naravno bilo dovoljno za plasman u Alsvenskan, što i jeste bio primarni cilj.
Ako se osvrnemo na pet osvojenih trofeja Halmštada, onda slobodno možemo konstatovati da ovom timu i nije mesto u drugoj ligi.
Primarni cilj je ovog puta bez ikakve sumnje opstanak u društvu najboljih, a u ovom trenutku se izabranici Magnusa Haglunda nalaze na jedanaestom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četrnaestoplasirani Sirijus, a poznato je da je ta pozicija poslednja koja znači selidbu u niži rang, preciznije baraž za opstanak u društvu najboljih.
Na poslednjih pet mečeva Halmštad je ostvario jedan trijumf, jedan remi uz čak tri poraza, a u prošlom kolu je nekadašnji šampion Švedske poražen na gostovanju kod aktuelnog šampiona Hekena, u jednom sjajnom duelu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.
Nažalost, domaćin je do trijumfa na tom meču došao nakon gola Hovlanda u prvom minutu sudijske nadoknade, a zanimljvo je da je su gosti sve do 79. minuta vodili sa 1:2, međutim, onda je domaći tim ubacio u petu brzinu i pokazao da prošlosezonska titula nije bila slučajnost.
Pre toga je Halmštad ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Sirijusa, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je nekadašnji šampion Švedske odigrao jedanaest mečeva na svom stadionu i ostvario četiri trijumfa, doživeo isto toliko poraza, uz tri remija.

Elfsborg: Da li je Malme nedostižan?

Elfsborg je osnovan davne 1904. godine, a verovatno mali broj ljudi zna da je ovaj klub do sada sakupio čak šest naslova prvaka Švedske, uz konstataciju da je do poslednjeg trijumfa ova ekipa stigla 2012. godine.
Takođe, vredi pomenuti i tri trofeja u švedskom Kupu, jedan u Superkupu, a to nam već govori da se radi o švedskom velikanu, koji ruku na srce poslednjih desetak godina ne beleži najbolje rezultate.
Pomenimo još i da Elfsborg sedam puta sezonu završavao na drugom mestu na tabeli, a to se poslednji put desilo pre tri godine, kada je ovaj tim imao čak devet bodova manjka u odnosu na Malme.
Prošli šampionat je nekadašnji šampion Švedske završio na šestoj poziciji na tabeli, nažalost, uz samo dva boda manjka od četvrtoplasiranog Kalmara, pa je Elfsborg tako ostao bez plasmana u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja, a upravo to je bio i primarni cilj za prošlu sezonu.
Ciljevi su i ovog puta naravno isti, međutim, ako se malo osvrnemo na partije ovog tima u ovogodišnjem izdanju Alsvenskana, slobodno možemo konstatovati da su ambicije i te kako porasle.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Džimi Telina nalaze na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Malme, koji ruku na srce ima i meč viška, pošto je jedan od najtrofejnijih švedskih klubova u subotu slavio na gostovanju kod Degerforsa, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Na pet poslednjih mečeva Elfsborg je ostvario dva trijumfa i čak tri poraza, a ono što nikako nije dobro je podatak da je nekadašnji šampion Švedske na dva poslednja meča doživeo isto toliko poraza, što je Malme iskoristio i probio se na prvo mesto na tabeli.
Prvo je Elfsborg izgubio na gostovanju kod Vernama kada je bilo 1:0, da bi u prošlom kolu drugoplasirani tim na tabeli poražen i na svom terenu od Kalmara, i to sa ubedljivih 0:3, pa je sigurno da se jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka nalazi u velikoj krizi.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je četa trenera Telina odigrala jedanaest mečeva na strani i ostvarila sedam trijumfa, jedan remi i tri poraza, a veoma zanimljivo je da su ta tri neuspeha na strani zabeležena u poslednja tri meča u gostima.

Naš predlog

Utisak je da su gostima daleko potrebniji bodovi, pa vam iz tog razloga i savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Mečevi švedskog prvenstva nam uglavnom donose dosta pogodaka, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Za kraj, za očekivati je da drugoplasirani tim na tabeli postigne dva ili više pogotka na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G2+ uz kvotu 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.